Pravidla fóra
Očekává se čestné jednání na obou stranách. V případě nežádoucího chování bude vše zveřejněno. V okamžiku kdy inzerát již neplatí, tak inzerát editujte a do Předmětu napište text: KOUPENO, bude odklizen moderátory. Poptávky po výrobě na CNC zadávej pouze v sekci CNC nabízím poptávám, pro vstup čtěte pravidla CNC poptávky.
jyrry
|
Napsal: pát 27.09.2024 10:37 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 28.2.2005 Příspěvky: 20978 Bydliště: Rakovník, CZ Obrázky: 0
|
Na to jsi přišel až dneska?
_________________ jyrry.webnode.cz
|
|
Nahoru |
|
|
MS COMPOSIT
|
Napsal: pát 27.09.2024 13:16 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
|
|
Tak mám vyřešíno,sehnal jsem origo Modela - prstořez - mněl jsem ho odjakživa,ale příšel jsem o něj.
Typ "kavan mám taky ",ale nevyhovuje mi,jak píše Celeron,je to kokotina na nic, nebo na krátké lišty tak do 2 mm tloušťky.
Ale nejlepší je samozřejmě cirkule.Díky všem.
_________________ Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
|
|
Nahoru |
|
|
MPml
|
Napsal: pát 27.09.2024 14:34 |
|
Mazák
|
|
|
MS COMPOSIT píše: Ale nejlepší je samozřejmě cirkule.Díky všem. to je samozřejmě otázkou - zkus si na kotoučové pile udělat produktivně a přesně "L" (tj. hranol bez hranolu) o ramenech 3mm, stěně 0,5mm. nebo třeba 0,8x0,8 a z měkký bsy. Prostě každá věc je vhodná na něco a na něco ne. Navíc u té cirkulárky nebude příliš jednoduché sehnat použitelné kotouče a někoho, kdo je schopen je perfektně nabrousit - v běžné brusírně Tě vyženou a nebo to budeš moci vyhodit (tu pilu po zprznění). Pro malé průřezy je často ten vícebřitový balsořez (po vhodném nastavení) naprosto nenahraditelný.
|
|
Nahoru |
|
|
MPml
|
Napsal: pát 27.09.2024 15:15 |
|
Mazák
|
|
|
Celeron píše: Zajímavé, tazatel poptává balzoříz Modela nebo podobný. Obávám se že ta kokotina od Kavana nemá podobnýho vůbec nic. No, ono to původně (odhadem tak v roce 1980) bylo od tuším TopFlite (nebo možná Carl Coldberg) a jmenovalo se to "balsa stripper" - a bylo to navržené na řezání tenkých pásků z balsy a nebo dýhy - typicky třeba pro páskování žeber. Na řezání silnějších hranolů (nosníků) existoval takový duralový, logicky s sadou břitů (ne jeden) od koho už si nevzpomenu a od něj to mj. tehdy Modela "taky se inspirovala" To, že to někdo nabízí jako univerzální balsořez nemá ani smysl komentovat - to tím jde akorát naprosto nouzově - na xkrát a vždy se musí o kus povysunout ta kudla - takže skutečně nouze. Ale na pásky, to funguje dobře.
|
|
Nahoru |
|
|
jio
|
Napsal: pát 27.09.2024 18:06 |
|
Mecenáš serveru
|
|
Registrován: 19.8.2005 Příspěvky: 4992 Bydliště: Šternberk, ČR Obrázky: 0
|
|
Nahoru |
|
|
Celeron
|
Napsal: sob 28.09.2024 18:34 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10706 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky: 14
|
Včera jsem Modelu asi poprvé za 40 let přežiletkoval, ty původní nalámaný z Narexu jsem otočil o 180 st. Mám 4 za sebou, první je vysunutá 2.5mm pak 4.5, 7.5 a poslední 10,5. Na usazení je posichruju alkaprénem aby netancovaly než se dotáhnou. Rovnou jsem s tím uřízl na jedno projetí náběžky z 10 mm balzy 130g/dm3.
|
|
Nahoru |
|
|
MS COMPOSIT
|
Napsal: úte 01.10.2024 17:14 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
|
|
Pěkná práce,nad přítlakem budu uvažovat i na Modelu,mohlo by to zpříjemnit práci.
_________________ Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
|
|
Nahoru |
|
|
jyrry
|
Napsal: stř 02.10.2024 9:54 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
|
jio píše: ... protože při řezání lišt po celé délce prkna potřebuji 1,5 metru volný a čistý stůl... Je to asi divný, ale tohle funguje Příloha:
balzořez_stabil.jpg [ 82 KiB | Zobrazeno 1631 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
jio
|
Napsal: stř 02.10.2024 16:08 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
Tohle jo, ale potřebuješ mít místo na svěrku a svěrku. Já na to prostor nemám. Tento nůž je ale uzpůsoben primárně opačnému použití. Prkno leží a nůž jede podél něho.
|
|
Nahoru |
|
|
jyrry
|
Napsal: stř 02.10.2024 17:33 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
|
jio píše: ... Prkno leží a nůž jede podél něho. Technicky jde o zajištění relativního pohybu nože vůči materiálu. Je nutné oprostit se od jiné vztažné soustavy A toho místa není zapotřebí zdaleka tolik. Ale je mi to fuk, budu to tak dělat dál
|
|
Nahoru |
|
|
jio
|
Napsal: stř 02.10.2024 21:03 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
Od toho mám prstořez, který upnu do svěráku. Svěrák tam stojí stále a prostor kolem něho je. Ale je to věc každého, co si oblíbí.
|
|
Nahoru |
|
|