Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: úte 03.09.2013 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 976
Bydliště: Holešov
Obrázky: 5
Drondys: Teda tohle jsem nečekal! Moc děkuju za tak ucelené a podrobné vysvětlení. Už jsem toho prohledal hodně a vždycky jsem se v tom nějak ztratil. Teď už je mi to mnohem jasnější a snad bych to mohl i zvládnout. Ještě jednou moc díky!!!

_________________
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: úte 03.09.2013 20:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Drondys píše:
Zde je odkaz na popis nějakého bastlu se zobrazením hodnoty RSSI na LCD a s připojením na AV přijímač. Nemusí to být jen přijímač pro 900MHz jak je tam uvedeno, ale i jiné frekvence. Hlavní je, aby ten přijímač měl nějakou možnost vyvedení RSSI signálu byť třeba někde z plošňáku.

Případně namísto toho bastlu zapojit u pilota RSSI z AV přijímače na doplňkové OSD a jeho výstup pak přidat k výstupnímu videosignálu z AV přijímače.

No, ten příjmač se zobrazováním síly signálu by byl zezačátku asi dost drahý, to FPV mám jen tak pro nenáročný polítání, stejně mě baví víc to vizuální, ale chci to taky zkusit. Třeba bych ho pořídil někdy později...
Ten TX a RX pro FPV budu mít tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... x_Set.html a tam fakt nevím jestli je nějaký vývod RSSI, to můžou vědět asi jedině lidi kteří ho mají a vrtají se v tom protože jinde na netu se nic takového nepíše, zkusím o tom tady ještě vyhledat vlákno... Jinak mě zajímá, kdybych to (třeba) nějak pořešil a připojil to druhé OSD se sílou signálu FPV tak nepřebíjelo by se to s tím prvním OSD? Nepřekrývaly by se ty texty atd.? Vím že tohle jsou už otázky které asi nejdou s určitostí zodpovědět dokud se to nevyzkouší ale koukám že v tom máte docela rozhled, dozvídám se vše co potřebuju, díky :wink:

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: stř 04.09.2013 11:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
vojta mansfeld píše:
Ten TX a RX pro FPV budu mít tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... x_Set.html a tam fakt nevím jestli je nějaký vývod RSSI, to můžou vědět asi jedině lidi kteří ho mají a vrtají se v tom protože jinde na netu se nic takového nepíše...

Ale píše a dokonce přímo na Hobbykingu v sekci REVIEWS k samostatně prodávanému AV přijímači RC 305 viz červeně zvýrazněná citace níže. Ten samý AV přijímač RC 305 je i v tom tebou odkazovaném setu.

adler píše:
...Also you can find a RSSI output at the 4. pin of the receiver...

V sekci FILES je tam i tento obrázek, na kterém je přímo označen pin RSSI na desce toho přijímače.

vojta mansfeld píše:
Jinak mě zajímá, kdybych to (třeba) nějak pořešil a připojil to druhé OSD se sílou signálu FPV tak nepřebíjelo by se to s tím prvním OSD? Nepřekrývaly by se ty texty atd.?

Musel bys to pořešit tak, aby se texty nepřekrývaly tj. použít různé OSD s jiným umístěním textů apod. Nastuduj si popisy k různým OSD. Možná některé umožňují i konfiguraci ve smyslu vypnutí/zapnutí některých textů nebo dokonce i změnu pozice umístění textu v obraze apod.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: stř 04.09.2013 14:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Aha, tak jsem blbě hledal, znamená to že ten pin je signál a pak k tomu má jít jen zem (-) Já se v elektronice moc nevyznám, koukal jsem že mají vést dva kabely, jeden byl značený žlutě a druhý černě, pochopil jsem že teda žlutý je signál a ten černý je zem, a to by teda mělo stačit ten druhý vývod u výstupu OSD pro RSSI přivést na zem k mínusu baterky kterou budu mít pro napájení toho příjmače žejo? Pokud jsem to pochopil dobře tak už jenom najít to OSD, to někde pohledám, pročtu... Děkuju.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: stř 04.09.2013 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
vojta mansfeld píše:
Aha, tak jsem blbě hledal, znamená to že ten pin je signál a pak k tomu má jít jen zem (-) Já se v elektronice moc nevyznám, koukal jsem že mají vést dva kabely, jeden byl značený žlutě a druhý černě, pochopil jsem že teda žlutý je signál a ten černý je zem, a to by teda mělo stačit ten druhý vývod u výstupu OSD pro RSSI přivést na zem k mínusu baterky kterou budu mít pro napájení toho přijímače, že jo?...

Ano.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: stř 04.09.2013 20:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Dozvěděl jsem se co jsem potřeboval, děkuju, pohledám OSD aby mělo jinde rozmístěnou sílu signálu a stav baterky, to jsou dvě hotnoty které bych ideálně chtěl měřit v obrazu a pak už jen vyprášit peněženku a stavět :D Děkuju!

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: sob 14.09.2013 19:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Potřeboval bych ještě poradit ohledně externího měřiče RSSI, to druhé OSD je zbytečně komplikovaný, teda prý to co jsem posílal má vypínatelný a měnitelný rozmítění hodnot tak by to šlo ale lepší by bylo mít nějaký měřič jako malý display a pak malý měřič lipol, nebylo by to nahňahňaný v jednom záběru a bylo by to přehlednější ale nevím co, viděl jsem ten na který tu byl odkaz ale moje angličtina je bídná, ptal jsem se u pecky a tam řekli ať to zkusím v GM electronic ale tam se nedostanu tak se ptám jestli o něčem co funguje nevíte tady v čr nebo v HK, ideálně prostě to na co tu byl odkaz. http://www.rc-cam.com/forum/index.php?/ ... -receiver/ ale objednávat někde z daleka ho nechci. Sám to vyrobit nedokážu pokud nebudu mít nějaké schéma nebo rovnou celou desku :D a radil jsem s o tom s tátou a on říkal že by to šlo ale zásadní je v čem se ten údaj přenáší, jestli dvojkovou soustavou nebo nějak jinak, dík za rady i když už asi otravuju s primitivníma věcma.PS: na netu jsem hledal a našel jen nějaký asi za 1000,- pro Frsky jinak nic.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2013 0:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
vojta mansfeld píše:
...lepší by bylo mít nějaký měřič jako malý display a pak malý měřič lipol, nebylo by to nahňahňaný v jednom záběru a bylo by to přehlednější ale nevím co, viděl jsem ten na který tu byl odkaz ale moje angličtina je bídná, ptal jsem se u pecky a tam řekli ať to zkusím v GM electronic ale tam se nedostanu...

GM electronic má český eshop, ve kterém si můžeš klidně objednat i na dobírku a oni ti to pošlou domů a zaplatíš při převzetí balíku.

Podle informace k tomu AV přijímači RC305 na Hobbykingu viz tento odkaz a tam viz sekce REVIEWS příspěvek od Blue Angel se napětí na výstupu RSSI pohybuje od cca 0,5V (bez signálu) do cca 1,1V (plný signál).

Z Hobbykingu by se dal pro měření tak nízkého napětí použít třeba multimetr viz tento odkaz, ale to je asi zbytečně velké. Jako další možnost si můžeš koupit panelové měřidlo z GM eshopu viz tento odkaz.

Pro sledování napětí lipolky přijímače si můžeš koupit z Hobbykingu měřidlo viz tento odkaz, které ukazuje napětí na displeji a navíc má nastavitelný alarm, který tě upozorní při poklesu napětí pod nastavenou úroveň. Vzhledem k malému odběru toho AV přijímače doporučuji nastavit úroveň napětí pro alarm na 3,7V na článek.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2013 16:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
O tom hlídači lipol samozřejmě vím, jeden mám doma (bez alarmu) ale zajímalo mě právě tohle http://www.gme.cz/digitalni-panelovy-vo ... v-p722-464 takže děkuju za odpověď, já vůbec nevěděl jestli to měří tu sílu signálu v napětí nebo v té dvojkové soustavě,... Koupím si teda ten panelový z GM, doma mám taky ten klasický voltmetr a ten taky měří tisíciny, ale bude tam tak nějak lenost tahat ho ssebou na letiště a je taky starší a nebude tak přesný, je to ten typ okolo stovky... Píšou tam že musí mít napětí 9-12V, no původně jsem chtěl dávat pro napájení příjmače FPV dvoučlánek, ale příjmač snese i 3S, tak snad i tenhle voltmetr svede těch 12,5, svět se doufám nezboří. Zase nechci mít zbytečně na zemi dva aku, lepší to dát na jeden. To se ale už nějak vyřeší, díky za rady, teď vím jak to ten signál měří tak už něco vybrat svedu.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: sob 12.04.2014 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2010
Příspěvky: 730
Bydliště: Hlučín
Takovy dotaz. Neresili jste nekdo RSSI z X8R do OSDcka? Mam Hobbykingove Mini G OSD III a umi merit dve napeti, tak jedno bych vyuzil na RSSI. Sice letam s monitorem a muzu kouknout na vysilac jake mam RSSI, ale radeji bych to mel na monitoru. Problem je, ze kdyz merim pres RC filtr, tak se pohybuju na napeti cca 3.1 a mene a kdyz uz taranis rve RSSI low pri 44 tusim, tak je tam porad napeti 2V. Takze nejaky rozumny rozsah je rekneme 3.1 - 1.5V. A navic to jde hodne nelinearne, takze i pri RSSI treba 50 to porad ukazuje cca 3V. Uvazuju jak postupovat, abych byla hodnota rozumne pouzitelna. Hlidat na obrazovce, zda mam 2V nebo 3V mi neprijde nejlepsi. OSD umi zobrazit napeti treba i 15V, tak bych to mozna i zesilil.

_________________
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RSSI
PříspěvekNapsal: ned 28.07.2019 8:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2015
Příspěvky: 234
Bydliště: Královéhradecko
Obrázky: 9
Drondys píše:
U FPV je to obráceně. Přijímač je na zemi u pilota. Takže tam je potřeba číst sílu signálu u pilota a nikoli v modelu. Některé AV přijímače používané pro FPV mají implementováno RSSI v přijímači u pilota třeba i se zobrazením v podobě bargrafu z LEDek jako například viz tento odkaz.


Škoda, že se ten FPV přijímač s LED barem pro zobrazení RSSI už neprodává, ten se mi moc líbí.

_________________
Graupner V-Venture, SkySurfer X8, SkySurfer 800, Stingray EDF
Eachine EV200D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz