Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 21:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
Zdar hoši, kúpil som si nový model a chcel som rozbehať YGE 7 S regulátor, no nejako sa mi nedarí. Problém je v tom, že sa veľmi pomaly rozbieha motor. Akoby na nastavenie softstartu vôbec nereagoval.

Snažím sa v základnom nastavení (Basis-Setup) nastaviť túto časť anglického návodu:

Basis-Setup:
The basis setup goes relatively quick. One should read this thoroughly before running it. Otherwise one may not be able to keep up with the pace!
1. Verify that the ESC is off, switch on the transmitter with the throttle stick at full power.
2. Hold the Model, Connect the ESC => a monotonous continuous beep should be heard.
♪♪♪♪♪♪♪... : Multiprogramming is activated!
Full throttle position is learned!
3. Move the stick to the desired Neutral position. If no brake is required, this is the position „fully back “. If a brake
is required , put the stick approx. into the lower quarter (thus not fully back). Now the stick positions are saved.
Acknowledgement: ♪ ♪
4. Now comes the setup of the Soft start. For extremely fast response simply push the stick back to full power and
wait for acknowledgement. Then come back to neutral position and the ESC is ready to run. If this is too hard,
or if the motor cannot accelerate that fast, then move the stick back accordingly and wait for the
acknowledgement signal. Acknowledgement: ♪ ♪
=> Softstart is saved.
=> Softbrake, if activated, will also use this value!
Please notice that, with brushless motors, very fast response times can lead to several times higher current
draws than in steady operation! Therefore this setting should be adjusted carefully. Allow only as much speed
as necessary. A good average is to place the stick simply into the center. For geared motors the stick should
remain below the center. This applies in particular to the soft start for helicopters!

A stále nič... :) Rozbieha sa to ako slimák...


PS: prosím neposielajte mi originál návod, mám ho v angličtine aj v nemčine zo stránky www.yge.de


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 21:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
Ok problém vyriešený. Môžete zmazať túto tému.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 21:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.6.2012
Příspěvky: 146
Jestli si myslíš, že každý umí anglicky, tak seš na velkým omylu. Bylo by dobrý to přeložit, i když existují překladače na google.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 21:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
LuboSladek píše:
Ok problém vyriešený. Môžete zmazať túto tému.
ze by ses podelil o reseni s ostatnimi? Nekomu se to muze v budoucnu hodit.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 22:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
Takže napíšem po slovensky návod (trošku z užívateľského uhla pohľadu, ako sa dostať do Base-Setupu a ako v ňom nastavovať veci)
Začíname s vypnutým modelom a zapnutým vysielačom s nastaveným plným plynom.

1, Zapneme regulátor
2, Ozve sa krátky kombinovaný zvuk ktorý signalizuje, že regulátor prijíma signál z prijímača
3, Potom nasleduje séria monotónnych krátkych pípnutí a tu sa určuje, kedy prejde regulátor do Basis setupu, alebo do Advanced setupu. Basis setup sa aktivuje tak, že ešte počas monotónneho pípania stiahneme páku do polohy stiahnutý plyn. (Toto v origo návode vôbec nie je zdôraznené, že treba stiahnuť plyn počas krátkych pípnutí). Analogicky teda do Advanced módu vchádzame stiahnutím plného plynu na stiahnutý plyn po skončení sérií týchto pípnutí a môžeme nastavovať Advanced parametre, tam už problém nie je.
4, Sme teda v Basis-Setupe, v návode vôbec nie je uvedené jasne, že plný plyn sa nastaví tým, že počas tých pípaní stiahneme knipel, nie je tu žiaden potvrdzujúci zvuk, proste stiahnutím knipla je nastavený plný plyn a tým je tento úkon ukončený. Ďalej nasleduje nastavenie stiahnutého plynu, to sa stane automaticky, ako necháme stiahnutý knipel, len zaznie potvrdzujúci zvuk.
5, Teraz prichádza bod môjho omylu, pretože som si myslel, že predošlé potvrdenie patrilo k nastaveniu polohy plného plynu a nie stiahnutého. Takže v tomto bode začíname nastavovať rýchlosť rozbehu motora tak, že plyn máme v stiahnutej polohe a nastavením plynu smerom k polohe plný nastavujeme rýchlosť akcelerácie. Akcelerácia je proporcionálna k vychýleniu knipla dopredu, čím vyšší plyn, tým rýchlejšia akcelerácia. V požadovanej úrovni akcelerácie ponecháme knipel až do kým nezaznie potvrdzujúci zvuk.
6, V návode opäť chýba popis toho, že regulátor po potvrdzujúcom zvuku ešte pípne podľa počtu LiPol článkov a ešte pípne zvukom, ktorý potvrdzuje prechod do ostrej prevádzky regulátora, kedy už je aktívne ovládanie otáčok pomocou knipla.

Nečudujem sa však výrobcovi, tak "lacný regulátor" za 34€, kto by čakal zrozumiteľný návod v tej cene...

Treba si aj hlavne dať pozor, série zvukov idú dosť rýchlo po sebe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 22:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.6.2012
Příspěvky: 146
Používám regulátory Turnigy. Dám plný plyn, připojím baterii, dvakrát to pipne a plyn stáhnu do nuly.Ještě se mě nastalo že by to nefungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 23:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pepiks píše:
.....Ještě se mě nastalo že by to nefungovalo.

I s jinými regulátory než Turnigy?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 0:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
Pepiks píše:
Používám regulátory Turnigy. Dám plný plyn, připojím baterii, dvakrát to pipne a plyn stáhnu do nuly.Ještě se mě nastalo že by to nefungovalo.



Toto nie je TGY ale YGE, Made in Germany, možnosti nastavenia a logika programovania trošku odlišná...

Tu je možné vidieť celý návod, je to trošku iné ako Turnigy http://www.yge.de/pdf/RC-Setup.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 6:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pepiks píše:
Používám regulátory Turnigy.....

Jestli chceš, můžeš si zkusit docela povedené kopie (???) těch YGE - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ocation=NL :-)
tu sedmičku zatím jen z Číny - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
(mám 2x 45A, 2x 80A a progcard - docela pikantní by bylo zkusit ji s origo YGE, mám obavu že by si rozuměli...)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 11:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
jyrry píše:
Používám regulátory Turnigy.....
Jestli chceš, můžeš si zkusit docela povedené kopie (???) těch YGE


Jasne, to som pozeral a viem o nich, tento regulátor mám len preto, že som kúpil celý F3P model Disney z druhej ruky a bol tam osadený, nekupoval som si ho separátne. Normálne by som si samozrejme kúpil ten YEP :).

To s tou programovacou kartou by bola fakt sranda ak by to šlo:)

Aj keď nie som si istý, ako by sa Čínania dostali k SW toho YGE regulátoru, skôr typujem, že ho analogicky skopírovali podľa funkčnosti, či myslíš, že by to z YGE dokázali vyčítať? Tým pádom aj nejaké programovanie bude v YEP a YGE mať možno rôzne protokoly...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 11:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jeti Advance taky vyčetli a programovací karty se daly použít navzájem (regly HiModel Fly)... Jsou to kluci šikovní a nadaní, učí se od jiných :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 12:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 40
Bydliště: Slovensko
Tak asi vedia čo robia a zrejme, keď nič nevedia vymyslieť tak majú veľa času na kopírovanie...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YGE 7 S problém
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2014 13:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 65
LuboSladek píše:
Tak asi vedia čo robia a zrejme, keď nič nevedia vymyslieť tak majú veľa času na kopírovanie...



Včera mi Adam volal že už tie činske 7. má doma, mala by tam byť aj karta.
Môžeš testnúť :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz