Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 317 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 14.08.2015 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Co kdybys vyzkoušel funkci hledat.
Mám to namontované.
Možností je mnohem víc, najdi si podobně velký motor a dle projevu jaký chceš u modelu (rychlost, tah) si zvol kv a k tomu vrtuli.
Nebo si na netu najdi combo a podívej se, jaký motor je dodáván jako "originál" a najdi si ho podle toho.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 17.08.2015 10:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 125
Bydliště: Kladno
Díky za informace, ale "Kostky jsou vrženy..."
15/8 jsem koupil osazené ero a vypadá to dost dobře. Až se proletím napíšu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 7:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 125
Bydliště: Kladno
Tak jsem uskutečnil několik průzkumných letů. Není to až tak jednoduché, jak to vypadá...
Ale, každý další let to je lepší. Jen si kladu otázku, zda opotřebovávání era někdy skončí a až to budu umět, budu mít s čím létat?
Protože jsem dosud létal jenom s větroněm, dělá mi problém přistávání a podvozek je nakonec zralý na opravu, včetně vytržení z trupu. Přistávám na poli za domem.
Také jsem po prvním zrušení vrtule APC 10/6 hledal nějakou levnější náhradu pro tréninky. Zkusil jsem oranžovou GWS 10/6 (48,-kč)a docela ok. Stejně nelétám na plno, tak mi ta její "gumovost" nevadí. Pokud ale dám plný plyn, má to docela super zvuk :D
Také budu muset nějak zpevnit spodek "čumáku" pod motorem- Elapor není až tak pevný, jak jsem si myslel... Možná také nějak zpevní náběžné hrany a konce křídel.
Na zimu bych chtěl dodělat lyže. Asi z laminátu nebo uhlíku (mělo by to byt lehčí než dural.plech) a pokud by byl zájem, mohli bychom nějak spojit úsilí...
Nemáte PROSÍM někdo fotky vašich úprav a zpevnění? Budu vděčný za vaše nápady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 9:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Dávám sem co jsem našel na netu, co se mi líbí. Sám se na to asi vykašlu.
Co se týká přistání - používáš klapky? Asi bych je pro naučení nepoužíval. Model s nimi vyplavává (to jsou ty videa na trubce, je se model vzepne a pak dá čenichovku) takže musíš ten moment klapek výškovkou potlačit a ve vhodný okamžik řešit zase podrovnání přitažením, chce to už trochu umět. Mix že bys naladil (výšk-kl) nepředpokládám. Takže přistávej bez klapek, protože je výškovka účinná, mám na ní 25% expo tj nelineární pohyb výškovky vůči kniplu, výškovka jde pomaleji než páka na vysílači a to umožňuje jemnější práci s výškovkou. Při výšce cca 5m stáhni plyn a nech ho přibližovat k zemi. Mě v tu chvíli trochu vyplave, takže malinko potlačím a potom už zase malinko natahuju, aby vyklesával a ztrácel rychlost. Musíš zase s citem, jinak ho "vydojíš" na rychlosti a spadne. A nad zemí přitáhnu trochu víc a dosedne. Kdybys při přistání ztrácel rychlost, malinko si přidej plyn.
Jinak při učení při lítání jsem se soustředil na starty a přistání, protože ve vzduchu se to obvykle nějak udrží, ale přistát musíš, tak jsem si dal jeden dva okruhy a přistát a tak pořád dokola. Dělám to i dnes, když nemám přistání tak jak chci, mám třeba odskok, tak si odstartuju a dám jen kolečko a nové přistání...

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Jo a lyže - mám doma tyhle, mohly by být OK http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10744
A vrtuli ti můžu doporučit tuhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0x5_E.html

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 15:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 125
Bydliště: Kladno
Díky za informace, až to bude v provozu, budu to dál týrat...
Ty vrtule z HK znám, až budu něco objednávat, tak si jich koupím "balík" .
I ty lyže na HK jsou docela fajn. Už jsi je použil?
Já si na toho na rádiu zatím moc nenastavím. Zatím mám jen takové základní - od toho větroně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
To je v pohodě, ono základní nastavení stačí.
Lyže jsem používal na tomhle letadle, má asi tři kola tak jsem se trochu bál, že by měli být větší ale byly v pohodě. Možná budou na funcub velký. ale není problém udělat z překližky jiné.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 27.09.2015 21:21 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4499
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Neodolal jsem a jednoho s osvětlěním jsem si také poskládal :lol:


Přílohy:
P1150513.JPG
P1150513.JPG
[ 79.55 KiB | Zobrazeno 2703 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 20:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 2201
Bydliště: Brno Veveří
Obrázky: 10
Pavle: dovolil jsem si dát sem foto našich Kubíků. S


Přílohy:
IMG_20150928_074701.jpg
IMG_20150928_074701.jpg
[ 179.61 KiB | Zobrazeno 2459 krát ]

IMG_20150928_074736.jpg
IMG_20150928_074736.jpg
[ 204.84 KiB | Zobrazeno 2459 krát ]


_________________
HTC evo3d
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 640
Bydliště: Praha 9
Ahoj všichni!

Jelikož si tohle léto konečně jednoho "Kubíka" pořizuju a zároveň bych s ním chtěl létat u vody, tak jsem se chtěl zeptat na pár otázek.

Mám nabídku na tyto plováky od Hackera, které by měly vydržet zatížení 1200g a pán který je prodává říká že je měl na Easy Cubu. Budou tedy vhodné i pro FunCub?

Dále jsem se chtěl zeptat, zda jste pro normální lety a přistání dávali na směrovku servo s kovovými převody. Slyšel jsem, že tam lidé tyto serva dávali kvůli tomu že dostává od ostruhy dost zabrat.

Při stavbě mě určitě ještě něco napadne tak doufám, že se toto vlákno probudí k životu. Za jakékoliv poznatky předem díky!

Kuba

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Klubas píše:
Dále jsem se chtěl zeptat, zda jste pro normální lety a přistání dávali na směrovku servo s kovovými převody. Slyšel jsem, že tam lidé tyto serva dávali kvůli tomu že dostává od ostruhy dost zabrat.
Plováky nepoužívám ale servo s kovovými převody na směrovce mám pro sichr taky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 04.09.2016 15:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2003
Příspěvky: 627
Dal jsem na Funcuba telemetrii . Na horizontální let potřebuje cca 60W . Na start min 100W. Maximalku mam 80km ale moc mu to nesvědčí i když z toho měl takovou radost že chtěl křídlama zatleskat . Minimalní je cca 20km, ale to mu taky moc nesvědčí. Cestovka 35až 55km .Motor mě žere max cca 380W přikonu . Baterie 3x 2200mA . Klapky zkoušel jsem ruzne mixy ,ale nakonec mu nejlepe asi sedi mix vyškovka klapky tohle použivame i na kombatech . Start přitažena vyškovka klapky vytažené do 1m . Klapky mam ještě na samostatnem potaku ,ale je nutne je mixovat z vyškovkou . Trošku zpevnit křidla a podvozek a je to povedene ero .

_________________
zbek

aircombat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm - Plováky Hacker
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2016 9:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 843
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Na ty plováky od Hackera zapomeň, to je strašný šmejd. Koupil jsem je před pár lety na trošku menší konstrukční letadlo s váhou 950g.
Výsledkem byla variace na Titanic :( .

Při dokonalém vyvážení to sice plave, ale s plováky skoro celými ponořenými, neodstartovalo by to ani náhodou. Měl jsem chuť je vyhodit, nakonec jsem je asi o 15cm prodloužil dalším kusem polystyrenu, spoj vyztužil nosníkem a to už plave.
Materiál je velmi jemně pěněný polystyren, nechutně křehký. Normální CA to žere, na lepení nutno použít purex nebo CA na polystyren. Dostatečnou pevnost tomu dalo až olaminování zespodu tenkou tkaninou.
Trubičky pro uchycení drátů jsou z hnusného a křehkého plastu, při hrubším přistání praskají. A originální dráty vcelku ochotně reznou - člověk by čekal u něčeho určeného k použití na vodě alespoň nějakou minimální povrchovou ochranu.
Samozřejmě se to mohlo ve výrobě za tu dobu trochu změnit, ale podle obrázku ty vypadá pořád stejně, i rozměry odpovídají.
Jinak, na plovácích jsem určitě stejně často jako na vodě létal v zimě na sněhu, to je taky prima.
Na obrázku se můžeš podívat, o kolik jsou prodloužené (vzdálenost od zubu pod křídlem do konce). Tvar tím možná není optimální, ale funguje to, druhá varianta byla plováky vyhodit.


Přílohy:
Poznámka: Plováky ve formě lyží
DSC_0086.jpg
DSC_0086.jpg
[ 32.84 KiB | Zobrazeno 1479 krát ]


_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 16.09.2016 10:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Zdravím vespolek,
mám v úmyslu si pořídit Funcuba a nyní laboruju čím jej osadit. Nejspíše použiji tento motor https://eshop.reichard.cz/ray-g2-strida ... -1000.html s tímhle reglem https://eshop.reichard.cz/ray-r-40b-str ... s-bec.html , což je v podstatě doporučená motorizace. Nicméně jelikož nejsem zcela zběhlý v elektrověcech, měl bych dotaz jestli tenhle regl s BECem utáhnou motor + 6 serv (4 serva budou HXT-900 a dvě HS-81)? Tak nějak si myslím že by měl, ale raději si chci být jistý. Předem mockrát děkuji za odpovědi ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 16.09.2016 11:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1261
Záleží i na financích které do Fc chceš obětovat,mě motory Ray zklkamaly,mají měkké hřídelky a kamarádovi brzo odešly ložiska.Pokud jsi ochoten obětovat cca 500 Kč navíc,objednej si u E-motors regulátor Flycolor 50A a motor Leopard 3536/1270 Kv a budeš maximálně spokojen.S tímto osazením Fc proháním 3 roky a je to absolutně bez problémů.Motory Leopard jsou vynikající,při jedné "čenichovce " v akrobatovi zůstal motor absolutně bez poškození.Naopak s motorem RAY jsem jen trošku "škrtnul" o zem a bylo po hřídelce.Tak hlavně si dobře vyber a ať ti to lítá! :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 317 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz