Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7542
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Vážení, co máte tenhle motor, řeším, co s vratnou pružinou na páce plynový klapky.
Přes siloměr potřebuje skoro půl kila tahu na přemožení. To je na jakýkoliv servo jako trvalý zatížení docela sóda. Jenže vyhodit ji vypukne problém s axiálním posuvem a vůlí hřídelky a klapky plynu, což při provozu má tendenci zatloukat nebo zadírat klapku plynu do sací ďoury bloku Walbra. Zkusil jsem ji o jeden závit uvolnit a to už je zase moc a nevrací. Prostě je moc tvrdá. Namotat jinou ze slabšího drátu? Nebo tam dát jen tlačnou na vymezení axiálu a na vracení se vykašlat? U jinejch motorů je buď o hodně slabší a nebo nebyla vůbec.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 19:12 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1278
Bydliště: Chocerady
Roky jsem tam měl servo hs 422 a nikdy si nestěžovalo

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 20:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 26
Bydliště: Jihlava
Já to samé , 12 kg servo, digital, nestěžuje si , nebručí a to už 5 let.

_________________
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7542
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Hmm, zajímavý, já mám na plynu Hitec D625MW, což je desetikilo a pokud přemáhá vratnou pružinu plynový klapky, tak žere trvale 0,5A. To určitě bude svědčit jak servozesáku, tak motoru i baterce. Nejspíš tam nemáte půlkilovou pružinu ale mnohem slabší.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8923
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Celeron píše:
Hmm, zajímavý, já mám na plynu Hitec D625MW, což je desetikilo a pokud přemáhá vratnou pružinu plynový klapky, tak žere trvale 0,5A. To určitě bude svědčit jak servozesáku, tak motoru i baterce. Nejspíš tam nemáte půlkilovou pružinu ale mnohem slabší.

Riešiš somariny. Nikdy som pružinu zo žiadneho karburátora nevyhadzoval a nikdy mi servo neodišlo.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 23:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7542
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Pokud je 3,5W tepla neustále zbytečně vypalovanýho v servu somarina, tak si to tak klidně dělej, ale sám. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: úte 14.05.2019 5:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1278
Bydliště: Chocerady
Celeron. Já si myslím že máš hromadu volného času. :D
Nikdy mem nenapadlo řešit tyhle odběry.dal jsem tam servo a ono to hodně let lítalo.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: úte 14.05.2019 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8923
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
HavelAircraft píše:
Celeron. Já si myslím že máš hromadu volného času. :D

Asi tak. Toľko pseudo problémov ktoré on stále rieši, a to podľa všetkého nie je žiadny začiatočník, na fórach nerieši nikto. Potom nemá kedy lietať. Asi ho to nebaví.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: stř 15.05.2019 0:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7542
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jo, nebudu se tu už nikdy na nic ptát, jen budu do všeho rejt a kafrat, jako to děláte vy dva. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: stř 15.05.2019 9:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1278
Bydliště: Chocerady
:) já jsem jen podotkl že vymýšlýš nesmysly.
S dle jsem lítal skutečně několik sezon. A asi i nějakou tu stovku hodin. Nikdy mi servo plynu neodešlo a to jsem požíval v té době nejlevnější standartní servo. Psal jsem to v prvním příspěvku.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: stř 15.05.2019 19:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 639
Pokud bys tu pružinu úplně vyhodil, tak vibrace pohyblivých součástí karburátoru + táhlo, které budou "na volno" způsobí možná větší odběr, než tah pružiny. Není problém vzít ampérmetr a změřit, pokud se s tím chceš zabývat.


Naposledy upravil radi5 dne čtv 16.05.2019 15:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pružina plynu DLE111
PříspěvekNapsal: čtv 16.05.2019 8:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 384
radi5 píše:
Pokud bys tu pružinu úplně vyhodil, tak vibrace pohyblivých součástí karburátoru, které budou "na volno" způsobí možná větší odběr, než tah pružiny. Není problém vzít ampérmetr a změřit, pokud se s tím chceš zabývat.


Proboha, o jakých vibrujících součástech karburátoru hovoříš? Můžeš to přiblížit?
Pružina na benzínovém karburátoru typu Walbro je zejména z důvodu uzavření šoupátka v případě "poruchy " táhlo a dál... Rozhodně není důvodem vymezení nějaká vůle...
Jinak lítal jsem i motory bez pružinky naprosto v pohodě, ale vždy jsem měl možnost motor dálkově vypnout
Vibrace - samozřejmě na benzínu jsou - a to nemalé. Ale vždy vibruje to, co má možnost, většinou nějakou vůli, nevyváženost...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz