Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přestavba RCVM na elektro
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 11:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 9
Obrázky: 1
Ahoj, pustil jsem se do přestavby modelu kategorie RCVM na elektropohon. Rozpětí 3.3m, váha prázdného modelu cca 2kg. Prozatimní idea je jako pohon použít motor Turnigy D3546 - 6 / 1000KV, napájený 3S baterií. Regulátor, pro mne osvědčený Turnigy Plush 60A a listy 12 / 6. Těch zkušenějších bych se rád zeptal, zde tato kombinace velikosti / váhy modelu / síly motoru / rozměru sklopky bude použitelná?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html

Ohledně napájení přijímače, rád bych použil druhou LiPol 2S baterii a 3A BEC. Serva budou 6x Hitec HS-81, kdesi jsem se dočetl, že v zátěži si mohou vzít 600mAh, což by pro vše čistě teoreticky onen 3A BEC měl stačit? Nebo by zde bylo vhodnější nějaké jiné řešení? Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Přestavba RCVM na elektro
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2015 16:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 9
Obrázky: 1
Nakonec jsem pro pohon zvolil Glider Drive 840KV, skoro hlavně kvůli vyvážení...K tomu Turnigy Plush 60A reg - k nim už mám doma programovací kartu :-) 4S LiPo (Turnigy nanotech, 2200mAh, je o fous užší, tak by mi měla dobře pásnout do trupu, nechci zvětšovat otvory) K napájení přijímače jsem vybral 1200mAh 2S LiPo, jenž mám doma navíc nepoužitou, s externím 5A BEC.

Vlastně co mě chybí, je motorová přepážka, kužel s vrtulí a kýbl drobností :-) Jak komponenty přijdou, zkusím vše naskládat do trupu jestli jsem při volbě hmotností komponent neudělal chybu a vše sedí jak má. Špička modelu je otevřená, byla vyřízla na původní spalovák, starou motorovou přepážka, která byla buhví jak daleko vzadu jsem odstranil. Výřezy v ní neseděly - stejně by musela nová i kdybych zvolil připevnění motoru vzadu. Trup vepředu je obroušen až na sklo a přes polystyrénové kopyto dolaminuji klasický tvar čumák (viděl bych to na 3x 40tku tkaninu), plán je směřovat to na novou 40mm motorovou přepážku... Původní vyosení motoru neznám, předpokládám, že zvolím "standardních 3 dolu, 2 vpravo". Trochu obavy mám o chlazení motoru, přeci jen je to motor v "plechovce", tedy vepředu budou určitě potřeba chladící vstupy... výstupy bych nedělal, trup je na ocase otevřený - je to jakás "trubka", což by snad mělo stačit...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz