Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 3:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.6.2008
Příspěvky: 2560
Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
Ahoj, mate na to nejaku fintu? Treba ho niecim natriet a pod?

Je lepsie ho piect v remoske?

Dik moc za rady.

_________________
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 6:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2715
Bydliště: Ústí nad Labem
TERAZKY píše:
Chrumkava koza na kurati.
Radu nemám, nejsem zrovna Polreich. Ale přiznám, že jsem se tentokrát díky absenci znamének v textu nejdřív hodně zapotil a pak ještě víc nachechtal... :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 6:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.6.2008
Příspěvky: 2560
Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
Hih, prepacte vsetci, no takto sa mi ovela lahsie pise. Som po havarii a motorika na rukach je v ....

Ale k veci, udajne pomaha kura poprasit studenou vodou a vytnut trubu na max poslednych ca desat minut.

_________________
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 7:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.1.2005
Příspěvky: 42
Bydliště: Praha 7, CZ, Mnichov, DE
Zkus tenhle recept. Můžu ti ho vřele doporučit ;-)
http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/495976

_________________
MaRtY
http://www.martyaa.wz.cz
Tx: Graupner MX-12 FrSky modely: YAK 55, TORO 900, Aquastar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 9:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7414
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
Remoska je dobrá. Někde je ti vlákno o Remoskách Opravy ale i Recepty. Pokud kuře už je a nechce se
na něm udělat hnědá křupavá kůrčička tak má tchyně užívá tuto fintu (speciálně v Remosce).
Čajová lžička medu, rozpustit ve 4 lžičkách vlažné(líp se rozpouští) vody. Předtím nechat šťávu téměř
vysmahnout (nebo na sporáku odvařit). Potřít medovým roztokem a na 10 až 15 min do remosky.
- Po určité praxi užívaní Remosky, se člověk naučí odhadnout potřebné množství vody (pokud je vůbec nutná)
a ke konci kdy je kuře hotové má šťávy tak akorát. Pro 1 až 2 osoby se pod porce kuřete vejdou plátky
brambor a připravují se s kuřetem současně.
» Nemodelářské fórum » Smetiště - pepin - 06.02.2017 19:30


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 12:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 20.1.2012
Příspěvky: 354
MaRtYAA píše:
Zkus tenhle recept. Můžu ti ho vřele doporučit ;-)
http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/495976


On to nekdo dela jinak? strednik minus zavorka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 19:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12765
Bydliště: praha 5
TERAZKY píše:
Ahoj, mate na to nejaku fintu? Treba ho niecim natriet a pod?

Je lepsie ho piect v remoske?

Dik moc za rady.


určitě budeš mít z remosky křupavou kurku, pokud kuře položíš pouze na sul, ale nebudeš mít zase štávu.

nejsem žádný guru kuchař, ale co mám pocit, pokud má mít kuře křupavou kurčičku--kuži, nesmí vznikat v pečícím prostoru žádná vlhkost, žádný podlejvání a potírání v poslední fázi pečení kuže olejem a podobně.
jenoduchý vaření --pečení a poslední dobou už opravdu pouze v remosce.

nejčastěji, že nakrájím brambory, cibuli, to prdnu do remosky a na to dám nahoru kuře---to je ale pak bez křupavé kurky--ve vlhkém prostředí--, ale brambory ve štávě z kuřete.

myslím, že brambory ve štávě a křupavá kurka by fungovala tak, že nejdřív dám kuře na brambory a cibuli--až budou brambory hotový a ve štávě, přendám finálně kuře do druhé misky remosky a tam ho posadím na dopečení už jen opravdu na sul---ta absorbuje tu vlhkost a křupavá kurka by měla vzniknout na jistotu---ovšem žádné podlejvání--pomazávání olejem.

prostě kuře v remosce posazené pouze na sul je opravdu jistota křupavé kurky--kuže--ale bez štávy.

tu nasáklou spečenou sul pak uschovám a strouhám na dochucování jiných jídel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 7:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.6.2008
Příspěvky: 2560
Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
https://pecici-panve.heureka.cz/tefal-s ... e/#section

Kupil som tuto ,,ala remosku,, tak dufam ze som urobil dobre a dockam sa chrumkaveho kurata....

_________________
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 12:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2308
Bydliště: Liberec
Hele, já kuře peču asi hodinu na teplotu kolem 150°C v zaklopenym pekáči.
Ke konci přepnu troubu na "gril", oroštuju na 200-210°C a odklopím. Je třeba to pravidelně polejvat tím, co se z kuřete vypeče, potažmo to trochu zředit vodou. Zkus, uvidíš.
Někdo to potírá medem. To taky pomůže, ale já nemám rád tu sladkou chuť.

PS: chrumkava koza na kurati - jsem musel hodně dlouho přemýšlet, co to vlastně je. První představa byla lehce chromá koza, která zašlápla kuře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1421
Bydliště: Šternberk, ČR
Citace:
PS: chrumkava koza na kurati - jsem musel hodně dlouho přemýšlet, co to vlastně je. První představa byla lehce chromá koza, která zašlápla kuře.


Taky sem měl problémy s překladem...
Česko Slovenskou federaci sem téměř nezažil a občas mi dává slovenština zabrat.

Když psal borec na autíčkářském fóru o tlmičích nevěděl sem co to je... :D

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 13:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7414
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
@TERAZKY V tom tvém má nádoba 4 l, nepodařilo se mi k najít výkon topné spirály.Tu co mám doma je původní
hliník - hluboká objemem 2 l d=24 topná spirála 500 W.Když kuře "NEUTOPÍM" ta křupavá kůrka se udělá sama.
Na dno misky dávámm porcované kousky.(Byla víka GRAND=650W a MINORKA=300W, a taky i menší misky.)
Náhradní díly na Remosky - (Original)
@Ticcino Kuře á la Kačenka. Kuře naporcovat výrazně osolit, okmínovat (komu leze do zubů, tak drceným).
Na každou porci dát malý kousek dobrého vepřového sádla. S mírou podlévat pivem(lépe černým). Dobrou chuť.
Tu malou nasládlost, od potření medovou vodou na konci, kmín, sůl a pivo spolehlivě přebije.
@Wormsnake Nevím jak kde. Koža=Kůže je to na zvířeti(a jinde). Na pečeni jí u nás říkáme KŮRČIČKA/KŮRKA.
Výjimečně i křupavá kůžička. Jak přejde na východ od řeky Moravy KURČA/KURA tak potom nejspíš KOŽA.
I když "aj kôrka"
Ako pripraviť naozaj lahodné kurča s chrumkavou kôrkou
V troubě na grilovací jehle jsme to kdysi dělali. Remoska je pohodlnější a rychlejší. Bábovku jsem nezkoušel.
použiť pri pečení kuraťa bábovkovú formu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 8:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.6.2008
Příspěvky: 2560
Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
Ahoj, tak ten Tefal z odkazu sme vcera odskusali...na pizzi...velmi slusne to pece no chrumkava nebola. Kde bola chyba, hrube cesto, ci vela omacky a teda i vlhkost?

Cas pecenia 25min.

_________________
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 9:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 7414
Bydliště: ČR
Obrázky: 8
@TERAZKY "...Tefal z odkazu sme vcera odskusali...na pizzi..." V remosce toho děláme hodně. Kuře, šunkofleky
a i buchty.Zejména dukátové buchtičky (z kynutého těsta) co se polévají krémem (řídký puding s rumovou trestí).
Pizza potřebuje troubu (nebo pec). Otočit remosku (na pizzu) víkem dolů, a nechat malý fuk jsem nezkoušel.
Největší kumšt(u doma dělané)je trefit správné těsto.Mouka, sůl, prášek do pečiva (PRDOPEČ), voda, olivový olej.
Nekynuté těsto na pizzu postup: Smíchat, vypracovat, rozválet DO TENKA na plech.
Rajčatové sugo (ne příliš), poklást (dle chuti a druhu). Předehřátá (horkovzdušná) trouba 200 °C, 5 až 10 min.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12765
Bydliště: praha 5
TERAZKY píše:
. Kde bola chyba, hrube cesto, ci vela omacky a teda i vlhkost?

Cas pecenia 25min.


já si myslím, že když mi to z remosky nekřupe, bylo tam hodně vlhko, ale jak jsem již psal, žádný kuřachřský guru rozhodně nejsem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chrumkava koza na kurati.
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2010
Příspěvky: 1657
Bydliště: Praha
Blog: Zobrazit blog (1)
Kure je jednoducha. Staci dodrzet neco co uz bylo davno vymyslene. A nic z toho nevynechat.

https://recepty.cuketka.cz/pecene-kure/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz