Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: stř 24.03.2021 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4225
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
No vídíš Jirko,
Turnigy Plush 60A s BEC, vrtule 14x6, 4S, při rozběhu neskřípe,ale jakoby cuká a neví na jakou stranu roztočit, po několika přidání plynu z nuly na max se vzpamatuje a funguje, za letu protože je vypnutá brzda vždy v pohodě, kontrola pájení kontaktů nic neobjevila, kde může být chyba? Je ovšem pravdou,že ze záčátku s regle problém nebyl, objevilo se to až minulou sezonu, když sundám vrtuli vše je bez problému
Edit motor, také zkontrolovám je to emax 2826-800 kv

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: stř 24.03.2021 11:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2702
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Zkusit změnu "timing"?

Plushe taky používám (30, 40, 60A) a žádné problémy. Od loňska zkouším/provozuju i PLUSH 32 (20, 30A), krom toho, že nemají pomalý rozběh, taky bez problémů. Pak mám N-krát 20A AFRO, též bez problémů.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: stř 24.03.2021 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4225
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
jojo zkusil a "stále kvoká"

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: čtv 25.03.2021 1:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Děkuji za odpovědi. TGY Plush mám 6A, 12A a 18A. Jsem s nimi spokojený, jen zmizely z nabídky, kde běžně nakupuji. Proto jsem hledal náhrady, ale nedařilo se. Teď jsem našel dalšího prodejce, (zatím neověřeno) který nabízí celou řadu TGY Plush od 6 do 40A za rozumné ceny. To mi stačí na vše, co používám.
A ještě mám jeden dotaz. Nemáte někdo zkušenosti s ESC pro drony. Například Readytosky 35A 2-5S BlHeli_32 za 329 Kč. Jsou malé, levné a absence BECu mi nevadí, lítám na 2S LiPol a k tomu HV serva. Nastavovat se dají přes BLHeli32 USB tool včetně obousměrného provozu. Zkoušeli jste je někdo.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: čtv 25.03.2021 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2320
Bydliště: Košice, SK
TGY plush, aspoň teda niektoré modely určite, sú rebrandované regulátory Hobbywing Skywalker. Obvodovo sú identické a softvérovo pravdepodobne tiež, keďže funguje na ne rovnaká programovacia karta. Navyše, teraz sú na BG za dobrú cenu.
https://www.banggood.com/search/hobbywi ... l?from=nav


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: čtv 25.03.2021 23:10 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 10169
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
V první řadě je potřeba aby se motor spolehlivě rozbíhal. Nějak si nedovedu představit, že bych to bez toho pustil do vzduchu...


Ale pro rychlejší reakce na přidání plynu používám i na elektromotoru volnoběh. I při stažené páce plynu se motor stále velmi pomalu točí. Tah žádný, ale reakce je opravdu rychlejší. A když se při přistání vrtule dotkne země, tak to nevadí. Proudy jsou malé.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: pát 26.03.2021 0:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Tomáši, motor se mi vždy rozběhl, ale někdy se prostě zdržel a to mohlo být zrovna ve chvíli, kdy i vteřina je dlouho. Například přerušené přiblížení při poryvu větru. Proto jsem chtěl vybrat takové regulátory, které to nedělají. Nechat točit vrtuli bez podvozku nechci. Letos jsem už jednu sklopku zlomil, když jsem se snažil přerušit přiblížení a motor to už neroztáhl, já pozdě ubral a škrtla o zem. Je pravda, že ve vyšších otáčkách. Snad se to zlepší, tady http://www.rc-modelar.cz/75-turnigy nabízí všechny velikosti TGY regulátorů, které nyní používám a osvědčily se.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: pát 26.03.2021 6:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20105
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Igor659 píše:
... Nechat točit vrtuli bez podvozku nechci...

No, bez brzdy motoru a bez podvozku létáme se synem podobné hračky běžně, nepamatuji kdy naposled jsme zlomili vrtuli. Používáme pravé APC, možná to bude i tím.
Jak se dá zlomit sklopka (mimo agresivního použití hlíny)?


Přílohy:
dvojka.jpg
dvojka.jpg
[ 132.3 KiB | Zobrazeno 1713 krát ]


_________________
jyrry.cbcnet.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: pát 26.03.2021 18:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 933
Bydliště: JABLONECKO
No tak to já zase nepamatuji kdy jsem se při letošním zimním poletování nevrátil bez zlomené vrtule. Buďto blbě přistávám,nebo působil na vrtule mráz ,nebo používám křehké vrtule GEMFAN,nebo chodím víc než často lítat a nebo je to všechno dohromady. Za letošní zimu 11 vrtulí v tahu a všechny krom 2 praskly při běžném přistání,ty 2 byly čenichovky, je fakt že cena jedné 7/5 byla kolem 24Kč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: pát 26.03.2021 19:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20105
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
dratek píše:
... nebo používám křehké vrtule GEMFAN...

Tipnu si že to bude ono.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: pát 26.03.2021 22:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Jak už jsem psal výše, Letos jsem už jednu sklopku zlomil, když jsem se snažil přerušit přiblížení a motor to už neroztáhl, já pozdě ubral a škrtla o zem. Je pravda, že ve vyšších otáčkách. Přistání bylo tvrdší s poryvem větru, ale do trávy na rozbahněnou louku. Nic krom vrtule se nepoškodilo na klasickém balzovém trupu, tak zas taková šupa to nemohla být. A vrtule Cam od Graupnera taky není úplný šunt. Jako pevné vrtule na Hotwingu mám APC 7x4, 7x5 a 8x4, stejně jako mnozí jiní. A zatím po vylítání cca 20 baterek se nic nezlomilo a ani osa motoru nehází. Obávám se, že je jen otázkou času, kdy trefím nějaký šutr a bude po ní. Tomu se asi nedá zabránit, snad jen hodně vytratit rychlost v minimální výšce. Mám zato, že vrtuli je lepší (hlavně u větroňů) brzdit, aby tolik nezhoršovala kluz, pokud to zrovna nepotřebuji třeba pro rychlejší sestup. Až čas ukáže, které scénáře se naplní.

Mnoho spokojenosti při modelaření, to je to, proč to děláme.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: sob 27.03.2021 16:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 933
Bydliště: JABLONECKO
Takže řekněme stačí pokud má vrtule označení APC a bude dobrá nebo by měla mít ještě označení výrobce třeba Maytech MT APC?Jako cena 24Kč za vrtuli mě nijak neruinuje ale zase pořád vyměňovat mě to taky moc nebaví a kor v zimě když prsty mrzly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: sob 27.03.2021 16:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20105
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
dratek píše:
Takže řekněme stačí pokud má vrtule označení APC a bude dobrá nebo by měla mít ještě označení výrobce třeba Maytech MT APC...

Co jsem tak koukal, řada číňanů vyrábí vrtule a označují jako "APC style". Tak ty jsou "jako APC". Někteří už používají i podobné materiály jako APC. Snad vyhovující.

Nejde jen o označení APC, ale také o výrobce a to je taky APC. Ty používám.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
PříspěvekNapsal: ned 28.03.2021 12:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 933
Bydliště: JABLONECKO
Dík jyrry za info,tak zkusím objednat u nějakého domácího prodejce a vyzkouším jestli jsem zrovna nenarazil na Čínské pseudo APC.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz