Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FPV & Camcorder pre DJI Phantom FC40
PříspěvekNapsal: úte 05.08.2014 15:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
Zdravím Rcmaniakov.
Snaď som sa nasáčkoval do správnej témy.
Chcem požiadať o radu skúsenejších.

Mám DJI Phantom FC40. Áno s tou dodávanou FC40 kamerkou. Je to síce len HD ale má celkom výkonné WiFi a nízke "oneskorenie" pri streame cez WiFi.
Nebyť toho tak už by som skončil dakde na stromoch.
Chcem upgrade. To HD je pre stroj vo vzduchu strašne málo.

Takže sa obzerám po niečom čo má aspoň FullHD, výkonnejší WiFi (aspoň na 100m) a nízku latency pri streame (aby som nesledoval niekoľko sekúnd niečo Čo sa už dávno stalo).
Mám obmedzený rozpočet a neviem či si môžem dovoliť riešiť niečo ako FPV set a pri lepšej možnosti nejakú kvalitnejšiu FullHD kameru s A/V výstupom (no aj tak mi na druhej strane chýba monitor alebo brýle a pod....). Vzhľadom aj na váhu Phantoma by som to najradšej teda poriešil nejakým All-in-one zariadením (vyššie zmieňovaná kamera s WiFi streamom by bola ideálna).

Chápem tie orgazmy okolo GoPro ale podľa toho čo som videl na YouTube tá kamera trpí dosť veľkým oneskorením v streame cez WiFi. Neviem či tým trpia všetky modely alebo len ten jeden čo som videl. To je teda prvá otázka na Vás. Ako to je s touto kamerou. Latency + dosah. Nejaké reálne skúsenosti by bodli.

Skúšal som - http://digitalni-kamery.heureka.cz/easy ... vnat-ceny/ čo je totálny čínsky GoPro falzifikát. Aj napriek negatívnym reakciám po internete nebola kvalita videa zlá. Latency bola takmer nulová. Lenže WiFi bolo také slabé, že po 30 metroch odo-mňa už začal padať signál a s ním aj samotný program na mobile, takže som túto možnosť rýchlo zavrhol a tovar vrátil. Chcem sa teda spýtať, či nemáte nejaký iný typ na inú kamerku, ktorá by splňala moje požiadavky a nestojí to čo môj Phantom dokopy...

Prípadne, nejaké iné riešenie - možnosť ktorú som ešte nezvážil?

Budem vďačný za každý názor.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 05.08.2014 16:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1132
Obrázky: 3
Rozlišení videa a latence při přenosu jsou dvě různé věci. NIKDY se dolů online nepřenáší HD video (v našich ama podmínkách), vždycky je to nějak jinak.

Jak?

1. Buď přes wifi jde nějaký hodně zjednodušený obrázek (320 bodů, 30 snímků apod.), nebo
2. Pro downlink se použije analogový přenos.

S ohledem na to, že máš FC40, obávám se, že jsi trochu v pasti.

Jediné co můžeš udělat je nastavit co nejmenší rozlišení pro přenos dolů (pokud to v sw. jde).

Pro analogový přenos jednak nedostaneš ven signál, a i kdyby jo, jsi na 5,8 GHz a bude se to tlouct s řízením. Dosah WiFi nezvětšíš - leda sned by šlo expefimentovat s WiFi extenderem z Phantoma 2 Vision.

Takže nejlevnější řešení je jiná kvdra postavená "klasicky" s 2,4 GHz a analog. downlinkem.

Pokud na to ale nic nemáš (rádio, baterky, nabíječ...) a všechno bys sháněl znova, tak je asi optimální řešení asi P2V+ = cca 30.000 CZK.


Naposledy upravil off dne sob 09.08.2014 15:42, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.08.2014 16:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
off píše:
S ohledem na to, že máš FC40, obávám se, že jsi trochu v pasti.


A ja som si to až teraz všimol že LEN FC40 a 2Vision operuje na 5.8 GHz. Tak nejak som si myslel, že to všetcia Phantomovia štandardne trčia na tejto frekvencií...
Ouuuuuu.

No ale na druhej strane je to o dôvod viac hľadať nejaké riešenie kamery s WiFi streamom. To predsa ide na 2.4 GHz takže tam by k nejakému rušeniu nemalo dochádzať.
K FC40 používam obyčajný WiFi repeater. Dosť dobre to predĺžilo dosah signálu a momentálne mi to aj na moje prelety stačí. Nevadí mi ani menšia kvalita streamu na mobile. Ide mi hlavne o kvalitný záznam na SD kartu napr.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.08.2014 10:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4186
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Altar4972 píše:
...Mám DJI Phantom FC40. Áno s tou dodávanou FC40 kamerkou....Chcem upgrade. To HD je pre stroj vo vzduchu strašne málo...
FC40 je vlastně Vision postavený na šasi P1, což je taková boční větev vývoje DJI, určená spíše pro "opravdové" koncové zákazníky, tím myslím lidi, kteří nepočítají s nějakými dalšími úpravami a chtějí mj. využít své smartphony a tablety... Tzn. tato modelová řada není příliš pro nějaké další upgrady, už kvůli těm přehozený frekvencím, odlišné Tx jen se 6 kanály atd..

Pro další rozšiřování pro pořádně HD video je lepší cesta na klasických Phantomech (P1, P2), které jsou v podstatě kompaktní koptéry, postavené na běžných NAZA jednotkách s běžným RC 2.4GHz ovládáním, a na kterých se dají instalovat běžné FPV systémy na 5.8GHz, vč. BL gimbalů pro HD kamery.

Pokud budeš chtít přenos HD videa přímo z letadla k pilotovi (a s naklíčovanou telemetrií v HD OSD na straně pilota) a HD náhledem na tabletu, monitoru či HD videobrýlích v reálném čase, nejlevnější cesta je dnes DJI LightBridge. Počítej ale se základní investicí kolem 30 kKč jen do DJI LB.
Má to ale výhodu, že to protáhne nejen přenos videa, ale i ovládání na 1.6 km (i více), a vyžaduje to nesetovou Tx s portem pro studenta.
Altar4972 píše:
...Chápem tie orgazmy okolo GoPro ale podľa toho čo som videl na YouTube tá kamera trpí dosť veľkým oneskorením v streame cez WiFi. Neviem či tým trpia všetky modely alebo len ten jeden čo som videl. To je teda prvá otázka na Vás. Ako to je s touto kamerou. Latency + dosah. Nejaké reálne skúsenosti by bodli.
WiFi integrované v kamere GP (ci jiné) je zasadne nepouzitelne pro prenos obrazu za letu :
- dilem pro nepouzitelne zpozdeni (lag), které zcela znemoznuje FPV rizeni letadla v realnem case
- dilem pro vysoke nebezpečí pouziti WiFi na letadle s ovladanim na stejne frekvenci (2.4GHz), muze dojit k zahlceni Rx na letadle a nasledne ztrate ovladani, je na to upozornovano vyrobci, v tomto pripade to DJI striktne nedoporucuje

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.08.2014 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1132
Obrázky: 3
Altar4972 píše:
Ide mi hlavne o kvalitný záznam na SD kartu napr.


Teď nevím, zda si dobře rozumíme - záznam přece běží přímo v kameře v kvalitě, kterou si nastavíš (nezávisle na kvalitě WiFi streamu).

Snažit se dostat HD video na zem kvůli záznamu pro tenhle účel nedává smysl...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 12:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
ospravedlňujem sa.
Bol som pár dní mimo. Tak reagujem až teraz.
Len nerozumiem pár veciam.

1/ Píšete o Phantomovi FC40 ako výrobku neupraviteľnom, určenom skôr pre koncových zákazníkov. S čím s časti súhlasím. Naozaj je to také RTF so všetkým čo k tomu treba a bez nutnosti ďalších investícií. Ale nechápem prečo by tento model mal byť tým finále ktoré sa už nedá nijak upraviť. Phantom ako taký je predsa konštrukčne rovnaký s predchodcami až na použitú frekvenciu vysielača a príjimáča na ovládanie modelu. Inak, ako predošlé modely má tiež nejakú maximálnú vzletovú hmotnosť ktorú teraz nedosahuje a má ešte dosť veľkú rezervu - čo mi potom bráni upgradovať tento Phantom na také riešenia ktoré by mi vyhovovali??

Vychádzate z toho, že ja musím nutne použiť FPV operujúce na 5.8GHz. Ale je predsa kopec aj FPV setov, ktoré frčia na 2.4GHz. Nehovoriac o tom WiFi streame o ktorom sme sa bavili vyššie.
Tak v čom je teda vlastne ten problém, ktorý ma limituje? Akosi to nechápem v čom vidíte ten problém.

2/ GoPro a WiFi stream všeobecne. Tá FC40 kamerka rieši celkom nízky delay tým, že do streamu posiela dosť oklieštenú formu obrazu s nižším rozlíšením ako sa ukladá na SD kartu. Nechápem v čom majú iné kamery problém v súvislosti s týmto riešením. Je FullHD tak o moc vyššie rozlíšenie, že GoPro trva cca 3-4 sekundy poslať do mobilu aktuálny obraz? Lebo inak by to bolo presne to riešenie čo hľadám. WiFi repeater navýši signál z kamery o nejakých +300metrov (so smerovou anténou aj viac) čo mne bohate stačí. Zaznam sa bude ukladať na SD kartu kamery vo FullHD zatiaľ čo mne bude poslaný stream cez WiFi v oooveľa nižšej kvalite len aby som orientačne vedel kam som natočený a aká je moja približná poloha. A či náhodou nemám pred sebou nejaký ten strom. No lenže s delayom na úrovni 3 sekundy je to dosť hard-core riešenie.
Ku podivu z toho výberu kamier čo som videl len veľmi malo z nich má delay pod 1 sekundu. A tie čo ho majú - majú iný, pre mňa nestráviteľný problém.

3/ Trochu som od pôvodného príspevku postúpil a viem, že sa asi bez samostatného riešenia v podobe FPV setu nezaobídem. Nakoľko na trhu NIE JE kamera s dostatočne výkonným WiFi streamom s delayom pod 1 sec. a s kvalitným FullHD. Takže momentálne zvažujem Mobius Action Cam s AV výstupom a k nemu dokúpiť vysielač na 2.4G, ktorý bude posielať obraz z nej ku mne na zem.
Riešim dilemu ohľadom vysielacieho povoleného výkonu. Ak sa nemýlim pre SR je to 100mW pre 2.4G pásmo. Pri použití smerových antén s vysokým ziskom by som z toho mohol vytiahnúť aj tých 500-600 metrov... .

Čo myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3515
Bydliště: Olomouc, ČR
HD stream přes wifi je bez delaye neřešitelný. Pokud se video komprimuje do MPEG, tak ten komprimuje pohyb ze snímků současných, minulých a budoucích. Kodér to musí mít načteno dost dopředu. Pokud bys použil nekomprimovaný HD signál, tak zabereš celé wifi pásmo jako Light Bridge a normální wifina to stejně nebude umět. Analogový přenos na 2,4 GHz bude OK, ale HD analogem nepřeneseš. Tak si teď vyber. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1132
Obrázky: 3
Možné je samozřejmě všechno, Phantoma jde např. za určitých podmínek přestavět třeba na vzducholoď, jde ale o to, aby to bylo řešení racionální.

Zatím mi uniká, co vlastně prioritně potřebuješ.

Pokud potřebuješ za každou cenu dostat na zem online HD video, tak se prostě smiř s tím, že cesta konverze do digi a přenos přes WiFi je technicky nerealizovatelný nápad.

A analogové sety 2,4 GHz HD samozřejmě taky nepřenesou.

Pokud i tak budeš chtít použít WiFi přenos (byť v menší kvalitě) a chceš zvětšit dosah, uvědom si, že ho můžeš natahovat do aleluja směrovými anténami, ale zase narazíš na limit 5,8GHz ovládání s dosahem řádově malých stovek metrů (viz zase jiná diskuze zde: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=130&t=67636)

Když to shrnu - FC40 je HRAČKA a přenos HD videa online je PROFI záležitost. To k sobě prostě nejde a můžeš se třeba na hlavu stavět a kupovat v HK jednu kamerku za druhou. Můžeš nesouhlasit, můžeš protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu jde dělat.


Naposledy upravil off dne ned 10.08.2014 14:21, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4186
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Altar4972 píše:
...Píšete o Phantomovi FC40 ako výrobku neupraviteľnom, určenom skôr pre koncových zákazníkov. S čím s časti súhlasím. Naozaj je to také RTF so všetkým čo k tomu treba a bez nutnosti ďalších investícií. Ale nechápem prečo by tento model mal byť tým finále ktoré sa už nedá nijak upraviť. Phantom ako taký je predsa konštrukčne rovnaký s predchodcami až na použitú frekvenciu vysielača a príjimáča na ovládanie modelu. Inak, ako predošlé modely má tiež nejakú maximálnú vzletovú hmotnosť ktorú teraz nedosahuje a má ešte dosť veľkú rezervu - čo mi potom bráni upgradovať tento Phantom na také riešenia ktoré by mi vyhovovali??...
Shrnu to ještě jednou:
- FC40ka je vlastně Vision v P1 trupu, tzn. koncové RTF řešení (kterým Vision je), a nenazýval bych to "jen" Phantomem, to je zavádějící, neboť běžné Phantomy (ať už 1 nebo 2) jsou zcela běžné multirotory s RC 2.4GHz, a mohou tak mít instalovány běžné FPV přenosy na 5.8Ghz, nebo 1.2 GHz (např. v USA), samozřejmě s možností přestaveb a upgradů jako každá jiná RC multikoptéra
- nemůžeš tedy na FC40 (resp. Vision) dávat FPV, které pracuje na stejné frekvenci 5.8GHz, a ano, musíš tedy použít 2.4GHz
- co Tě samozřejmě limituje jsi jistě sám již poznal, a to je extrémně krátký dosah RC řízení na 5.8GHz, které DJI specifikuje na nějakých 300-500 metrů, realita bývá ale výrazně zoufalejší :(
- v nějakých upgrade Ti nic nebrání, jen to, že jsou u FC40 otočené kmitočty, takž těch upgrade moc nebude, i RC Tx pro FC40 je ořezaná, má jen 6 kanálů
- opakovaně konstatuji (i další předřečníci), že řízení rychle letící RC 5.8GHz koptéry s přenosem obrazu přímo přes WiFi GoPro s nějakým 2.4GHz extendérem (o jeho legalitě ani nehovořím) je zcela nesmyslnou představou při lagu GP kamery kolem 3-5 sekund, to je asburdni nesmysl, a proto právě DJI vymyslelo toto proprietární řešení nazývané Vision (čímž FC40 je)
- několikrát jsem upozorňoval, že by si každý měl dobře rozmyslet svodům obchodníků na P. Vision a jejich deriváty (jako FC40), jsou to prostě (hračky jistě ne) zcela koncové výrobky, bez velkých možností na upgrade a pro zcela koncové zákazníky s jejich smartphony a tablety (já je mám také, takže nic pejorativního)
- a opakovaně - nejdostupnější řešení pro HD přenos v reálu k pilotovi je DJI LightBridge, viz předchozí můj příspěvek...ten je samozřejmě funkční (i) na Phantomovi :)

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 15:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
Ok, tak ja to zhrniem tak ako som to pochopil z vaších reakcií. Opravte ma prosím v nejakom bode ak sa mýlim.

- Štandardne cez 2.4G nie je možné analogom prenášať HD video
Po pravde, nad týmto som ani moc neuvažoval. Video asi akého rozlíšenia sa štandardne dá analogovo prenášať?
A prečo by som mal uprednosniť HD? (resp. prečo by mi nemalo stačiť to, ktoré sa analógom dá prijať?)

- deklarovaných ~500m u 5.8GHz rádia nie je reálnych a Tx u FC40 ma iba 6 kanálov. Chápem teda správne, že obyčajný Phantom na 2.4G by bol lepšou voľbou.
To som z toho teraz dosť sklamaný. Ak je to ale tak, prečo by teda mať video na 5.8G malo byť lepšie ako riadenie? (súvisí to nejak s prvým bodom? o HD?)
A nie je s riadením na 2.4G väčší problém kvôli zarušeniu pásma ako s riadením na 5.8?
Koľko mW majú štandardne Tx na 2.4G? (otázka pomimo)

- DJI LightBridge je odpoveďou na to čo potrebujem.
Je to teda použiteľné aj na FC40?? No tá cena ma zatlačila do kresla...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 16:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3515
Bydliště: Olomouc, ČR
Analogové video se přenáší jako standartní PAL tedy 720x576 popř. jako NTSC 720x480. Teoreticky by bylo možné přenést analogově i HD, problém je v tom, že taková norma neexistuje, HD přišlo až po analogu. Museli bychom si tedy sami vymyslet příslušné kodéry a dekodéry a zřejmě i monitor.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4186
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Altar4972 píše:
Ok, tak ja to zhrniem tak ako som to pochopil z vaších reakcií. Opravte ma prosím v nejakom bode ak sa mýlim....
- Štandardne cez 2.4G nie je možné analogom prenášať HD video...Po pravde, nad týmto som ani moc neuvažoval. Video asi akého rozlíšenia sa štandardne dá analogovo prenášať?...A prečo by som mal uprednosniť HD? (resp. prečo by mi nemalo stačiť to, ktoré sa analógom dá prijať?)
Nevim o tom, ze by byl nekde na trhu HD prenos FPV videa v analogovem pasmu 5.8GHz
Altar4972 píše:
- deklarovaných ~500m u 5.8GHz rádia nie je reálnych a Tx u FC40 ma iba 6 kanálov. Chápem teda správne, že obyčajný Phantom na 2.4G by bol lepšou voľbou.
To som z toho teraz dosť sklamaný. Ak je to ale tak, prečo by teda mať video na 5.8G malo byť lepšie ako riadenie? (súvisí to nejak s prvým bodom? o HD?)...A nie je s riadením na 2.4G väčší problém kvôli zarušeniu pásma ako s riadením na 5.8?...Koľko mW majú štandardne Tx na 2.4G? (otázka pomimo)
DJI koncept Vision vymyslela proto, aby to bylo pristupne pro ty smartphony a tablety, to jsem myslel, ze jsi pochopil, několikrát jsem to zduraznoval, asi to slo mimo. Smartphone mají konektivitu WiFi 2.4GHz, proto se rozhodli tudy pomoci extenderu posilat zuzene video. Pro RC tedy zbyla ta horsi frekvence 5.8GHz, ktera je jiz velmi nachylna na teren.
Proc by mel byt s 2.4GHz vetsi problém, pouziva se digitalni technologie, a ta frekvence není tak nachylna na teren.
Pro FPV 5.8GHz se pouzivaji Tx s vykony obvykle od 25 mW do 600mW, jsou samozrejme i silnejsi Tx, to uz je ale hodne i za hranou zákona... :?
Altar4972 píše:
- DJI LightBridge je odpoveďou na to čo potrebujem....Je to teda použiteľné aj na FC40?? No tá cena ma zatlačila do kresla...
Nevim, zda-li na FC40, ale na Vision ci Vision+ to jde. U FC40 narazis na malou kapacitu baterie 2200mAh, pokud to nebudes chtit predelat na vetsi baterii, to všechno jde... LB si preci jen něco vezme, a na stroji s 2200 mAh by jsi si moc nezaletal.
A ta cena ? To nejlevnejsi HD systém (i RC soucasne), pouzitelny i komercne, nechtej vedet, kolik stoji velke komercni systémy :wink:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 16:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1132
Obrázky: 3
Altar4972 píše:
A prečo by som mal uprednosniť HD? (resp. prečo by mi nemalo stačiť to, ktoré sa analógom dá prijať?)

Doboha, sám tu celou dobu píšeš, že chceš přenášet HD video a už jsme se Tě tady 2x ptal, jestli to myslíš vážně :-( CO TEDA VLASTNĚ CHCEŠ ŘEŠIT? Chceš nebo nechceš přenášet HD? Zkus to jednou větou pls...
Altar4972 píše:
- deklarovaných ~500m u 5.8GHz rádia nie je reálnych a Tx u FC40 ma iba 6 kanálov. Chápem teda správne, že obyčajný Phantom na 2.4G by bol lepšou voľbou.

Opět - K ČEMU lepší volbou?
Altar4972 píše:
Ak je to ale tak, prečo by teda mať video na 5.8G malo byť lepšie ako riadenie? (súvisí to nejak s prvým bodom? o HD?)

Promiň, ta věta nedává smysl. Pokud se ptáš na to, proč preferovat pásmo 5,8GHz pro přenos obrazu a ne pro řízení, tak proto, že řízení je důležitější než přenos obrazu a pásmo 2,4GHz má ve srovnání s 5,8 GHz z tohoto pohledu samozřejmě lepší vlastnosti. Nicméně záleží na mnoha okolnostech, pro některé aplikace to může být i naopak.
Altar4972 píše:
A nie je s riadením na 2.4G väčší problém kvôli zarušeniu pásma ako s riadením na 5.8?

Zpravidla není.
Altar4972 píše:
Koľko mW majú štandardne Tx na 2.4G? (otázka pomimo)

Mrkni na technickou specifikaci Tx, o kterém píšeš.
Altar4972 píše:
- DJI LightBridge je odpoveďou na to čo potrebujem.

Opravdu to potřebuješ, když o pár řádků výš zjišťuješ, zda to opravdu potřebuješ?
Altar4972 píše:
Je to teda použiteľné aj na FC40?? No tá cena ma zatlačila do kresla...

Je a není. Zase jsou v tom nějaké "problémy". Když vyhodíš původní kameru a řízení, tak jo. Bude Tě to stát nějakou kačku. Ale samozřejmě to jde. Všechno jde.

Neuraž se - zabředl jsi do situace a tématu, na které v tuhle chvíli nemáš potřebné znalosti. Nic ve zlém, ale bez důkladného NASTUDOVÁNÍ co, proč a jak vlastně funguje to nepůjde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 17:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
Citace:
Doboha, sám tu celou dobu píšeš, že chceš přenášet HD video a už jsme se Tě tady 2x ptal, jestli to myslíš vážně :-( CO TEDA VLASTNĚ CHCEŠ ŘEŠIT? Chceš nebo nechceš přenášet HD? Zkus to jednou větou pls...


Kľud prosím. Nikde som sa ani len nezmienil že chcem HD prenášať k sebe na zem. Chcem FullHD záznam (na SD kartu v kamere) s nejakým preview čo práve kamera sníma na mobil alebo LCD monitor. Prakticky to, čo teraz FC40 má ale tá kamera TAM robí len HD záznam.

Áno DJI LB je super a chcel by som to ale cenovo sa na to nechytám.

Toho Phantoma som kúpil (myslím si, že dosť výhodne- v prepočte asi 7500 CZK) na bazare so všetkým. Zdalo sa mi to ako vhodná investícia na voľné chvíle.
Vedel som, že operuje na 5.8 GHz/a WiFi 2.4. Neprišlo mi to ako nepoužiteľné riešenie.

Lietam LEN na viditeľnú vzdialenosť, čo je myslím tých 200-300 metrov. Nemám žiadné ambície s ním preletieť okolo sveta (za ~10 min) ani nazerať ľuďom na opačnom konci dediny do dvora. Ostáva mi dúfať, že mi na to bude stačiť aj takáto zostava.

Možnú stratu signálu z ovládača (5.8G) snaď vykryjem NAZA control boardom s Back To Home (aby sa aspoň sám vrátil keď to už prešvihnem) a
inštaláciou Mobius Action Cam + nejakého FPV s 200mW na 2.4G z eBay pokryjem potrebu nevletieť do prvého vysokého stromu.
Nepotrebujem OSD info ani HD kvalitu aby som rozoznal el. vedenie predo-mnou (hoci som čítal, že na rozoznanie tohto mi stačí aj 640x480).

Jediné čo chcem je mať FullHD kvalitné video (záznam na SD karte) a počas letu mať aspoň minimálnu predstavu (kľudne aj v nižšej kvalite) o tom kam si to šijem.
Čiže na nejakom malom 6 palcovom monitore kde uvidím čo mi asi kamera sníma a kde sa Phantom nachádza. Toto mi bude bohate stačiť a budem šťastný pilot.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4186
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Toto je přesně výsledek toho, co tu omílám dokolečka:

- neznalost věci, nekompetentnost před vlastním nákupem, postoj k tomu jako k další hračce
- snaha mít okamžitě RTF bednu, kterou když rozbalím, tak z balkonu hned vzlétnu
- žádné neprostudování tématu alespoň zde, kde je hned několik vláken s obrovskou databází zkušeností o Phantomech, FPV a RC obecně - o prohlédnutí DJI specifikace ani nemluvě
- nachytání se na nějakou "výhodnou nabídku" bez rozmyslu toho, co vlastně potřebuji, jinak bych si asi nepořizoval uzavřený systém se 720p záznamem, když vlastně potřebuji 1080 a více...

Nic ve zlém, ale přesně zapadáš do toho výše popsaného profilu, ani jsi jinak dopadnout nemohl, řekl bych zbytečný nakup "výhodné" věci... :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz