Futaba T8FG - problém s trimem
Futaba T8FG - problém s trimem
Mám asi rok Futabu T8FG, naprostá spokojenost. Ale poslední dobou mi začalo blnout nastavení trimu - na výškovce (mod2) mi trim do potlačení jde volně, ale do přitažení jen cvakne ten mikrospínač, ale trim se neposune.... musím s tím docela "cvičit"... Docela nepříjemná až průserová věc za letu. A zhoršuje se to. Stalo se to nekomu? Má smysl to řešit doma (čistit apod) nebo radši servis?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Problémy s trimy znám od kolegů s Futabami T10CP/CG starší provenience, které se obvykle řešily servisní cestou kompletní výměnou všech 8 mikrospínačů za robustnější, u Futaby T8FG jsem o tom ještě neslyšel.
Nicméně, na těch mikrospínačích není moc co k čištění, buď odešel mechanicky (vyčvachtán), nebo elektricky (selhává pájený spoj k desce).
Neznám původ ani stáří vysílačky, ale obvykle u Futaby se tento problém řeší v rámci záruky (uplatňované přes prodejce).
Nicméně, na těch mikrospínačích není moc co k čištění, buď odešel mechanicky (vyčvachtán), nebo elektricky (selhává pájený spoj k desce).
Neznám původ ani stáří vysílačky, ale obvykle u Futaby se tento problém řeší v rámci záruky (uplatňované přes prodejce).
Mikrospinace mi zacaly loni blbnout na nabijecce Graupner Ultramat 12 - pouzil sem na ne pripravek KONKOR a zase funguji (strikl sem pres skulinu dovnitr). Potom mi chcipl jeden mikrospinac ve vysilacce Hitec Flash 5SX, opravu sem vyresil vymenou (ten mikrospinac sel koupit v GESu). U te Futaby bych to asi vyresil stejne (pokud neni v zaruce jeste), a pokud by slo sehnat stejny typ, tak bych si doma pohral s pajeckou a odsavackou. Pokud takove zkusenosti nemas, lepsi to nechat na nekoho jineho. Nak
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Kamarátovi som nedávno menil na T10CP najprv pravý na smerovke a počas skúšania vymeneného a pre istotu aj ostatných odišli v krátkom slede ďalšie tri. Tak sme preventívne vymenili všetky. Vysielač bol ešte v záruke, ale nechcelo sa mu čakať minimálne mesiac, reálne dva na výmenu v reklamácii v rámci záruky. Čistenie nepomôže, jedine výmena.
maroslong píše:Vysielač bol ešte v záruke, ale nechcelo sa mu čakať minimálne mesiac, reálne dva na výmenu v reklamácii v rámci záruky.
No nějak tak to vidím... Sice je to v záruce ještě, lae potřebuju lítat

Nebyl by někdo ochotný (PROSIM) mi to za nějaký rozumný peníz zbastlit? kdyžtak SZ
Nakadah píše:Prvni at se neztraci cas, je treba do toho mrknout a zmerit rozmer tech mikrospinacu. Podle toho se rovnou koupi nove a neztraci se zbytecne den casu. Nak
Mám trošku obavy do toho lézt až tak "hluboko", oddělal jsem zadní kryt ale nemám pocit, že bych byl schopný ty mikrospínače nějak rozumně rozměrově poměřit.
Není tady někdo kdo na T8FG ty mikrospínače měnil a dokázal by konkrétní typ doporučit?
Díky předem