Očekává se čestné jednání na obou stranách. V případě nežádoucího chování bude vše zveřejněno. V okamžiku kdy inzerát již neplatí, tak inzerát editujte a do Předmětu napište text: KOUPENO, bude odklizen moderátory. Poptávky po výrobě na CNC zadávej pouze v sekci CNC nabízím poptávám, pro vstup čtěte pravidla CNC poptávky.
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10723 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky:14
Tohle je když tak pořádnej tištěnej balzoříz alá Modela. Na tom jde řezat i 10mm balza. A ještě je dobrý na tu posuvnou část přidat vodítko, co jezdí po pevný části aby byla vždy definovaná rovnoběžnost žiletek s vodítkem, viz úprava na fotce.
Přílohy:
IMG_20240924_092307.jpg [ 59.31 KiB | Zobrazeno 638 krát ]
Registrován: 19.8.2005 Příspěvky: 4992 Bydliště: Šternberk, ČR Obrázky: 0
Mám obojí, jak "prstořez", tak i ten vysouvací. Lépe se mi ale řezalo s tím prstořezem a nestalo se mi, že bych se říznul. Pro ten vysouvací je třeba rovný stůl a více prostoru. Ten prstořez upnu do malého svěráčku a řežu bez nároku na čistý stůl.
Osobně mám modelácký i ten černý (u mě Kavan ještě z dob kavanu a ne waseftáka) a modela je lepší v té poloze nožem nahoru, řeže hezky. Ten černý když má proříznout skrz, tak škrábe pracovní desku. Čepel se kroutí, pásek je různě široký... I na 2mm balze, asi mám olšové ruce...
Naposledy upravil blesk dne čtv 26.09.2024 19:36, celkově upraveno 1
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10723 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky:14
Prstořez mám možná 40 let a nikdá jsem se s ním nepořezal. To je jako s truhlářema, ten co má při odchodu do důchodu všechny prsty, tak je většinou jinej pašák, než ty bez prstů.
Registrován: 30.4.2003 Příspěvky: 332 Bydliště: Mníšek pod Alpou
Toto téma mě zajímá. Sám jsem si s daným problémem nikdy moc kloudně neporadil. Mám zkušenost s tou věcí od kavana. Bohužel negativní. Mám nároky na přesnost a důvody proč to pořádně nefunguje tady napsali už jiní. Není však nejlepším řešením malá cirkulárka? S dnešními cenami a dostupností prakticky všeho by to dávalo smysl. Názory?
Nedokáži si totiž představit řezat třeba tvrdou 5mm balsu (tzv. zrcadélkového řezu) balzořízem se žiletkami.
Normální balsu, resp. nosníky, jsem celé roky řezal ručně za pomocí stahovaček a ALU profilu do L, který vodil kvalitní lámací nůž, např. OLFA.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru