Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 23:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Jo, takže postup vidím následovně: při změně letadla se musí spárovat příslušný přijímač s vysílačem a nastavit model ve vysílači. Při návratu na původní letadlo opět další párování - je to tak?

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pát 10.06.2016 6:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Nene, přijímač si pamatuje svůj modul, dokud u něj např. nezměníš firmware nebo ho nějak jinak neresetuješ, takže stačí jednou při prvním použití a šlus. ;)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pát 10.06.2016 7:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Super, díky za pomoc :D

Ještě jeden malý dotaz: rádio má na 15ch test serva. Jak otestuju servo když mám "jen" 8ch přijímač? Jak se na ten 15.ch dostanu?

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 11:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Wow. Tak to ani nevim že tam je. Podívu se na to až budu doma, tak za týden. Manuál k OpenTx máš?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 8:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Jo, mám. Zvolna se tím prokousávám :-)
Ten test je na 16.ch, a dá se hodit na kanál který ještě na přijímači mám. Odzkoušeno na vysílači, servo jsem ještě nepřipojil. Jezdí to z krajní polohy do druhé krajní. Momentálně se snažím pochopit křivky, zatím neúspěšně :-D

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 7:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Můžu se vás zeptat jak řešíte problém kam s ním? Myslím s přijímačem :-)
Je dost velký (myslím ten osmikanál) a klasicky na bok se mi nevejde kvůli zaklapávací kabině. Dal jsem ho tedy na sucháč svrchu nad táhla, anténa se krásně vejde do toho tunýlku pro kabely od serv křídélek. Ale trochu se bojím rušení, protože kromě těch křidélkových serv tam vede ještě napájení motoru... Jak to máte vy a jak je to vlastně s tím nebezpečím rušení? Je to tak horký?

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 10:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Já jsem schoval konce antén do plastových trubiček - z uchošťourů s ustřihnutými vatičkami - a kápnul lehce tavným. Takovou anténku pak možeš přilepit za tu trubičku a nemusíš ji pchát do další. Na Alphě mám jednu podélně, konec vykukuje z trupu jedním z těch zadních průduchů a druhou mám napříč nacpanou v zářezu do EPP, v místě kde by měl pilot cca opřenou hlavu :D Mám dojem že beta je řešená podobně..?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 12:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
V Betě je směrem dozadu tažený připojení k motoru a přijímač má jen jednu anténu (v takovým "uchošťouru :-), tak se mi úplně nelíbí mít jí taženou podél těch kabelů k motoru... Na Alphě to je v pohodě, ale u té Bety nevím...

EDIT: tak asi je to v pohodě, dnes s plně osazeným modelem jsem nechal Tx na balíku sena na servotest a s letadlem v ruce jsem signál ztratil po 370m - v ruce, myslím že je to dostatečný signál..

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz