Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 11:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
Zdravim,vubec si nevim rady,mám rc vrtulník 3,5 ch. Když ho zapnu a dám vysílačku trochu dál tak se ztratí signál a vrtulnik nereaguje jakmile se přiblížim a to docela dost blízko,tak se zas chytne,neví někdo čím by to mohlo být.Podotýkám,že baterie dle mého názoru jsou v pohodě,díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 11:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Předpokládám že je to ten hračkového stylu... Má infračervené ovládání? Létáš doma nebo venku?

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 12:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
ano předpokládáš dobře je to ten ''hračkovej'' model.Udajně je i venkovní a jestli má infra?Tak to si nejsem jistý,protože vysílačka má klasickou anténu,ale co sem našel na netu,tak tam píšou,že je to infra.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
komarek.lukas píše:
ano předpokládáš dobře je to ten ''hračkovej'' model.Udajně je i venkovní a jestli má infra?Tak to si nejsem jistý,protože vysílačka má klasickou anténu,ale co sem našel na netu,tak tam píšou,že je to infra.

Napiš název verze toho modelu. Mělo by to být uvedeno na krabici nebo v přiloženém návodu. Také by tam mělo být uvedeno zda je ovládání infra nebo radiové a zda je to v některém pásmu MHz nebo na 2,4Ghz. To jsou v případě radiového ovládání základní informace, které by tam neměly chybět.

Pokud je to skutečně na infra tak je to jen na pár metrů a spíš na doma. Venku s tím pak mohu být problémy třeba díky ovlivňování sluncem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 13:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
Bohužel k tomu nic nemám koupil sem to z druhý ruky.Jeden vrtulníček na infra už doma mám a vysílačka vypadá podstatně jinak,ten infra vysílač má tři ''diody'' kdežto tenhle má klasickou anténu(teleskopickou).Dalo mi docela práci ho vubec najít na netu a našel sem ho pod názvem 3,5channel Alloy Shark BR6018 nebo tak nějak.Má zelenou kabinu a postranách led svícení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
komarek.lukas píše:
Bohužel k tomu nic nemám koupil sem to z druhý ruky.Jeden vrtulníček na infra už doma mám a vysílačka vypadá podstatně jinak,ten infra vysílač má tři ''diody'' kdežto tenhle má klasickou anténu (teleskopickou).Dalo mi docela práci ho vubec najít na netu a našel sem ho pod názvem 3,5channel Alloy Shark BR6018 nebo tak nějak.Má zelenou kabinu a postranách led svícení.

V popisu níže uvedeného videa



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

píše jeho autor na youtube, že to má dosah zhruba do 30m "Service ceiling: 100ft ( ~30m)". Vysílačka je na tom videu vidět v čase cca 00:42 od počátku videa. Tak si to porovnej jestli je to ono.

Teleskopická anténa na vysílačce by měla být za provozu roztažená na plnou velikost co umožňuje její teleskopická kontrukce a není moc vhodné mířit při řízení špičkou antény přímo na model.

Takže i když je řízení radiové (zřejmě na 27 MHz) tak může být u těchto hraček funkční jen na poměrně krátkou vzdálenost nanejvýš pár desítek metrů a za nějakých rušivých podmínek mohou být problémy s řízením třeba už po pár metrech.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 13:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
Kdyby pár metru tady stačí dát vysílač pár desítek centimetru a už nereaguje asi se na to vykašlu,přesto díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
komarek.lukas píše:
Kdyby pár metru tady stačí dát vysílač pár desítek centimetru a už nereaguje asi se na to vykašlu,přesto díky.

Zkus se podívat někde po plošném spoji s elektronikou na palubě toho modelu. To by měla být integrovaná řídicí jednotka, která obsahuje i přijímač a někde by z ní měl čouhat drát jehož jeden konec bude zapojen na plošňák a druhý by měl volně viset v prostoru. To by měla být anténa. Na obrázku viz tento odkaz je to ten tenký dlouhý černý kablík omotaný okolo plošňáku. Normálně by ovšem omotaný být neměl ani kolem plošňáku ani kolem ničeho na modelu. Pokud je anténa zamotaná tak pokud možno narovnat tak, aby anténa za provozu visela dolů pod modelem. Pokud by byla anténa utržená tak to by mohla být příčina toho problému.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 14:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
Jj kouknu na to a ta anténa je omotaná kolem lyžiny pjč je dlouhá jako pr...e.Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 14:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Nedoporučuju nechat úplně celou anténu viset pod modelem. Pak se může snadno dostat do listů. Ale zcela smotaná anténa je samozřejmě opačný extrém. Chce to kompromis.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 14:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
komarek.lukas píše:
Jj kouknu na to a ta anténa je omotaná kolem lyžiny pjč je dlouhá jako pr...e.Díky

V tom případě anténu odmotat z lyžiny tak, aby volně visela pod modelem. To by mohlo přijem zlepšit. Pokud se to nezlepší pak je zřejmě problém v poškozené elektronice, ale není jisté jestli na straně vysílačky nebo na straně modelu.

Jen pro jistotu můžeš nějakým multimetrem změřit napětí baterie v modelu (zřejmě tam bude někde lipolka) a také všech článků ve vysílačce (zřejmě tam budou klasické tužkové NiMH články).

Při měření napětí lipolky v modelu doporučuji měřit za provozu tj. sledovat případný pokles napětí při záběru motorů (pozn. pozor na vrtule).

Pokud je lipolka v modelu už příliš slabá pak může docházet k tomu, že i když se jeví jako nabitá tak při záběru motorů poklesne napětí o tolik, že to může způsobovat výpadky spojení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 14:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Grugh píše:
Nedoporučuju nechat úplně celou anténu viset pod modelem. Pak se může snadno dostat do listů...

Běžně jsem podobný model provozoval takto s anténou visící volně pod modelem přičemž volná délka antény by teoreticky na vrtule dosáhla a nikdy s tím nebyl problém. Je opravdu velmi málo pravděpodobné, že by se anténa i když bude volně viset pod modelem jako je tento dostala do vrtule, protože vzdušné proudy z vrtulí jdou proti tomu a ten model není žádný 3D akrobat, ale hračkoidní koaxiál tj. více méně "lemra líná".


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 15:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Já jsem jí pravda nikdy nenechal viset celou dolu, ale měl jsem zkušenost s nasáním rohů malého koberečku na kterém helikoptéra stála. Přímo pod rotorem jde sice proud vzduchu dolu, ale kousek vedle jde nahoru a zpátky skrz rotor. Minimálně při vzletu by visící anténa mohla být potenciální problém. Uznávám, že by to musela být "shoda nešťastných okolností". Ale proč riskovat? (Protože je to pak větší legrace!)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 15:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Grugh píše:
Já jsem jí pravda nikdy nenechal viset celou dolu, ale měl jsem zkušenost s nasáním rohů malého koberečku na kterém helikoptéra stála. Přímo pod rotorem jde sice proud vzduchu dolu, ale kousek vedle jde nahoru a zpátky skrz rotor. Minimálně při vzletu by visící anténa mohla být potenciální problém. Uznávám, že by to musela být "shoda nešťastných okolností". Ale proč riskovat? (Protože je to pak větší legrace!)

Ať se Lukáš s tou délkou volné části antény zařídí jak chce.

Na vyzkoušení to může dočasně mít rozmotané v co nejdelší délce a když už to celé rozmotá tak může zároveň od místa na plošňáku k volnému konci antény zkontrolovat zda není ten kablík antény někde naštípnutý či poškozený tak, že by to narušovalo vnitřní vodivé lanko antény.

Pokud bude kablík antény v pořádku, a to rozmotání byť třeba v celé volné délce antény moc nepomůže pak to bude buď nějaká závada v elektronice a nebo problém s tím, že proudově příliš změknul aku v modelu a při záběru motorů pak dochází k výraznějšímu poklesu napětí a prostě se po krátké době rozpadává spojení třeba hlavně díky tomu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný signál
PříspěvekNapsal: pát 23.05.2014 17:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
Tak sem si ted psal s minulým majitelem vrtulníku a psal,že baterie(Lipolka 3,7V 450mAh)nebyla asi rok nabíjená a ikdyž to nabíjím nabíječkou Imax B6(naprosto skvělá nabíječka dle mého názoru),která lipolku bez problému nabila může tam klesat rychle napětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz