Aktuální kvalita HS-422 a HS-645MG

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Aktuální kvalita HS-422 a HS-645MG

#1 Příspěvek od Kissman »

Jak jsou na tom aktualne tato serva? Rad bych je osadil do vetrone 3,5m/3,5kg.

2x HS-422 - křidélka
2x HS-645MG - SOP, VOP
1x HS-422 - háček

Popř. nějaké vhodné alternativy? Díky.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální kvalita HS-422 a HS-645 MG?

#2 Příspěvek od Jirka 72 »

Mám je osazenné na 2m motoráku 2x HS422-křidélka,2x klapky 2xHS645 MG -SOP + VOP a bez problémů. :wink: J.
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální kvalita HS-422 a HS-645MG

#3 Příspěvek od Bucker131 »

No aktuální kvalita... Mám HS-625MG na křidélkách u 2,3m motoráka na 50ccm. jedno servo je staré výroby, asi 7 let, druhé je nové, asi rok staré. Zdá se mi že to starší servo má menší vůle převodů po stejné době provozu. Jinak funkčně je kvalita asi stejná. Kamarádi i já jinak provozujeme směsice 625, 645, 422, 322, 311, a makaj bez problémů. 645MG na tuhle velikost naprosto s přehledem, jen na háček bych možná dal MG, záleží jaká je konstrukce háčku ale přenášení trhání od lana do převodů přece jen nedělá plastu nejlíp.

Já jelikož sem motorář tak pořizuju jenom MG, ale křidýlka u větroně asi zvládnou i 422 plasťáky.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kissman »

hacek bude konstruovany jako paka, takze vlastne zadne trhani to drzet nebude...

Obrázek
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

zvladaji obe serva 6,6V?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TomasC »

Kissman píše:zvladaji obe serva 6,6V?

Zvládají. Některé kousky, ale jen krátkou dobu. Proto je lepší max 6V.

A takhle háček je dost nešťastně, až bych řekl nevhodně.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kissman »

Odzkousena konstrukce ;) netreba vymlouvat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JirkaA »

Kissman píše:Odzkousena konstrukce ;) netreba vymlouvat.

Když myslíš.... Ten trn bude v tahu pěkně zapřený o futra, servu dá dost práce ho vytáhnout..
OK2WY
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od iwojima1 »

ja mam uz 12 rokov 422 a doteraz sa na ne spolieham
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bucker131 »

Tak tahle konstrukce se mi rovněž zdá jako docela nešťastná.Jestli na tom ale trváš tak sice nemusí asi být MG ale dal bych silnější servo, alespoň velikosti 625 s tahem ca 8 kg. Udělat štěrminu na lanko v háčku opravdu malinkou aby se nemohl zajišťovací drát ohnout a ten drát dát co nejblíže na páce serva, aby to bylo zpřevodovaný jakože do síly a do pomala.

Stejně bych to řešil trubičkovým vypínačem od pelikána, jestli víš co myslim.

Jinak Já používal chvíli LiFe 2s na příjmačovky, předpokládám jako chceš ty, a fungovalo mi to, dokud mi neshořelo servo na sytič (měl sem ta C 507čku, ale ta měla max povolený napětí dokonce si myslim 5,5v takže se ani nedivim. Mohli by to sníst, dělá to tak dost lidí. Osobně ale používám BECy teď všude kde to jde, vyplatí se to než odpálit většinu serv v letadle.
pepin

#11 Příspěvek od pepin »

podobný systém vypínání mám u modelu také, ale né ve špičce, ale na spodku trupu, funguje to dobře, ale neumím si to řešení představit takto v čumáku, to bych tam dal opravdu raději ten origo vypínací háček, páč v takto krátkém pouzdru se budou podle mého přenášet síly i na servo a hlavně to bude mít podle mého tendenci se skřípnout v tom krátkém pouzdru.

k těm přijímačovkám, ted v létě jsem pětičlánek nimh předělal na 4 článek, u pětičlánku bylo napětí po nabití přez 7 voltu, poslední co rozhodlo, že autostabilizace při napájení pětičlánkem nefungovala správně--samovolně pomalu přejížděla pokud jsem nehýbal kniplem. , takže pokud tam nemají být nicd články, tak asi než pět článku nimh, tak raději 2 články life, zatím má osobní zkušenost taková, že když mi před mnoha lety občas shořelo nějaké servo, tak to bylo vždy na zemi, po vložení čerstvě dobité nimh 5 čl baterie, jinak na odleženou mi ve vzduchu nikdy žádné servo neodešlo, ale určitě to obyč servum dobře nedělá a po pravdě, rychlejší pohyb serv jsem poznal jen doma, ve vzduchu jsem si nikdy nevšiml pomalejších reakcí vlivem nižšího napětí, je spíš poznat pomalé slabé servo, ostatně to jednou zminoval i Tomáš u nějakého modelu, že pomalejší silnější servo mělo ve výsledku při letu rychlejší odezvu--já podobně neexperimentoval, jen vím, že pětičlánek u obyč serva stejně nic moc nepořeší v rychlejších reakcích, jak nastoupí odpor vzduchu, tak to leze stejně pomalu.

jinak osobně mám jako záložní zdroj---pokud bych někde neměl možnost dobít 4 článek nimh-nicd právě 2 článek life, ale s diodovou redukcí na sražení napětí, k tomu ale ještě záložní jednu lipol baterii přez diodu, páč u těch li baterek je opravdu problém s rychlým vybitím, z tohoto duvodu se snažím pořád zustat u ni baterií, jako přijímačových.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“