Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2014 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1222
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
obadal.rada píše:
jo to je fakt, kolega to pořád ladí a až teď to trochu lítá ale natrápil se s tím neskutečně
teď lituje, protože za věci které časem musí vyměnit jinak nefunguje helina vůbec díky vůlím co vznikly by měl hezkého trexe 500 a nemusel by nic řešit jako já, já jednou nastavil, zalítal a lítám, kolega zapne a buď to letí nebo ne ale teď už jo jak se to vychytalo

je lepší přidat a mít trexe, časem to výjde levněji :)


Ja to beru tak ze me HK naucilo litat a sroubkovat. Z krabice to fakt moc neoita a clov3k se jenom trapi.
Pokud clovek k tomu pristupuje tak ze s tim riznu a spatne dily vymenim za original tak to vyjde v pocatku levneji, ale ne o moc.
Nadruhou stranu pokud jiz clovek ma HK450 a chce prejit na vetsi heli tak je blbost jit do HK a radeji sahnout po bazarove, ale kvalitni heli.
Sam chci nejakou 700 velikost a libi se mi assault, ale na bazaru jsou za stejne penize aligny. Stejne bych tam nemel koc odvahu dat nejake HK serva za 20 $


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2014 7:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1539
Bydliště: Kladno
Ja mam HK450gt pro a copterx jedno padlo a druhé microbeast serva corona a naprosto v pohodě. Hlavu na bezpadlo mam z hk byla dražší a je naprosto přesná. Nejsem 3d pilot ale pojčil jsem to profikum ať mi to zkritizujou a v poho. Problemy jsou s rovinou hlavní hřidele. Ty jsem měnil. kupoval jsem je v čr a na obchodě jsem je musel také vybírat protže všechny nebyli ok.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2014 9:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1222
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak ted jsem si spocital kolik by prisel HK500 v bezpadle s vymenou dilu tak aby lital osmicky max nejaky loping a jsem na cene cca 11000,-. Super Combo T-REX 500 DFC prijde na nejakych 16500,-.

Rozdil mezi temi heli je v podstate pouze v servech cykliky. HK ma Tyrnigy MG930 a Align ma serva DS515.
Regulator mi zase prijde lepsi ten turnigy nez to co ma align a bezpadlo TAROT vs 3GX se smazava.

Na HK se musi udelat upravy vymena hrideli a gripy a smykatko na ocase. V te cene HK jsem udelal i vymenu hlavy za RJX, kterou mam na sve heli a lita pekne.
Tak ze cenove jsem z tou HK niz za cenu horsich serv. Pokud poridim na cykliku ty DS nebo savox tak jsem s cenou stejne. Tak si clovek muze fakt vybrat. Za me bych dnes sahl po Align ale pokud tim trisknu tak mi stejne zaruku nikdo neuzna.

A na Flame je zadelano. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: pát 17.01.2014 0:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2013
Příspěvky: 177
Bydliště: Brno
Protože v této zemi platí, že nejvíc do všeho kafrá ten, kdo o věci nic neví, přihodím sem jako málo znalý začátečník taky pár řádků.
Otázkou, kterou si pokládáš jsem se zabýval zhruba před měsícem. Byl jsem pravda v trošku jiné situaci. Jednu HK 500 jsem doma už měl, ale neprovozuschopnou. Protože jsem se nemohl rozhodnout, jestli ji spravovat, nebo zahodit, pokládal jsem podobné otázky. Dostal jsem dost odpovědí jak zde na fóru, tak i naživo od jiných pilotů s různými zkušenostmi.

Dost lidí mi řeklo - když už to máš, tak to dej do kupy a lítej. Na to abys to při učení roznesl někde po poli je ten šmejd dobrej až dost a ono se to nějak vyvine. Když tě to chytí, tak si stejně časem pořídíš něco opravdickýho, a když ne, nebude aspoň ta zkušenost tak drahá.

Je všeobecně známo, že druhovýroba bývá hlavně kvůli šetření na materiálu dost nekvalitní, ale u HK to opravdu platí dvojnásob. Nevěřil jsem, ale přesvědčil jsem se.
Existuje prostě množina verbálně nepředatelných zkušeností typu "nesahej na kamna, spálíš se!", nebo "Neolizujte zábradlí před školou.." a nákup HK mezi ně patří... :oops:
Přesto ale taková heli může posloužit jako zdroj mnoha levných dílů, když rozlišíš, které se dají bezpečně použít. Důležité je, jestli ti jde hlavně o to pořídit a létat, nebo ti nevadí si taky trochu "zamodelařit" a vypiplat si heli kousek po kousku, jako za starých časů. Mě to modelaření nevadí, je to pro mne relax.

Je tady pár lidí, HK mají, a poté co si je dodělali, s nima lítají. Záleží, co chceš teď lítat. Na hardcore 3D to nejspíš opravdu ani po mnoha úpravách nebude.

Na základě všech rad a zkušeností, které jsem tady posbíral (a dá se to tady číst týden nepřetržitě), zvažování všech pro a proti a pár propočtech bych ti já osobně poradil tuhle cestu: (bacha patřím k těm co přimrznou k zábradlí.. :roll: )
Jako prvotní zdroj dílů si za 116 USD kup tuhle HK-500CMT 3D
Je to taková lepší edice, bočnice, stabilizátory a listy rotoru to má uhlíkové, spoustu běžně plastových dílů včetně gripů ocasní vrtulky to má z AL slitiny. Takový polotuning.
Za 112 USD se dá pořídit taky HK-500CMT TT 3D, která má torzní náhon ocasní vrtulky, ale ta s řemínkem bude na začátek vhodnější, protože když si škrtneš ocasní vrtulkou o zem, obvykle to odnesou kromě vrtulky i ty převody. (alespoň tak radí ti zkušenější)

K tomu si sežeň:
* T-Rex hlavní hřídel a hřídel ocasní vrtulky. Ty čínské bývají křivé už v krabici, a obecně jsou z bláta, takže se ohnou když se na ně škaredě podíváš. Když je nevyměníš, budeš marně a dlouho bojovat s vibracemi.
* Domek ocasní vrtulky bych asi koupil kompletní, ne jen hřídel. Zbavíš se tím spousty problémů s házením a vůlemi na smýkátku a gripech. Ona se ta vrtulka nezdá, ale hádám že točí tak 8-10 tisíc otáček/min, a tam už je každá maličkost znát a může být i nebezpečná.
* Na všechna namáhaná místa dej kvalitní pevnostní šrouby, tvrdost 12.9. Vím co píšu, už mě málem zastřelil grip z ocasní vrtulky. Doporučuju je dát i na ta místa, která nemusí přímo ovlivňovat pevnost a bezpečnost, protože ty čínské mají tak měkké hlavičky, že je hned nepoprvé imbusákem roztáhneš, a už je nepovolíš.
Tady se jako zdroj šroubů obvykle doporučuje firma Fabory. Když mi dáš seznam, seženu ti je za polovic.
* Zkušení radí povyměňovat ložiska, aspoň všechna která se rychle točí. Já to zatím neudělal, ale budu ta čínská ostře sledovat.
* Pravděpodobně komplet hlavního kola, kola autorotace a volnoběžky. To uvidíš sám podle toho, jak moc ti ten čískej kus bude šmatlat. Axiální házivost kolem 1mm je ok, radiálně to ale musí být v pořádku, jinak nenastavíš vůli na pastorku.
* Kup si kvalitní imbusový šroubovák(y). Běžně prodávané imbusy sjedeš raz dva, a strašně se u toho vyvztekáš. Mě velmi příjemně překvapila tahle podezřele laciná sada. Neklouže v ruce, dá se za něj zabrat, šestihrany jsou v hlavách opravdu těsné a materiál je kupodivu velmi tvrdý. Už ji nějaký čas používám, a není to na ní znát.
* U pohyblivých dílů které z původní stavebnice budeš chtít použít dávej bacha! Všechno měřit, vážit, kontrolovat! Já měl v krabici například každou lopatku padla jinou (8.6 a 9.1 gramu). Lejou to nejspíš z nějakýho resinu do silikonových forem nebo co.
* Všechny šrouby do kovu fixuj loctitem nebo nějakým podobným svinstvem. (do plastu ne!) Šrouby do plastových dílů utahuj s citem. Ten plast stoji za pendrek a když nebudeš opatrnej, tak je strháš.

...jsem se sakra zase rozkecal...
Možná by stálo za to udělat nějaký vlákno ve smyslu "Tipy a triky, jak z HK udělat vrtulník". Určitě by se zkušeností a rad sešla spousta.


"A to máte písek, vápno, cement, cihly, tvárnice, překlady, krovy, latě, tašky, odpady, hřebíky, vruty, šrouby, dráty, dvojlinky, trojlinky, okapy, plechy, zemnící drát, elektroměr, pojistky, hromosvod, krabice pod vypínače, krabice odbočná. Musí se taky usadit okna, dozdít komín, začistit to po elektrikářích, postavit krb, v koupelně ohodit strop, a nakonec koš na odpadky, vyskakovací!" (pan Lorenc :lol: )

V.

_________________
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: pát 17.01.2014 3:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1215
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Jsem rad, ze jsi poctive cetl a poslouchal a vzal si z toho neco k dobru :wink:

_________________
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 23:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2003
Příspěvky: 305
Za mě mohu doporučit Tarot 500, oproti HK je to o dost lepší a cena je také OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: pát 21.02.2014 7:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 12.10.2012
Příspěvky: 603
Bydliště: Praha 6 ČR
milagros píše:
OK tak kdyby ste videli nekde peknyho rexe 500 tak pisnete....po necem takovem pokukuju......

Právě tedˇmáš trexe 500 na nejnovější inzerce

_________________
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: ned 30.03.2014 19:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2013
Příspěvky: 177
Bydliště: Brno
Tak hlavně, že jsem měl tolik chytrejch keců....
Jen jsem při výběru "bezpečných" dílů naprosto chybně vyhodnotil podvozek. Na pohled vypadá jako vylisovaný z nějakého ABS plastu, ale opak je pravdou. Je to odlitek z nějakého resinu, docela křehkého, a navíc ten můj obsahoval bubliny....
Příloha:
IMG_20140330_202331_1.jpg
IMG_20140330_202331_1.jpg
[ 47.59 KiB | Zobrazeno 5252 krát ]


V sobotu jsem si poletoval, s pocitem že mi to už trochu jde, tak jsem trošku dělal vylomeniny. No bodejť né, když tam se mnou stálo pár kamarádů z letiště.
Při navedení na přistání jsem si trošku drncnul podvozkem. Opravdu to bylo jen takové celkem nevinné drncnutí. Heli odskočila, ale při tom drncnutí se ozvalo lupnutí a já koukám - pravá lyže zůstala ležet na asfaltu.
Tak jsem začal sakrovat a povídám - co teď? Teď už s tím nemůžu přistát! To skončí špatně...

Opatrně jsem to posadil do trávy na tu jednu lyži, a bezmocně jsem na ni balancoval. Jeden z kamarádů se k heli rozběhl tak ochotně, že jsem na něho musel dost důrazně křiknout, ať se na ni vykašle (přeci jen pětistovka už je slušná sekačka).
Ale on né..... Nejdřív ji chtěl chytat za ocas, ale když jsem mu řekl, že vrtulká má něco pod 10 tisíc otáček, tak si to naštěstí rozmyslel. Heli oběhl, lehl si na bok na zem a strčil pod trup nohu. Já jsem mu pak heli posadil na tenisku a vypnul.
No scéna jako z amerického filmu, Bruce Wilice hadr. Možná Chuck Norris by to zvládl líp, ale kdo ví...

Kdo neviděl, neuvěří. Až na ten podvozek - nulové škody. No, samozřejmě kýble adrenalínu, rozklepané ruce, nohy, - důvod dát si panáka.
A jsem hrdý sám na sebe, že jako začátečnické ucho jsem to dokázal zvládnout, přistát a ubalancovat až do příchodu účinné pomoci.

Díky Gizde !!!!!!

_________________
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: pon 31.03.2014 5:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.10.2012
Příspěvky: 159
Bydliště: Zlín
Blaazni. V životě bych pod roztočenou heli nedával nohu ani cokoliv jiného!!! Ještě,když to řídi "začátečnické ucho", jak ses nazval. Kluci,tohle nedělejte. Heli velikosti Align 500 je vážně nebezpečná!!!!

_________________
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: pon 31.03.2014 13:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2013
Příspěvky: 177
Bydliště: Brno
No, nedal si to rozmluvit. Teda já jsem nemluvil, já jsem hulákal.
A to co jsem hulákal se tady nedá reprodukovat, protože bych porušil pravidla tohoto fóra.. :)

_________________
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: sob 19.04.2014 7:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 468
Bydliště: Blansko
tak mam taky HK 500 ale mam z toho strach takze prodavam bud celek nebo na dily,takze kdo co potrebuje tak piste a urco se nejak dohodnem,ma celou hlavu i zadni cast v kovu,pohod reminkem,mam i akumulatory,carbon listy.... a hodne ND,prodam upne vse...levne,prosim SZ a ja odepisu na mail a kdyztak i poslu foto co hledate


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: sob 14.06.2014 22:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.3.2012
Příspěvky: 232
Bydliště: Plzeň
musím říct,že i já mám HK a ne jen jednu.HK450gt a HK500GT a z číny ještě CX250SES.budu mluvit tedy jen o 500GT.hned jak přišla,tak jsem ji na šroubky rozhodil.všechny,které šli do kovu,jsem vyměnil a zalepil(ostatní ne).dále jsem zainvestoval do výměny hřídelí a celé ocasní části za celokov a držáku ocasního serva za carbon hliník.sešteloval,zalítal,funguje a lítá.každej měsíc kontroluju a mažu ložiska a smykátka teflonovým olejem a když se mi něco na tom nezdá,tak měním.ale zatím jsem musel vyměnit jen v gripech vyrovnávacího rotoru. :mrgreen: vůle sice nějaké pozoruju,ale nejsou velký,takže je neřešim.
PS: a navíc,když by se mi povedlo s tím praštit,tak mě to nebolí tolik, jako u rexe.ale je to každého názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: ned 15.06.2014 3:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1215
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Ja se s Tebou nechci hadat, s cim litas mi je vlastne uplne fuk
Ale jen ze zvedavosti, na kolik Te to tedy nakonec vyslo?
GTcko+hridele+sroubky?
To uz nebude o tolik dal, nez cena Rexe.
A hned na to napises, ze kazdej mesic mazes loziska a pravidelne menis pri naznaku opotrebeni - jak casto?
Ja jeste na zadne heli loziska nemusel mazat a kdyz uz menil, tak jen preventivne, kdy mi prislo prasacky litat tri roky bez udrzby.
Navic vymenis predpokladam za Tobex, takze uz do toho zase hucis a zase to prestava byt HK.
A rana?
Pouziti ramu z ciny, ok, stejne tak trubka, podvozek a podobny kraviny.
Na tech neni co zkazit.
Hridele stejne koupis Align, kdyz uz si je menil hned na zacatku.
A co zbyva?
Urazenej grip? Tam jde stejne o loziska a hridel, ne o samotnej grip, pokud tedy neni uplne krivej.
Desku cykliky snad neodrovnas, to uz by musela byt totalka a to je tak vse.
Jo, jeste kabinka.
Takze kolik jsi usetril?
Mozna pocitove pri nakupu, ale postupne to stejne doplatis, mozna i preplatis.
To je zase muj nazor :wink:
Podotykam, ze osobne jsem HK nemel a Rexe jen jednoho.
Obou jsem ale uz par kousku videl.
O valne kvalite Rexe si take nedelam iluze, je to lidova heli pro masy, kde se pocita s zivotnosti do prvni rany, ne do opotrebeni.

_________________
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: ned 15.06.2014 17:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.3.2012
Příspěvky: 232
Bydliště: Plzeň
2bonis:přesně jak jsem napsal.je to každého názor.já mám HKčka a nezatracuju je.lítají a věř,nebo ne,přišlo mě to na daleko míň i s tím,co jsem tam už vyměnil.a pokud s tím praštíš,tak stejně ty díly vyměnit musíš,takže tam už je jedno přeci,jestli tam dáš z rexe?oprava je prostě oprava.nebudu to tu obhajovat.kdyžtak napiš SZ,ve které ti můžu poslat i kalkulacia rozepsat,co a kolik mě stálo,pokud tě to toliko zajímá.
Edit:to,že se starám o to,aby smykátka chodila,jak mají a mažu je,není přeci nic špatného.a to,že přitom stříknu olej i na ložiska,tak na tom také nic špatného nevidím.dělal bych to i u rexe,mít ho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyplati se koupit HK 500?
PříspěvekNapsal: ned 15.06.2014 19:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 1215
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Jak jsem říkál hned, je to Tvoje věc, já Ti to vážně nevymlouvám.
Lítej s čím chceš.
Ani jsem to sám nepočítal a když říkáš, že to vyšlo levněji, věřím Ti.
Mně to na první pohled přišlo na stejno.
Reagoval jsem na toto:
Citace:
PS: a navíc,když by se mi povedlo s tím praštit,tak mě to nebolí tolik, jako u rexe.

Tím, že vyměníš díly za díly Rexe, tak Tě to stojí stejně, jako by jsi praštil s Rexem.

Na smykátko dej DryLube, a je to na furt.
Pokud chceš víc info, kde sehnat a jak aplikovat, pohledej tady na diskusi, nebo mi napiš SZ.
Pak nemusíš stříkat olej ani do ložisek.
To jim ostatně škodí daleko více, než když je necháš jak jsou.
Klasická - kvalitní - ložiska mají tukovou náplň a olejem jí leda vyplavíš. :wink:

_________________
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz