Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno. Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Autor |
Zpráva |
TERAZKY
|
Napsal: stř 06.09.2017 3:45 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Ahoj, mate na to nejaku fintu? Treba ho niecim natriet a pod?
Je lepsie ho piect v remoske?
Dik moc za rady.
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
JardaRůžička
|
Napsal: stř 06.09.2017 6:25 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 2.3.2012 Příspěvky: 2715 Bydliště: Ústí nad Labem
|
TERAZKY píše: Chrumkava koza na kurati. Radu nemám, nejsem zrovna Polreich. Ale přiznám, že jsem se tentokrát díky absenci znamének v textu nejdřív hodně zapotil a pak ještě víc nachechtal...
|
|
Nahoru |
|
|
TERAZKY
|
Napsal: stř 06.09.2017 6:53 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Hih, prepacte vsetci, no takto sa mi ovela lahsie pise. Som po havarii a motorika na rukach je v ....
Ale k veci, udajne pomaha kura poprasit studenou vodou a vytnut trubu na max poslednych ca desat minut.
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
MaRtYAA
|
Napsal: stř 06.09.2017 7:12 |
|
Nováček serveru
|
|
|
Registrován: 20.1.2005 Příspěvky: 42 Bydliště: Praha 7, CZ, Mnichov, DE
|
_________________ MaRtY http://www.martyaa.wz.cz Tx: Graupner MX-12 FrSky modely: YAK 55, TORO 900, Aquastar
|
|
Nahoru |
|
|
guchar
|
Napsal: stř 06.09.2017 9:04 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 7.5.2015 Příspěvky: 7414 Bydliště: ČR Obrázky: 8
|
Remoska je dobrá. Někde je ti vlákno o Remoskách Opravy ale i Recepty. Pokud kuře už je a nechce se na něm udělat hnědá křupavá kůrčička tak má tchyně užívá tuto fintu (speciálně v Remosce). Čajová lžička medu, rozpustit ve 4 lžičkách vlažné(líp se rozpouští) vody. Předtím nechat šťávu téměř vysmahnout (nebo na sporáku odvařit). Potřít medovým roztokem a na 10 až 15 min do remosky. - Po určité praxi užívaní Remosky, se člověk naučí odhadnout potřebné množství vody (pokud je vůbec nutná) a ke konci kdy je kuře hotové má šťávy tak akorát. Pro 1 až 2 osoby se pod porce kuřete vejdou plátky brambor a připravují se s kuřetem současně. » Nemodelářské fórum » Smetiště - pepin - 06.02.2017 19:30
|
|
Nahoru |
|
|
Joza
|
Napsal: stř 06.09.2017 12:06 |
|
Zkušený debatér
|
|
Registrován: 20.1.2012 Příspěvky: 354
|
MaRtYAA píše: On to nekdo dela jinak? strednik minus zavorka
|
|
Nahoru |
|
|
pepin
|
Napsal: stř 06.09.2017 19:12 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.4.2008 Příspěvky: 12765 Bydliště: praha 5
|
TERAZKY píše: Ahoj, mate na to nejaku fintu? Treba ho niecim natriet a pod?
Je lepsie ho piect v remoske?
Dik moc za rady. určitě budeš mít z remosky křupavou kurku, pokud kuře položíš pouze na sul, ale nebudeš mít zase štávu. nejsem žádný guru kuchař, ale co mám pocit, pokud má mít kuře křupavou kurčičku--kuži, nesmí vznikat v pečícím prostoru žádná vlhkost, žádný podlejvání a potírání v poslední fázi pečení kuže olejem a podobně. jenoduchý vaření --pečení a poslední dobou už opravdu pouze v remosce. nejčastěji, že nakrájím brambory, cibuli, to prdnu do remosky a na to dám nahoru kuře---to je ale pak bez křupavé kurky--ve vlhkém prostředí--, ale brambory ve štávě z kuřete. myslím, že brambory ve štávě a křupavá kurka by fungovala tak, že nejdřív dám kuře na brambory a cibuli--až budou brambory hotový a ve štávě, přendám finálně kuře do druhé misky remosky a tam ho posadím na dopečení už jen opravdu na sul---ta absorbuje tu vlhkost a křupavá kurka by měla vzniknout na jistotu---ovšem žádné podlejvání--pomazávání olejem. prostě kuře v remosce posazené pouze na sul je opravdu jistota křupavé kurky--kuže--ale bez štávy. tu nasáklou spečenou sul pak uschovám a strouhám na dochucování jiných jídel.
|
|
Nahoru |
|
|
Ticcino
|
Napsal: čtv 07.09.2017 12:30 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 22.11.2010 Příspěvky: 2308 Bydliště: Liberec
|
Hele, já kuře peču asi hodinu na teplotu kolem 150°C v zaklopenym pekáči. Ke konci přepnu troubu na "gril", oroštuju na 200-210°C a odklopím. Je třeba to pravidelně polejvat tím, co se z kuřete vypeče, potažmo to trochu zředit vodou. Zkus, uvidíš. Někdo to potírá medem. To taky pomůže, ale já nemám rád tu sladkou chuť.
PS: chrumkava koza na kurati - jsem musel hodně dlouho přemýšlet, co to vlastně je. První představa byla lehce chromá koza, která zašlápla kuře.
|
|
Nahoru |
|
|
Wormsnake
|
Napsal: čtv 07.09.2017 12:53 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 22.2.2015 Příspěvky: 1421 Bydliště: Šternberk, ČR
|
Citace: PS: chrumkava koza na kurati - jsem musel hodně dlouho přemýšlet, co to vlastně je. První představa byla lehce chromá koza, která zašlápla kuře. Taky sem měl problémy s překladem... Česko Slovenskou federaci sem téměř nezažil a občas mi dává slovenština zabrat. Když psal borec na autíčkářském fóru o tlmičích nevěděl sem co to je...
_________________ NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá Vektor XXL, EasyGlider,Taranis HB-D8T Brushless
|
|
Nahoru |
|
|
guchar
|
Napsal: čtv 07.09.2017 13:34 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 7.5.2015 Příspěvky: 7414 Bydliště: ČR Obrázky: 8
|
@TERAZKY V tom tvém má nádoba 4 l, nepodařilo se mi k najít výkon topné spirály.Tu co mám doma je původní hliník - hluboká objemem 2 l d=24 topná spirála 500 W.Když kuře "NEUTOPÍM" ta křupavá kůrka se udělá sama. Na dno misky dávámm porcované kousky.(Byla víka GRAND=650W a MINORKA=300W, a taky i menší misky.) Náhradní díly na Remosky - (Original)@Ticcino Kuře á la Kačenka. Kuře naporcovat výrazně osolit, okmínovat (komu leze do zubů, tak drceným). Na každou porci dát malý kousek dobrého vepřového sádla. S mírou podlévat pivem(lépe černým). Dobrou chuť. Tu malou nasládlost, od potření medovou vodou na konci, kmín, sůl a pivo spolehlivě přebije. @Wormsnake Nevím jak kde. Koža=Kůže je to na zvířeti(a jinde). Na pečeni jí u nás říkáme KŮRČIČKA/KŮRKA. Výjimečně i křupavá kůžička. Jak přejde na východ od řeky Moravy KURČA/KURA tak potom nejspíš KOŽA. I když "aj kôrka" Ako pripraviť naozaj lahodné kurča s chrumkavou kôrkouV troubě na grilovací jehle jsme to kdysi dělali. Remoska je pohodlnější a rychlejší. Bábovku jsem nezkoušel. použiť pri pečení kuraťa bábovkovú formu
|
|
Nahoru |
|
|
TERAZKY
|
Napsal: ned 10.09.2017 8:01 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Ahoj, tak ten Tefal z odkazu sme vcera odskusali...na pizzi...velmi slusne to pece no chrumkava nebola. Kde bola chyba, hrube cesto, ci vela omacky a teda i vlhkost?
Cas pecenia 25min.
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
guchar
|
Napsal: ned 10.09.2017 9:07 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 7.5.2015 Příspěvky: 7414 Bydliště: ČR Obrázky: 8
|
@TERAZKY "...Tefal z odkazu sme vcera odskusali...na pizzi..." V remosce toho děláme hodně. Kuře, šunkofleky a i buchty.Zejména dukátové buchtičky (z kynutého těsta) co se polévají krémem (řídký puding s rumovou trestí). Pizza potřebuje troubu (nebo pec). Otočit remosku (na pizzu) víkem dolů, a nechat malý fuk jsem nezkoušel. Největší kumšt(u doma dělané)je trefit správné těsto.Mouka, sůl, prášek do pečiva (PRDOPEČ), voda, olivový olej. Nekynuté těsto na pizzu postup: Smíchat, vypracovat, rozválet DO TENKA na plech. Rajčatové sugo (ne příliš), poklást (dle chuti a druhu). Předehřátá (horkovzdušná) trouba 200 °C, 5 až 10 min.
|
|
Nahoru |
|
|
pepin
|
Napsal: ned 10.09.2017 15:42 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.4.2008 Příspěvky: 12765 Bydliště: praha 5
|
TERAZKY píše: . Kde bola chyba, hrube cesto, ci vela omacky a teda i vlhkost?
Cas pecenia 25min. já si myslím, že když mi to z remosky nekřupe, bylo tam hodně vlhko, ale jak jsem již psal, žádný kuřachřský guru rozhodně nejsem.
|
|
Nahoru |
|
|
Kdo je online |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|
|