Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapalovani ZDZ a pripojeni akumulatoru
PříspěvekNapsal: stř 10.05.2017 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Potrebuji poradit s pripojenim baterie do ZDZ zapalovani.

Do zapalovani jde 3 zilovy kabel se servokonektorem a zapojene jsou vsechny tri konektroy

Znacene jsou

Hneda -
Cervena +
Zluta TTL

Ma byt ta zluta nekam pripojena a nebo ji mohu ignorovat ? Zapojeni mam momentalne tak, ze baterie jde do vypinace SP 06 Opto a z nej do zapalovani pouze + a -


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 10.05.2017 22:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3334
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@ " ... ZDZ zapalovani ... Zluta TTL ..." Podle mne je tam pro "HALL senzor" individuální doladění předstihu.
Zapalování Falkon - napájecí kabel osazen JR konektorem


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
To mi nejak nejde do hlavy. Hall senzor si nastavim pohybovanim senzoru nad magnetem ktery je v unaseci vrtule. Ale ze bych neco ladil v soupravě mi nejde do hlavy. Prece ten kabel nenapojim na rc. Ani v tom navodu to tak neni popsane


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Nechej si radši poradit přímo nějakým majitelem toho zapalka . Serizovani předstihu na dálku je asi kravina. Spíš bych to viděl jen na vypínání zapalování - zhasnuti motoru.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 12:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3334
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Dle mého ten drát tam musí jít. Neb po něm jdou hrany-impulzy, říkající ZAPALOVÁNÍ kdy má být jiskra.
Vlastní nastavení-seřízení předstihu se dělá "na zemi" (manuálně) vzájemnou polohou magnetu a Hall sondy.
Tak jak je to popsáno v návodu k ZAPALOVÁNÍ. "... k zapálení dojde po té, co senzor opustí magnetické pole..."


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 13:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Ono jde o to ze to je jediny drat kam je mozne zapojit baterii a ten zluty mi pripada uplne zbytecny.

Zde je foto

http://static.rcgroups.net/forums/attac ... FALKON.gif

Na tom servokonektoru jsou tri dratky ale z baterie pujde pouze + a -


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 13:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2226
Bydliště: Ústí nad Labem
A není na tom pinu výstup pro otáčkoměr? Taky tam může být nechaný prázdný, jen kvůli mechanické pevnosti...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 13:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3334
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
hates píše:
Ono jde o to ze to je jediny drat kam je mozne zapojit baterii a ten zluty mi pripada uplne zbytecny. Zde je foto http://static.rcgroups.net/forums/attac ... FALKON.gif
Na tom servokonektoru jsou tri dratky ale z baterie pujde pouze + a -

Z baterie samozřejmě ano, + červený - černý. Ten druhý krajní = žlutý by (podle mne) měl vést do motoru.
Konektor s 1 nebo 2 piny = výstup Hall sondy.
Existují i zapalování(typu Magneto)co nemají ext. napájení. Pak jdou z motoru do zapalování všechny tři vodiče.
==edit02
Když je 3. žlutý vodič na nic,jak ZAPALOVÁNÍ určí místo pro přeskok jiskry,před horní úvrati pístu 0.7až0.9mm?
Co mne mate je, text v návodu: - Snímání otáček Hall senzorem
Ale již citované: ".. K zapálení jiskry dojde poté, co magnetické pole opustí senzor.."JE MIMO VEŠKERÉ DOHADY
To moje jsou jen obecné dohady. Já to vzdávám.
Snad se ti ozve RC uživatel toho tvého zapalování pro tvůj ZDZ motor.


Naposledy upravil guchar dne čtv 11.05.2017 14:18, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
No ja teda nechapu zadnou odpoved. Do zapala vedou celek. Tri draty. Jeden s fajfkou na svicku. Druhy s halovym snimacem a potom servo kablik s tremi piny. Na + a - dam baterku. A jako ze by na tom tretim zlutym pinu byl nejaky signal ktery bych mel napojit nejak na motor ? To je asi blbost ne ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 14:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3334
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
hates píše:
No ja teda nechapu zadnou odpoved. Do zapala vedou celek. Tri draty. Jeden s fajfkou na svicku. Druhy s halovym snimacem a potom servo kablik s tremi piny. Na + a - dam baterku. A jako ze by na tom tretim zlutym pinu byl nejaky signal ktery bych mel napojit nejak na motor ? To je asi blbost ne ?

Funguje ti to se ŽLUTÝM vodičem nepřipojeným? Jen +červený -černý na 4 až 5 NiMH, 4.8 až 6V dle návodu.
=Háže na svíčce (mezeře jiskřiště) jiskru?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 14:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Snimač polohy klikovky je na vlastním (kompletním ) kabelu. Ten žlutý drát je něco jiného.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Ma to byt nejake TTL je to napsane i na tom zapalovani ale co to je fakt netusi. Proto se ptam. Jediny smysl mi dava ze by to byl signal pro otackomer ktery by se nejakym zpusobem propojil mezi baterii a zapalovani.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.05.2017 17:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9399
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky bych to viděl spíš na ten výstup pro otáčkoměr. Zkus mezi (-) a ten žlutý zapojit voltmetr a zakvrdlat klikovkou aby magnet komíhal kolem snímače, jestli tam pulzuje napětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.05.2017 5:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2226
Bydliště: Ústí nad Labem
Jestli tam máš napsáno TTL (což je úroveň signálu pro logické obvody) tak to bude skoro jistě ten výstup pro otáčkoměr.
guchar píše:
Konektor s 1 nebo 2 piny = výstup Hall sondy.
Takový konektor tam zřejmě není, na fotce je sonda na kablíku bez konektoru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.05.2017 6:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Otáčkoměr je nejpravděpodobnější. Pokud to nezapojíš nikam, určitě nic nepokazíš. A není nic jednoduššího, než napsat přímo výrobci nebo na značkový servis.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz