Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2016 17:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
jj, 4,5m je na tohle dost.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2016 19:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1224
Zajímavě řešené vybarvení-taková Funžabka :) Tak nejhorší už máš za sebou,pokud jsi nehavaroval ve větru,teď už to půjde samo!Ještě kup lyže,a máš na zimu o zábavu postaráno,pokud něco napadne.A jak se ti jeví ten Leopard?Já mám Leopardy v 6 letadlech,a naprostá spokojenost!!! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2016 20:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Heh, máš recht, jsem takový trochu zelenofil:-D Leopard šlapal jak hodinky, sílu to má podle mě obrovskou (zkoušel jsem co dá jen když jsem letadlo držel v ruce a udržet to vyžaduje spoustu úsilí), ale těžko soudit když je to jediné letadlo co mám:-D Nicméně celá elektronika funguje jak má (klapky jsem teda zatím za letu nezkoušel, ale na sucho fachčí), takže zpětně všem děkuji za rady a doporučení;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 10:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Taaak, dneska bylo ráno konečně bezvětří tak jsem to prubnul a paráda:-D Odlítal jsem asi 12 minut, řičemž na jedu baterku jsem dal asi 8 (zbylo na ní 3,8 V na článek), takže letová doba bude min. 10 - 12 minut tipuju. Ze začatku mělo letadlo snahu pořád nabírat výšku, tak jsem potrimoval výškovku a už to lítá krásně rovně, jenom teda nevím jestli je dobré trimovat výškovku nebo posunout težiště více dopředu? Nebo je to jedno?:-) ALe zalítal jsem si opravdu hezky, bez větru je to o něčem jiném:-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 10:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 438
Bydliště: Frýdek-Místek
Anebo vyosit motor více směrem dolů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 10:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1224
Možná to bude chtít trošku si pohrát i s vyosením motoru-dolů.Dnes je krásně,to by se lítalo-nebýt v zaměstnání... :( Pár letů už máš za sebou,teď už pomaličku začni trénovat nějaké ty "akroopičárny" :D !Tak už mě někdo rychlejší předběhl..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 10:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
jestli vyosit motor nebo trimovat výškovku je dané tím, jak to letí pod plynem a jak to klouže. Pokud to bez motoru houpá, tak jednak zkontrolovat těžiště ( zhruba v 1/3 hloubky křídla od náběžky ) a pak klouzavý let dotrimovat tou výškovkou. Pokud se to vzpíná na motorový let, tak pak potlačit motor. Pokud těžiště posuneš dopředu, bude to víc stabilní a méně živé na ocasní plochy. Ale všeho s mírou - důležitá je ta správná poloha těžiště.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 10:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Pokud máš těžiště dle návodu, tak s ním nehýbej, je správně.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 11:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa? :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 11:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 438
Bydliště: Frýdek-Místek
Wertykal píše:
Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa? :-)


Tak vyos motor více dolů.

Jak velké máš výchylky na výškovce?

Já Expa nepoužívám, neoblíbil jsem si je. Ale u FunCuba jsem si nastavil dvojí výchylky - na klidné poletování, starty a přistání stačí opravdu minimální, a pak mám větší výchylky na blbnutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 12:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Jo expa mám, hlavně výškovka je opravdu citlivá

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 13:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3276
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Wertykal píše:
Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), .... :-)


... no a? Je to normalni letovy projev dane koncepce modelu. Proc ? To je na delsi vysvetlovani, ale ....
Vem si kuprikladu volne modely, pohanene gumou,motorem,elektromotorem. Kdyby pri stejne koncepci nemeli stejny letovy projev( zvysenim otacek se zveda cumak,jak pises), tak by nestoupali , protoze maji kormidla v neutralu. :wink:

Pozn. o poloze teziste a celkovem serizeni ruznych typu kontrukci tu jiz bilo napsano hodne. A koukam,ze jeste se bude muset psat dal. :)

O souvislosti polohy teziste s dalsimi parametry letadla( serizeni, pomery ploch a ramen ....) jsme naposled debatovli napr tu:

viewtopic.php?f=137&t=54397&hilit=teziste&start=0

Je na tobe, zda prolouskas ve vlaknu uvedene odkazy, nebo zvolis cestu v rezimu pokus omyl.

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 28.10.2016 8:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Teď jsem byl lítat, a je to super (když pominu že je tam hrozná kosa), akorát si jdu teda pohrát s expem na výškovku, na kolik % ho tak dát 30? :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: sob 29.10.2016 10:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 507
sada vrtulí z Banggood připravená na test
pohon Aeolian C3536/08-kV1050
Skywalker 40A
3S/2200mAh
dvanáctku poslal číňan obrácenou-nevadí
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: sob 29.10.2016 15:44 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3276
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
skybreaker píše:
sada vrtulí z Banggood připravená na test


Koukam ,jak mas jemne ( po desetinach palce ) rozlisene stoupani.Muzes dat fotku mericiho pripravku se stupnici v palcich?
Si nekde poridil ,stahl ze site, nebo okopcil z casaku, ci sam spocital a namaloval? V jakych rozestupech si meril a pro ktery polomer plati hodnota stoupani uvedena na vrtulich?

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz