Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ZDZ-80RV
PříspěvekNapsal: ned 15.11.2009 14:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Kúty, SK
ahoj,
vedeli by ste mi poradit, kde by som zohnal uhlikovy motorovy domek pre ZDZ-80RV? v manuale pre motory ZDZ som nasiel fotky s tymito domkami, no nikde sa nemozem dopracovat k tomu, kto by to mohol vyrabat/predavat. Krill mal akurat na motor DA-150 a to uz je do mojho modelu privelke....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16.11.2009 0:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Kúty, SK
prave som sa do toho nechcel pustat, pretoze s tym nemam skusenosti a nerad by som to bud spravil totalne tazke, alebo zasa malo dimenzovane...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Vrtule pro ZDZ 80RV-J
PříspěvekNapsal: pon 29.07.2013 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.8.2010
Příspěvky: 2919
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Zdravím,

akorát vybírám novou vrtuli na 80tku do Veloxe. Hmotnost letadla je 9450g. Podle ZDZ bych měl vybírat z:

26*10
26*12
27*10
28*10
28*12

Letadlo je primárně určené k vlekání, akrobacii a nácviku 3D. Tak a teďka, kterou vybrat? Jelikož beru Mejzlíka, nerad bych kupoval 3 vrtule na testy po 2tisících/ks. Má někdo osobní zkušenosti, nebo ví že někdo lítá s tou a tou a z jakého důvodu?

Díky Ondra

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 17:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1255
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
je tento jev normální? Vrtule je vyvážená. Kmitá při určitých otáčkách. Dělá to i DLA 56. Video http://www.youtube.com/watch?v=_aXcPUJjvZ8.

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 695
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
nie je to síce elektromotor, no pokúsim nasmerovat, je ten motor uchytení na silenblokoch?

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,


Naposledy upravil ingwarr dne stř 25.06.2014 18:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 18:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 587
Bydliště: okr.Vyškov
nemyslím,že je to kmitání unašeče, ale celého motoru.Pokud by byl upevněn "natvrdo" na motor.přepážce,tak by to možné nebylo.Jak je motor upevněn?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 18:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1255
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
motor není na silentblokách, protože jsem slyšel, že vibrace ještě zesilují. Motor je přidělán na sundávatelné mot. přepážce. Stačí povolit 6ks šroubů a celý motor s mufflerem, servem plynu, zapalování a baterií jde sundat. Jak říkám, tento jev je i na dvou motorech DLA 56.

Michal


Přílohy:
P1060073[1].JPG
P1060073[1].JPG
[ 82.43 KiB | Zobrazeno 3918 krát ]

P1060074[1].JPG
P1060074[1].JPG
[ 89.25 KiB | Zobrazeno 3918 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 21:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 587
Bydliště: okr.Vyškov
koukám na to foto, ale moc důvěry to ve mně nevzbuzuje,na to,že jde o ZDZ80.Podle mně jsou ty sloupky zbytečně dlouhé,motor by měl být co nejblíže přepážky a Walbro může mít sání v trupu s molitanovým filtrem.Jako sloupky používám obyčejnou bukovou násadu z koštěte,případně tyčku bambusu o větším průměru,kterou provrtám a dlouhými šrouby M6 motor připevním.Ještě bych zkusil ten Tvůj komplet připevnit k něčemu pevnému a nastartovat,musí být poznat kde je problematické místo.A také místo té překližky sehnat dural alespoň tl.4mm a pak to bude OK!


Naposledy upravil kozlik327 dne stř 25.06.2014 21:42, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.06.2014 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nastartoval bych to bez kapoty, aby bylo vidět kde to pruží. Samotný unašeč takhle kmitat nemůže, musí se klepat celý motor. Koukal jsem, že ta nosná deska je přišroubovaná jen na dvou stranách. Nemůže se prohýbat? Z čeho je? Ty sloupky jsou podstatně blíž ke středu desky, než šrouby co desku drží na přepážce, takže tam to může klidně pružit. Ta mezideska každopádně snižuje tuhost. Zkusil bych přidat šrouby do středů stran, kde šrouby nejsou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 12:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1255
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
motor nemůžu dát na kratší sloupky, protože kryt... Je to přepážka z 13mm topolovky s vrstvami skelné tkaniny. Původní majitel v tom měl DLA 111, tak mi nepište, že to je blbost, že to jednou vyletí. Můžu dát jeden šroub nahorů doprostřed. Jak jsem již psal, tak to samé dělají dvě DLA 56. Jedna je v Pilatusovi a druhá v Miss Moravě (f. topmodel) a dělá to uplně to stejné. Kmitá to při určitých otáčkách. Přepážka je sundavací a když se sundá motor, tak je v hlavní přepážce díra...


Michal


Přílohy:
P1060075[1].JPG
P1060075[1].JPG
[ 92.92 KiB | Zobrazeno 3698 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 13:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2010
Příspěvky: 743
Bydliště: Praha 10
Zdravím,
podle mne ta podkova (přepážkou bych to nenazýval) co drží motor v modelu má nedostatečnou tuhost.
Pat

_________________
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Že je to blbost ti snad nikdo nepsal, ale ta tuhost té desky je pravděpodobně malá, a protože sloupky jsou v jiné rozteči než upevňovací šrouby, je tam možnost ohýbání. Motorové přepážky dělám zásadně z bukovky i jako senvič, jako ty. Pokud tam nemůžeš přidat šrouby, možná by pomohlo udělat do té desky zámky a přilepit na tu desku žebírka, aby se zpevnila tuhost proti prohýbání. Přinejměnším by se změnila ta rezonanční frekvence.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 14:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1255
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
ale čekám co řeknete na ty dvě DLA 56. Přepážku asi udělám novou.


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10065
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nevím co chceš slyšet? Když člověk nevidí jak je ten motor uchycený, je těžko něco hádat. Každý motor může mít nějaké kritické otáčky, při kterých narostou vibrace, a při málo tuhém uchycení se může projevit i rezonance, kdy se kmity ještě zesílí, ale to ti asi nikdo bez znalosti provedení nezodpoví.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 16:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1255
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
tyto motory jsou uchyceny na origoš sloupcích dla 56 a v letadlech s vyztuženou přepážkou. (morava, pilatus)


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz