Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 23:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 282
Zdravím zkušené elektromechaniky.Mám EDF 70mm s motorem 2900Kv,když ho zapojím na regl tak zahraje jak má ale po přidání plynu začne cukat a když pozatáhnu za 1 kabel tak se normálně rozeběhne.Myslel jsem na špatný spoj u konektoru ,oholil jsem ho a vše v pořádku .Takže si myslím že je špatný kontakt v motoru,dá se to opravit-je někde nějaká opravna nebo nebyl by někdo ochotný za úplatu opravit??Na vlastní opravu se necítím.Díky moc za každou reakci.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 2:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 231
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Prekalibruj nanovo regulator: zapni vysielac, daj plny plyn, zapni baterku na regulator, pockaj kym sa nakaĺibruje, zapipa a stiehni plyn, skus ci prestane cukat. Skus aj iny regulator

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 3:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 540
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Myslím, že by na vině (kromě již zmíněného) mohlo být i nastavení časování v regulátoru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 7:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2005
Příspěvky: 872
Bydliště: Val.Mez.
...když pozatáhnu za 1 kabel tak se normálně rozeběhne.

To reglem nebude. Jaká je cena toho motoru? Aby poštovné nebylo drahší než motor.

_________________
www.rckozmodrom.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 9:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5319
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
tezko odhadnout - nektere motory maj vytazene kabely z vinuti ven a konektory rovnou na nich, nektere konci uvnitr a pokracuji dal licnou. Zkusil bych oholit izolaci az k motoru a uvidis zda to tam neni treba nekde zlomene

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 10:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1102
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Znovu přepájej konektory! Stalo se mi, že na pohled v pohodě, ale hned po přepájení motor přestal cukat.


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 14:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 282
Díky pánové za Vaše postřehy,ač začátečník tak jsem vše krom oholení celé izolace udělal a stále stejné,nový motor přijde na cca 20US dolarů to bych raději koupil celé EDF za 18.50 USd.O peníze nějak moc nejde ale o čas ,mám rozestavěný éro a tohle mě zabrzdilo.Jinak pošta k případnému opraváři je za 49 Kč takže nic hrozného. Kdyby někdo rád vymohl s opravou za úplatu tak budu vděčný.Ještě k tomu oholení ,kdyby byl kabel někde přerušený tak by to nefungovalo přeci na zatažení za drát jelikož by se mezera praskliny zvětšovala,já myslím že to bude v motoru narušené ale čert ví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1080
Bydliště: Chocerady
Objednej nový.
pokud to někdo bude převíjet tak to bude stát asi víc peněz než nový motor.
já jsem už pár desítek motorů převinul. tak vím že to dneska nemá cenu. dělal jsem to cca před 15ti roky kdy se předělávaly motory z CD mechanik a jiné. protože stříďák byla vzácnost a když už tak stál hodně peněz.

máš šanci. zkus to sám. návodů tady bylo hodně. alespoň se naučíš něco nového

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lze opravit motor do EDF
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 13:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 282
Díky Havelaircraft,máš pravdu ,já jsem jen myslel jestli nebude onen jediný vodič vevnitř bez kvalitního kontaktu,mám už slíbený celý EDFko a tak jak říkáš zkusím se něčemu novému naučit a mrknu se útrob motorku a pokud bych objevil jen špatný kontakt(v což věřím) tak bych to nechal zaletovat u nějakého televizáka co má zkušenosti a mikropájením.Díky všem pánové za přínosné informace


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz