px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FY31AP
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2012 23:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Ahoj,
zakladam nove vlakno k zarizeni, ktere se mi jevi jako velmi perspektivni a uzitecne.
Pro prve seznameni: jedna s o zarizeni, ktere na bazi GPS, gyroskopu a barometru je schopne stabilizovat letadlo, provest prulet po predem nastavene trase a predevsim pri spravnem nastaveni je schopne pri ztrate kontroly nad letadlem prevzit uplnou kontrolu nad modelem a dovest ho na bod vzletu nebo jine predem urcene misto kde je pilot muze prevzit a bezpecne pristat. To vse za relativne nizkou cenu a jednoduche nastaveni a zprovozneni.
link: http://www.feiyu-tech.com/product-en.php?id=23&mlist=3

Pocatecni zkusenosti:
pres urcitotou rozkolisanost letu -bude nutne jeste ladit /testovano i v silnejsim vetru cca 30km/h/ se zarizeni chova spolehlive .
Slabsi stranka je podpurny SW GSC, ktery slouzi k nastaveni FY31AP a je ponekud nestabilni, ale na samotne zarizeni nema vliv.

Piste prosim sve zkusenosti a postrehy s timto zarizenim.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2013 9:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
mám ho doma i s vysílačkami datového spojení ale nějak neumím rozchodit ten SW? a protože už jsem měl starší verzi 21AP která se mi jeví jako spolehlivější? i když je to věc názoru?

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2013 9:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2011
Příspěvky: 79
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Měl bych pár dotazů:

1. Jsem schopen nastavit waypointy bez těch jejich dodatečných datových modemů? Pomocí nějakého USB kabelu na zemi?
2. Je možné sledovat pozici letadla na mapě též bez těch modemů?

Mě to přijde jako zajímavé zařízení, ale nejslabší část jsou ty modemy. Další krabička navíc, která má vlastní frekvenci, je při LRS problém. Zlaté systémy, které používají pro odesílání telemetrie AUDIO downlink.

_________________
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2013 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Adalf píše:
Měl bych pár dotazů:

1. Jsem schopen nastavit waypointy bez těch jejich dodatečných datových modemů? Pomocí nějakého USB kabelu na zemi?
2. Je možné sledovat pozici letadla na mapě též bez těch modemů?

Mě to přijde jako zajímavé zařízení, ale nejslabší část jsou ty modemy. Další krabička navíc, která má vlastní frekvenci, je při LRS problém. Zlaté systémy, které používají pro odesílání telemetrie AUDIO downlink.


to nevím ale zeptám se tě máš GCS 606? pokud ano tak by ti to mělo jít. Odkud jsi rád bych viděl jak si to nastavil?

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 08.03.2013 0:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Na rozchozeni zarizeni je dobre nejdriv rozchodit spojeni s USB kabelem aby USB chodilo s tvym PC, pak do FY nahrat nejnovejsi FW, pomoci SW:GCS4.0 tam pak pujdou nahravat WP pripadne doladovat parametry autopilota tam je to trochu zmatene je to SW delany pro dalsi zarizeni/PANDA/ ale funguje to i s timto. Pri pripojeni programovaciho kabelu do FY31 je dulezite odpojit GPS jinak to pada! Tu nastavbu s temi datovymi modemy nemam a radeji bych ani nepouzival ten SW je nestabilni sam o sobe. Jinak samotne FY31 mi funguje zatim velmi dobre a v pripade vypadku signalu nebo slabe chvili pilota :oops: letadlo bezpecne privede zpet. Letani podle predprogramovanych WP funguje taky dobre, ale je to nuda :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 08.03.2013 15:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
601filip píše:
Na rozchozeni zarizeni je dobre nejdriv rozchodit spojeni s USB kabelem aby USB chodilo s tvym PC, pak do FY nahrat nejnovejsi FW, pomoci SW:GCS4.0 tam pak pujdou nahravat WP pripadne doladovat parametry autopilota tam je to trochu zmatene je to SW delany pro dalsi zarizeni/PANDA/ ale funguje to i s timto. Pri pripojeni programovaciho kabelu do FY31 je dulezite odpojit GPS jinak to pada! Tu nastavbu s temi datovymi modemy nemam a radeji bych ani nepouzival ten SW je nestabilni sam o sobe. Jinak samotne FY31 mi funguje zatim velmi dobre a v pripade vypadku signalu nebo slabe chvili pilota :oops: letadlo bezpecne privede zpet. Letani podle predprogramovanych WP funguje taky dobre, ale je to nuda :D


Děkuji za odpověd to znamená že starší verze FY 21 AP kterou mám ted ve SW je dostačující a spolehlivá :arrow: :D

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 08.03.2013 21:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Asi tak nejak... :D
S 21 jsem nemel tu cest. U 31 v podstate vsechno funguje dobre. Jen ty manualy jsou takove trochu zmatecne a nektere info jsem musel dohledat na rcgroups.com. Pravda je ze tu nejdulezitesi funkci: RTL ma i 21.
S 21 odpada komplikovanejsi laborovani s nastavenim pres PC pro vyuziti nove funkce letu pro naprogramovane trase pres WP.
Posledni vec s kterou jeste trochu zapasim je funkce MODE 2:Stabilized mode kde mi letadlo nekdy pomalu uhyba z primeho smeru tak nevim jestli se v tomhle modu vyuziva GPS nebo je letadlo jen stabilizovane a vitr ho postupne vychyli z trasy. Z manualu to neni jasne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 08.03.2013 23:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
601filip píše:
Asi tak nejak... :D
S 21 jsem nemel tu cest. U 31 v podstate vsechno funguje dobre. Jen ty manualy jsou takove trochu zmatecne a nektere info jsem musel dohledat na rcgroups.com. Pravda je ze tu nejdulezitesi funkci: RTL ma i 21.
S 21 odpada komplikovanejsi laborovani s nastavenim pres PC pro vyuziti nove funkce letu pro naprogramovane trase pres WP.
Posledni vec s kterou jeste trochu zapasim je funkce MODE 2:Stabilized mode kde mi letadlo nekdy pomalu uhyba z primeho smeru tak nevim jestli se v tomhle modu vyuziva GPS nebo je letadlo jen stabilizovane a vitr ho postupne vychyli z trasy. Z manualu to neni jasne.


pošli odkaz na manual? at se na to podivam

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: čtv 04.04.2013 8:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.4.2013
Příspěvky: 1
Zdravím pánové. Mám FY31-AP včetně OSD Hornet a mám neustálé problémy. Po chvilce letu se mi zblázní umělý horizont a začne se převracet jak se mu zachce ikdyž je letadlo v naprosté rovině (co se asi stane když zapnu autopilota... Samozřejmě že jde k zemi). Další problém je GPS. Po připojení baterky nemůže najít satelity i třeba 15 minut. Nevíte někdo co s tím ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: čtv 04.04.2013 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
eddiecolonel píše:
Zdravím pánové. Mám FY31-AP včetně OSD Hornet a mám neustálé problémy. Po chvilce letu se mi zblázní umělý horizont a začne se převracet jak se mu zachce ikdyž je letadlo v naprosté rovině (co se asi stane když zapnu autopilota... Samozřejmě že jde k zemi). Další problém je GPS. Po připojení baterky nemůže najít satelity i třeba 15 minut. Nevíte někdo co s tím ?

doporučuji kalibraci čidel:strana 6 položka 12:

http://www.foxtechfpv.com/product/FY31A ... 011_26.pdf

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: čtv 04.04.2013 21:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Pisou to i navodu po dlouhe necinosti nebo zmene teplot udelat reinicializaci gyra. Me pomohla i vyvazovaci procedura(prepnutim 4 DIP SW) Nekolikrat jsem s tim v zime letel a autopilot fungoval dobre. Ted naposledy mi taky zacal zlobit tak budu zase badat.
Taky je mozne ze jsi na hrane s vibracema co jeste gyro snese a je potreba je snizit.
S tim GPS muze byt problem i v tom HORNETU skus ho vyhodit a zapojit GPS primo do 31AP.
Jo a do doby nez jsem tam prehral nejnovejsi FW se to cele chovalo podivne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problem fy31ap - rtl
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 21:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 34
Ahojte,
Prosim neviem co s tym. Ked prepnem rezim na return to launch tak sa lietadlo kruti, ako ked ide do acm modu, pripadne robi to osmicky, ale vratit sa nie a nie.
V navode pisu ze ak lietadlo nie je dostatocne vysoko,najprv nastupa do 50m a potom sa vrati. Vyska je ok,ale vratit sa mi to nechce. Neviete co s tym?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem fy31ap - rtl
PříspěvekNapsal: čtv 02.05.2013 13:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 685
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
pgrno píše:
Ahojte,
Prosim neviem co s tym. Ked prepnem rezim na return to launch tak sa lietadlo kruti, ako ked ide do acm modu, pripadne robi to osmicky, ale vratit sa nie a nie.
V navode pisu ze ak lietadlo nie je dostatocne vysoko,najprv nastupa do 50m a potom sa vrati. Vyska je ok,ale vratit sa mi to nechce. Neviete co s tym?


zkus jestli ti autopilot chodí dobře na všechny stranynakláněj ho a sleduj jak se snaži let rovnat(samo na zemi bez motoru)kdyžtak to srovnej těma 3ma trimama na desce za 1vý mají funkci reversu a za 2hé gainu

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: čtv 02.05.2013 19:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 34
dik za reakciu. vyskusam, to viem naco je. mam to nastavene tak na 50%. chodi to myslim spravne pretoze vo vzduchu pocas stabilizacie to leti rovno.

---
vyskusal som. gyra funguju ako maju. druha vec ze ak by to tak nebolo tak to lietadlo by sa pri stabilizacnom lete samo zatocilo a padlo dole. to je jedno ci kridelka, alebo smerovka, vyskovka samozrejme ako prva. vychylka namiesto korekcie by vyvolala este vacsej zmeny a ta nasledne zvacsi vychylku a zvysok si vsetci domyslite.


kazdopadne pri zapnuti RTL zacne tocit dokola ako keby som mal zapnuty ACM. ale spravi aj lezatu 8. nestretol sa s tym niekto z Vas?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: čtv 02.05.2013 21:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Tak tenhle problem resim od zacatku jara. Zacal jsem letat na podzim a po vyreseni problemu s PC, nekolika pokusech s nastavovanim gainu/tech trech tocitek/ a po instalaci nejnovejsiho FW letadlo zacalo konecne letat RTH i Path Navigation mode :D Pri prvnim jarnim startu se mi ale nepovedl start a musel jsem trochu opravovat od te doby se letadlo chova tak jak bylo napsano v predchozim prispevku tj: pri prepnuti do RTH zacne delat kruhy a postupne odleta ve smeru vetru... :( Zkousel jsem menit parametry PID regulatoru /je to popsane v manualu pro Pandu/ trochu to pomahalo ale porad to nebylo ono. Az dnes jsem udelal pokrok:
1. nahral jsem posledni verzi FW /asi to nema takovy vliv na vysledek/
2. posunul sem o kousicek cely FY31 v letadle bliz k tezisti
a vysledkem je ze mi opet funguje jak RTH tak i Path Navigation mode :D ty letove krivky nejsou jeste ciste ale FUNGUJE to! 8) Zkusim si jeste hrat s nastavenim PID ale myslim ze jsem konecne na spravne ceste.
Podobne problemy se resi i na RCgroups nemel lsem cas to vsechno cist, ale podle meho je pricina toho problemu ve spatne fungujicim gyru bud ze neni ve spravne pozici nebo je v miste kde neco rezonuje a FY31 si neumi s vibracemi poradit! Trochu to naznacuji i v manualu.
Takze doporucuji resit vibrace a zkouset posunovat s FY31 kolem teziste letadla.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz