Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 13:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Tak pokud to teda jde prehodit, tak smele do toho a radsi si tam nabouchej MOD 2. Je to proto, ze opravdu drtiva vetsina kopteracku ma MOD 2 a ja myslim, ze trend do budoucna bude jeste MOD 2 vic a vic uprednostnovat. Je to hodne podobne ovladani na konzolich pomoci gamepadu a tak pro mladsi generace je to vic intuitivni mod. Kdyz se na to kouknu z klobalniho hlediska, tak MOD 2 se pouziva nejvic i na zapade. Lide ti budou moct bez problemu neco popsat a nebo pomoct se zalitanim, tak jako ty si budes moct zkusit treba neci kopteru a tak. MOD 1 se tady hodne pouziva a nebo pouzival ted nevim u letadelkaru.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 15:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Hmm, možná nakonec opravdu zkusím přehodit Gimball a zkusit to na MOD2. Už jsem se teda naučil být aspoň trochu stabilní v MOD1, tak snad není pozdě, ale začal jsem včera, takže se to snad ještě lehce přeučím.
Když přehodím Gimball, tak budou mi správně fungovat trimmery?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 15:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
BrakeZ píše:
Hmm, možná nakonec opravdu zkusím přehodit Gimball a zkusit to na MOD2. Už jsem se teda naučil být aspoň trochu stabilní v MOD1, tak snad není pozdě, ale začal jsem včera, takže se to snad ještě lehce přeučím.
Když přehodím Gimball, tak budou mi správně fungovat trimmery?

Ano kdyz to prehodis a v nastaveni nastavis MOD 2 tak budou fungovat normalne.

Koukej:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 11:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Ahoj,

ještě nakonec přemýšlím, že místo do Eachine VR D2 Pro bych šel do Eachine EV100.
Ten rozdíl pohledu do krabice, oproti rozdělených obrazovek pro každé oko je asi hlavně v tom, že druhá varianta je, že máte opravdu pocit, jako byste byli ve virtuální realitě a dívali se vlastníma očima? Kdežto v první variantě má člověk pocit, že se z blízka dívá na televizi?
Eachine EV100 tedy musí být asi větší zážitek, ne? Bohužel nemám kde porovnat, ale hrál jsem na HTC Vive a to bylo super :-)

Co se týče technického vybavení, liší se například nějak v kvalitě obrazu nebo v dosahu příjmu apod.?

Vím, že nemá DVR, ale dá se prý připojit DVR zařízení, což bych možná využil.

Díky za odpověď

EDIT: Přehlédl jsem, že se to řeší hned ve vedlejším příspěvku, takže si asi najdu odpověď tam :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 12:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
Porovnavat Vive a EV100 je velice romanticke ;). A je to naopak. V krabici je obraz vetsi, imersivnejsi nez v brylich. Zejmena EV100 ma obraz pomerne maly. Rada je jednoducha - proste to musis zkusit. Je to individualni.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 14:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
EV100 relativne mali obraz, ktery je ale jako britva. Jsou jako by jsi sedel v kine nekde cca v prvni tretine sedadel. Chce to chvilku si zvyknout a pak uz ani neregistrujes, ze by byl obraz nejak mali. Ony ty rozdily u tech levnych brili nejsou nejak zasadni a obrovsky obraz neni vzdy zadouci. Za sebe bych doporucoval EV100 jako zacatecnicke bryle kazdemu, kdo neni vylozene na krabice a pak uvidi. Vzdy je muzes casem prodat a koupit si jine. Pokud mas ale moznost nekde zkusit, tak rozhodne bez, ale ne nasadit a rict ee. Na ferovku zaletet tak 2-3 baterky a pak se rozhodnout. Pokud chces levne bryle na kterych slusne zalitas, tak rozhodne tyto. Jina levna moznost uz jsou jen krabice. Osobne je mam a koupil bych je znova. Super je vetracek a zaostrovani.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 17:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Možná bych je nakonec mohl vyzkoušet. Zajímalo by mě ale, jestli lze korigovat každé oko zvlášť. Mám totiž na každém oku jiné dioptrie, konkrétně -4 a -2, tak by mě zajímalo, jestli to lze zaostřit pro každé zvlášť. Brýle bych pod to asi nenarval, co? Pokud to nejde, tak bych musel asi jít do krabice, abych tam ty brýle narval...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 17:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Ano, dá se zaostřovat každé oko zvlášť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Presne da se kazde zvlast nastavit. U drahsich bryli se to resi cockama. Bryle tam opravdu nenacpes. Jen je treba zjistit, jestli se ti nedvoji obraz a pokud ano asi mas smulu a musel bys jit na krabice. Me se obraz nedvoji a pritelkyni treba jo. Oci jsem si nastavil kazde zvlast a pak doostril jakoby obe najednou a nemuzu si stezovat. Az nekdy koupim lepsi bryle, tak asi budu muset nechat udelat nekde cocky, protoze bez zaostreni to neni takove dobre a zvlast treba na OSD. Mel jsem predtim Fatsharky Teleporter a u tech me stvala nemoznost nastavit si IPD a tak jsem mel rozmazane okraje a taky nezaostrene jak bych chtel a co bylo nejvic na pendrek, tak absence vetracku. To mlzeni me neskutecne stvalo a dnes uz bych nevzal nic co nema vetrak.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 19:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Super, díky za rady. Vyzkouším to a uvidím, jestli se mi to podaří zaostřit a podle toho se rozhodnu..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 19:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Ještě dodám, že se u těch brýlí dá seřídit i vzdálenost očí, což je hodně důležité, ale já to mám nadoraz od sebe a ještě by to kousek chtělo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 10:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Tak už je mám a jsou fajn :-)
Jen jsem se chtěl ještě zeptat, co k nim lze tedy připojit?
Někde jsem četl o externím DVR? Máte nějaké vhodné řešení?
A ještě něco zajímavého? Líbilo by se mi například propojení brýlí s mobilem/tabletem, kde by se vysílal obraz pro "diváky" vedle mě :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 10:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Vy mladí jste těmi mobily snad posedlí :) .
Prodává se DVR od Eachine přímo pro tyto brýle, mám ho, funguje to.
Pro diváky by se místo DVR dal připojit kabelem jakýkoliv analogový zobrazovač, ale je to nepraktické. Lepší je, myslím, použít samostatný přijímač s monitorem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 11:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
Proc vlacet externi monitor s prijimacem, kdyz kazdy ma ten mobil v kapse. Jo aha, "posedlost", posedlosti jsou spatne, aaaaano! :P

Brzda: https://www.banggood.com/Eachine-ROTG01 ... rehouse=CN


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 11:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2018
Příspěvky: 19
Ano, o tom vím, dokonce jsem již měl z Rotoramy, ale nefungoval mi na tom mobil/tablet, ani PC, asi vadný kousek. Mobil i tablet mám OTG s UVC driverem...
A přesně tak, venku, když půjdu létat, většinou to spojím s nějakým výletem, jelikož rozlehlou louku nemám nikde blízko a půjdu proto s přítelkyní nebo kamarády a když bych jim obraz mohl nějakým způsobem zprostředkovat, mohli by z toho také aspoň něco mít. A jak píše kolega, tahat s sebou monitor, je nereálné, takže proč nevyužít lehce přenosný mobil/tablet :-) Už i takový notebook je z hlediska váhy a rozměrů dosti nepraktický.

To DVR je toto? Jakým způsobem se to k brýlím připojuje?
https://www.banggood.com/Eachine-ProDVR ... rehouse=UK


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz