Switch to full style
Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odeslat odpověď

Re: Pálení svíček na ASP 8,5ccm.

stř 04.09.2024 13:19

Vidíš, to zadní ložisko, to mě hned nenapadlo, to opravdu může být taky příčina. :roll:

Ale já jsem takové věci ani nezaznamenal, protože jsem u MVVS-ek vždy měnil ložiska preventivně, třeba u sedmapůlky a desítky (obě ABC) po každých najetých cca 30 hodinách (chce to ale vést si letový denník). A třeba ta moje sedmapůlka má už najeto >120hodin a je mechanicky naprosto v pohodě (i když zvenčí vypadá staře), má už 3. nová ložiska a myslím, že vydrží ještě jednou tolik. Jen pro ni teď nemám model, tak leží v krabici.

stř 04.09.2024 15:37

● @VTjr: "Já si myslím, že v minulých vláknech jsme tuhle problematiku už opakovaně probrali a hodně do hloubky, stejně jako jsme si vysvětlili proč je pro žhavení vhodný zdroj konstantního napětí, ale nikoliv zdroj konstantního proudu
Takže já doporučují si to všechno pozorně přečíst a zbytečně nová vlákna na toto téma už neotevírat"
● Ač nemám shodný názor, tak se k tomu tvému přikloním. Nemám rád mnoho (i protichůdných) názorů. Co jsou navíc roztahané po několika vláknech, s větším počtem stran. Podtrháním a zabarvením, v okopírovaných příspěvcích, si z toho pokusím vyrobit něco, co bude pro mne více vypovídající.
● Příspěvky po úte 03.09.2024 16:15, o "vyčerpání" možných příčin a diskutérů, dvakrát nesvědčí.

stř 04.09.2024 15:54

To Mpl:Díky za cenné rady.S tou čtyřtaktní svíčkou jsem to zvoral.To už vím.Zadní ložisko by mělo být O.K.Nic nenasvědčuje tomu,že má problém(S tím už jsem se kdysi setkal u Brna 6,5 ccm).A jinak za poslední dobu tam byly svíčky OS Max 8,Kavan č.3(Nevím z čeho je vlákno a pak Malinas jako nouzovka,protože jiná nebyla po ruce.Zkusím zkontrolovat vše co jste napsal a použiju svíčku OS max 10.A když to nezabere,tak zkusím zmenšit kompresi podložkou pod hlavou.Uvidíme.Nevím v jaké kvalitě byly svíčky OS max.Byly kdysi koupeny v jednom známém kamenném obchodě.Ale mohl to být klidně čínský fejk vydávaný za OS max.Já to podle obalu nepoznám,ale už jsem o tom tady někde četl.Pak by se to celé vysvětlilo :D .

stř 04.09.2024 19:56

Ještě mne napadlo,sundej hlavu a jestli není spalovací prostor jakoby"opískovanej" - to by značilo drolení kuliček nebo klece, většinou zadního ložiska - koroze z paliva ( jak píše mpl-problém zadní ložisko) - (mikro šponky,okem ani nepoznáš).
A ten bordel z ložiska "přerazí svíčku" nevyzpytatelně.
Odeslat odpověď