Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 252 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 22:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 450
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Tak jsme asi identifikovali problém...

Odpoledne po čtvrté jsme se sešli u lomu. Zrovna ho natáčela ČT a já do toho vlezl.
Myslel jsem, že si zase něco točí s kamarády a než jsem poznal že je to ČT tak jsem byl v záběru - doufám, že to vystřihnou...
Igor dal krátkou upoutávku k sobě na youtube.
Já tam hraju toho troubu v modré bundě a s kufrem. :mrgreen:

Ale k věci - co jsme dělali...
- Nejdříve vyzkoušel mého P3A s Nvidií (kontrola jak se to chová) a konstatoval, že je to nepoužitelné - stejné jako video, na které jsem zde už dříve dával odkaz.
- Pak připojil místo Nvidie svůj MT, který se s jeho P3A chová naprosto normálně a opět ta samá katastrofa. - První náznak toho, že chyba není v tabletu.
- Připojili jsme Nvidii k jeho sestavě P3A a pohoda - Potvrzení doměnky, že chyba není v tabletu, ale jinde.
- Napárovali jsme jeho vysílač k mému P3A a vyzloušeli let s Nvidíí a jeho MT - V obou případech, byl obraz naprosto v pořádku.
- Napárovali jsme můj vysílač s HDMI modulem k jeko P3A a letěli s tabletem i jeho MT - V obou případech, byl obraz opět katastrofa.
Sečteno a podtrženo - Chyba není v tabletu ani v mém P3A, ale v přijímači, nejspíš v HDMI modulu i když může být i v prijímacím "modulu" ovladače (vysílačky).
Po příchodu domů jsem vyměnil ve vysílači HDMI modul za původní a vše funguje tak, jak má.

Závěr - Chyba je na 99% v HDMI modulu.
To jedno procento ja na možnost, že se z nějakého důvodu, třeba "drobné" vady v přijímací elektronice videosignalu ve vysílači, která se s normálním USB modulem nemusí projevit, kdežto HDMI modul ji už "nezkousne"..
I takové případy se občas stávají, v každém případě jde modul zítra na reklamaci. :?

P.S: Ještě jedna věc, která mě "trochu" zaráží a kterou si nedovedu vysvětlit..
Normálně se logy z letů, zapisují do Phantoma - údajně je v desce nějaká "micro SD" karta, já bych spíše očekával přepisovatelnou paměť.
Dnes jsem kontroloval logy a zjistil jsem, že tam existují POUZE DVA zápisy a to ty ze dneška.
Přičemž koptéra prokazatelně letěla vícekrát.. 8O

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 5:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2016
Příspěvky: 65
Bydliště: Brdy
Tak to je zajimavy vysledek z jak koukam podrobneho testu :-) Igor je tedy docela ochotny...
Vadny modul bych necekal, kdyz jsi psal o bezchybnem hdmi vystupu z vysilacky, ale to s tim nesouvisi, takze chyba je nejspis proste pouze u vystupu USB v modulu, ale tak je to jen elektronika, muze se po...cokoli. Hlavne, ze je nejspis jasno.
Diky za podileni se, dalsi zkusenosti pro vsechny.

VSCharlie píše:
Tak jsme asi identifikovali problém...

Odpoledne po čtvrté jsme se sešli u lomu. Zrovna ho natáčela ČT a já do toho vlezl.
Myslel jsem, že si zase něco točí s kamarády a než jsem poznal že je to ČT tak jsem byl v záběru - doufám, že to vystřihnou...
Igor dal krátkou upoutávku k sobě na youtube.
Já tam hraju toho troubu v modré bundě a s kufrem. :mrgreen:

Ale k věci - co jsme dělali...
- Nejdříve vyzkoušel mého P3A s Nvidií (kontrola jak se to chová) a konstatoval, že je to nepoužitelné - stejné jako video, na které jsem zde už dříve dával odkaz.
- Pak připojil místo Nvidie svůj MT, který se s jeho P3A chová naprosto normálně a opět ta samá katastrofa. - První náznak toho, že chyba není v tabletu.
- Připojili jsme Nvidii k jeho sestavě P3A a pohoda - Potvrzení doměnky, že chyba není v tabletu, ale jinde.
- Napárovali jsme jeho vysílač k mému P3A a vyzloušeli let s Nvidíí a jeho MT - V obou případech, byl obraz naprosto v pořádku.
- Napárovali jsme můj vysílač s HDMI modulem k jeko P3A a letěli s tabletem i jeho MT - V obou případech, byl obraz opět katastrofa.
Sečteno a podtrženo - Chyba není v tabletu ani v mém P3A, ale v přijímači, nejspíš v HDMI modulu i když může být i v prijímacím "modulu" ovladače (vysílačky).
Po příchodu domů jsem vyměnil ve vysílači HDMI modul za původní a vše funguje tak, jak má.

Závěr - Chyba je na 99% v HDMI modulu.
To jedno procento ja na možnost, že se z nějakého důvodu, třeba "drobné" vady v přijímací elektronice videosignalu ve vysílači, která se s normálním USB modulem nemusí projevit, kdežto HDMI modul ji už "nezkousne"..
I takové případy se občas stávají, v každém případě jde modul zítra na reklamaci. :?

P.S: Ještě jedna věc, která mě "trochu" zaráží a kterou si nedovedu vysvětlit..
Normálně se logy z letů, zapisují do Phantoma - údajně je v desce nějaká "micro SD" karta, já bych spíše očekával přepisovatelnou paměť.
Dnes jsem kontroloval logy a zjistil jsem, že tam existují POUZE DVA zápisy a to ty ze dneška.
Přičemž koptéra prokazatelně letěla vícekrát.. 8O


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
VSCharlie píše:
...Závěr - Chyba je na 99% v HDMI modulu...
Nezkousel jsi po te vymene HDMI modulu za ten puvodni (jen USBckovy) tam opet vratit ten HDMI ? Ty ribbon kabliky jsou opravdu velmi titerne, a mohlo se stat, ze jsi jeden z nich nemusel mit uplne dotlaceny do jeho konektoru na desce? To by i trochu napovidalo, ze ta HDMI pulka modulu pracuje bezchybne.
Je to jen domnenka, ja se ale s takto vadnym HDMI modulem jeste nesetkal, byt me jiz rukama proslo ne vice, co je na nich prstu, ale muze se stat, je to jen elektronika... Zkus to jeste pred reklamaci prehodit jeste jednou, jestli je fakt vadny, uz mu vice neublizis....

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 14:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 450
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Pozdě - už jsem ho dal na reklamaci.. :)
Přehazoval jsem to večer kolem jedenácté a druhý den ráno šel hned pryč.
Ale jsem si takřka na 100% jistý, že "ribbon-y" byly nadoraz a správně usazené, to jsem kontroloval několikrát.
Podobných (stejných) zapojení jsem už dělal hodně a vím, že můžou při nedokonalém usazení dělat problémy, tak si dávám pozor.
Vzhledem k tomu, že se obraz začal "sypat" takřka pravidelně po třetí minutě ( max. + 30sec.), bych to spíše typoval na změny v parametrech nějaké součástky v závislosti na teplotě modulu.
Už jsem se dřívě zmiňoval, že se podle mě až MOC hřeje - prostě když se zahřál, začal blbnout.

Jinak někdo se s vadným kusem nesetká skoro celý život, ale já to mám naprosto pravidelně.
V podstatě tak často, že už mě to ani nepřekvapuje.
Při mé smůle by mě více překvapilo, kdyby mi vše co si pořídím, fungovalo hned napoprvé... :mrgreen:
Třeba teď jsem v práci od rána dávám dohromady terminálový server, který se "zhroutil" při obyčejné aktualizaci.

Jo a do Nvidie jsem včera v noci vrátil anroida 7.0, ale zatím ještě nebyl čas to odzkoušet.

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 9:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2016
Příspěvky: 11
Zdravím. Dotaz na VSCharlie - už je nějaká reakce na reklamaci? Ptám se, že mě to asi také čeká.
HDMI modul mám asi 3 týdny a byl jsem lítat asi třikrát (málo času, blbý počasí apod.). Poprvé a podruhé jsem registroval nějaké výpadky signálů jak v obraze na tabletu (nvidia shield) tak na brýlích (vuzix iWear HD). Protože to bylo blízko vesnice a blízko VN linky, měl jsem za to, že signál lightbridge je nějak rušený (pokud to vůbec je možné).
Když jsem v pondělí byl létat cestou z práce (komplet kopteru jsem měl celý den v kufru auta na sluníčku) začaly výpadky video signálu na tabletu hned od začátku (mimo vesnici a elektrovedení) Zkusil jsem vyměnit tablet za MT (one plus 3T) a výsledek o něco málo lepší, ale stále nepoužitelné. Trochu mě to rozladilo, ale řekl jsem si, že když už jsem venku zalétám si alespoň s brýlemi. Ovšem když jsem nasadil brýle, zjistil jsem, že obraz se sype i tam. Řízení a video z koptery ok, ovšem aplikace DJIgo hlásila disconect, spodní tlačítka na kontroleru nefungovali (mám takový pocit, že je řídí právě aplikace). Přistál jsem vše znovu zapnul a zase stejné problémy. Odpojil jsem tablet a zkusil létání pouze v brýlích. Výsledek úplně super, obraz bez jediného výpadku.
Doma jsem chtěl zkontrolovat, zda mám modul zapojený správně se všemi konektory. Zapojení myslím na 100%, všechny konektory OK. Ještě než jsem nasadil ten kryt, v kterém je HDMI výstup, tak jsem připojil tablet. Obraz v aplikaci OK bez výpadků, spodní tlačítka plně funkční. Potom jsem přišrouboval ten kryt s hdmi a zapojil jsem brýle a taky vše OK až do chvíle než jsem připojil tablet. Za pár sekund rozpadání obrazu na tabletu, pak i v brýlích a nakonec hláška disconect.
A teď otázka mám se ještě snažit o kontrolu s Aplem (který nemám, musel bych někde zkusit půjčit) nebo to rovnou poslat na reklamaci a být bez HDMI navím na jak dlouhou dobu.
Díky za názor.

_________________
Phantom 4 / Nvidia Shield K1 / Vuzix iWearHD / Helmer 505


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 11:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.4.2017
Příspěvky: 27
Ahoj,

poradil byste mi prosím někdo nejlevnější funkční mobil na DJI P3? Případně i tablet, ale jde mi o Standarda a ten nemá držák na tablet. Mám teď Samsung Galaxy 3 a ten je slabej. Použiju ho pouze na lítání, takže funkce s ním nesouvisející mě až tak nezajímaj...

Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 14:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
MarenaX píše:
...spodní tlačítka na kontroleru nefungovali (mám takový pocit, že je řídí právě aplikace)....
Ano, spodni user tlacitka jsou vzdy mapovana aplikaci (tam jim prirazuje funkce), stejne tak i tlacitka pro foto/kamera...
Zkousel jsi mit pripojen tablet bez HDMI zarizeni ? A HDMI bez tabletu jede bez problemu (myslim, ze jsi to zminil) ?

V kazdem pripade za letu se nic stat nemuze, pokud by tablet pres USB nejak HDMI ovlivnoval, staci ho odpojit, HDMI je samozrejme funkcni i bez aplikace

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 14:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 450
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
TO "MarenaX"
Je to "jenom" necelých 14dní a ještě se nikdo neozval, takže zatím nic nevím.
Ovšem počítám, že to bude minimálně trvat tak měsíc, možná i víc... :(
Pokud se v této lhůtě nikdo neozve, tak začnu dělat rozruch.

K těm modulům..
Možná jde o špatnou sérii, těžko říct - je to zatím pouze druhý zde zaznamenaný případ.
Usuzuji tak z informace, že "gardenroute" tyto problémy nemá.

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 19:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2016
Příspěvky: 11
Tak jsem to odpoledne trochu testoval (jen doma v obýváku). Aplikace v tabletu se připojí a cca. do minuty (není pravidelně) začne blbnout obraz z kamery, ale opravdu hodně. Někdy zapíše odpojeno za okamžik se znovu připojí, někdy to zopakuje a nakonec apka zamrzne. V tom cyklu odpojeno připojeno je rušen i obraz na HDMI. Jinak HDMI funguje.
Pokud jsem odstranil vrchní část modulu s hdmi konektorem tak usb fungovalo, po navrácení opět problém.
Nakonec jsem vrátil původní modul a vše funguje OK, maximálně několik zakostičkování.
Zítra posílám modul na reklamaci, což mě opravdu s..e, protože lítání s brýlemi se mi moc zamlouvá, ale bez aplikace to asi úplně není to pravé.

_________________
Phantom 4 / Nvidia Shield K1 / Vuzix iWearHD / Helmer 505


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 19:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2016
Příspěvky: 65
Bydliště: Brdy
Tak tohle uz fakt zamrzi, celkove je z toho clovek uz malinko magor, bez pripojeni tabletu Hdmi v pohode, po pripojeni blbnou i bryle. No mrzi to, clovek by rekl, ze u tohoto ne zrovna levneho zbozi, jak rika muj kamos Premiove znacky, by nemelo byt tolik vadnych serii, ted to vypada, ze zase moduly, take to byly uz baterie na P4ku, hmm skoda.
Jeste ze neni moc pocasi, ted se neda skoro litat, tak je cas ladit, resit atd

MarenaX píše:
Tak jsem to odpoledne trochu testoval (jen doma v obýváku). Aplikace v tabletu se připojí a cca. do minuty (není pravidelně) začne blbnout obraz z kamery, ale opravdu hodně. Někdy zapíše odpojeno za okamžik se znovu připojí, někdy to zopakuje a nakonec apka zamrzne. V tom cyklu odpojeno připojeno je rušen i obraz na HDMI. Jinak HDMI funguje.
Pokud jsem odstranil vrchní část modulu s hdmi konektorem tak usb fungovalo, po navrácení opět problém.
Nakonec jsem vrátil původní modul a vše funguje OK, maximálně několik zakostičkování.
Zítra posílám modul na reklamaci, což mě opravdu s..e, protože lítání s brýlemi se mi moc zamlouvá, ale bez aplikace to asi úplně není to pravé.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 8:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 416
Bydliště: Trnava, SR
Venca888 píše:
Ahoj,

poradil byste mi prosím někdo nejlevnější funkční mobil na DJI P3? Případně i tablet, ale jde mi o Standarda a ten nemá držák na tablet. Mám teď Samsung Galaxy 3 a ten je slabej. Použiju ho pouze na lítání, takže funkce s ním nesouvisející mě až tak nezajímaj...

Díky


Ahoj,
kupil som si nedavno Nvidia Shield K1 (tablet) a mozem len doporucit. Je to dobry kompromis cena/vykon, a aj tu na fore je doporucovany resp. otestovany ostatnymi kolegami. Za mna palec hore.

Testoval som na nom (ked bolo pekne, vsak teraz to pocasie je stale onicom :cry: ) v Litchi mod stopovani (myslim ze track sa to vola v origo) a fungovalo mi to celkom obstojne. :)

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 8:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.4.2017
Příspěvky: 27
Ahoj,

díky za tip... bohužel ale tenhle tablet už není nikde k mání...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 14:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 294
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Používáte někdo iphone 6 nebo vyšší k mavic nebo phantom?
Já mám možnost vyzkoušení i6 s 64GB než ho případnè koupím a nemůžu najít videa v telefonu.
U androidu se mě vytvoří nová složka v Galerii kde jsou videa z mavica. U iphone 6 ne. Dělám něco špatně?

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 17:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.4.2017
Příspěvky: 2
Zdravím,

zakoupil jsem si DJI Phantom 3 standard, vše jaksi funguje kromě live náhledu v mobilu. Vlastním Xiaomi Redmi Note (první generace, zakoupeno v září roku 2014). Nemá někdo zkušenosti s tímto telefonem a tímto phantonem? Již na to nestačí? Po zapnutí chvíli video běží standardně, po chvíli začne problikávat pruh - různé barvy, nejčastěji fialova, občas i zelené plochy, pixelování, poté se obraz zasekne a živý náhled se odehrává pouze v úzkém pruhu v horní části obrazovky překrytý ikonama aplikace. Je to pouze chyba telefonu? Jak mám případně postupovat. Nemám zatím možnost vyzkoušt jiné telefony a pokud by to byla chyba kvadroptéry, tak bych jej rád vrátil v rámci 14 denní lhůty. Jinak video z sd card běží v pohodě - blbne jen ten live view. Pro upřesnění přikládám foto.

http://www.imgup.cz/image/LVpF

Předem díky za jakoukoli pomoc!!!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 18:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 450
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Tak se mi dnes "vrátila" uznaná reklamace HDMI modulu. :wink:

Dostal jsem nový modul (řeší se to výměnou), kdo by to taky opravoval že.
Před pár hodinami jsem ho namontoval a pak asi hodinu zkoušel.
Podle dosavadních výsledků testů můžu říci, že zatím vše funguje tak, jak má.
Nic se "netrhá" a "nekostičkuje", vše běží naprosto plynule a obraz v FPV brýlích je taky naprosto v pořádku - laggy minimální.

Doufám že to vydrží..

PS:
To "MarenaX" - Snad ti ta reklamace dopadne stejně dobře jako mě - výměnou modulu.
Komu by ten modul dělal něco úpodobného jako mě, tak mu doporučuji, aby neváhal a hned ho reklamoval.

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 252 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz