Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2006 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2004
Příspěvky: 1227
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
marvin píše:
Proti simulatorum jako je napriklad G3, aerofly a podobnym nic nemam, ale myslimsi ze FMS je ponekud nerealisticke

a kdo mluvi o FMS? :wink: :wink: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2006 19:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 97
CakeRC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2006 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2004
Příspěvky: 1227
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
marvin píše:
CakeRC

omlouvam se, spatne sem se podival, to pred tim beru z5


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2011 11:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2010
Příspěvky: 60
Tohle je trochu mimo téma,ale proč se při visu letadlo samovolně otáčí vlevo?Při normálním letu se přece nestáčí nikam.Čím je to?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2011 11:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 2828
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
micey007 píše:
Tohle je trochu mimo téma,ale proč se při visu letadlo samovolně otáčí vlevo?Při normálním letu se přece nestáčí nikam.Čím je to?


.. reakčním momentem od vrtule.
Za normálního letu je tento moment kompenzován aerodynamickými silami na nosných plochách.
Aerodynamické síly na celoplošně obtékáném křídle, při konkrétné dopřené rychlosti obvykle vyvozují větší momenty, než je reakční od vrtule, tak letadlo uhýbá ( otáčí se) neznatelně.
Ve visu je dopředná rychlost téměř nulová. Proudem vzduchu od vrtule je obtékána jen malá část křídla (a křidélek ). Navíc šroubovicově zkroucený proud vzduchu, může způsobovat nerovnoměrné rozložení vztlaku na obtékáné části křídla . Z uvedených důvodů je zřemé ,že aerodynamické tlumení je malé a převláda reakční moment vrtule.

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2011 12:29 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2010
Příspěvky: 60
No jo,to je pravda-letadlo vlastně neletí.Taky mě to mohlo napadnout.)Každopádně díky moc za vysvětlení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: pon 26.09.2011 0:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.5.2009
Příspěvky: 553
2ZDZD....

viseni, je uplne stejne, jako kdyz to letadlo leti, uplne stejne se to ovlada, pouze jenom stoji na miste v jine poloze.
V dnesni dobe s dnesni technologii, je to povinnost a soucast letani. Da se rici, ze to patri k modernimu letani.
Kdo na to kouka jinak, ma holt postarsi mysleni. Ale nikdo se nemuze zlobit. A ono nejde jenom o viseni, tech obratu nizko nad zemi je vice, ktere by se ti taky mhly zdat abnormalni.
To bys taky mohl tvrdit, ze harrier je nerealnej atd..atd...
3D je naopak vrchol letani :D Ten kdo zvladne vodit nejake fakt super 3Decko, ktere je ovladatelny, dokaze pak vsechno..a hlavne vsude i v hale..
jde jen o to, to pochopit a bejt rychlej :wink: pak ses kral..nove obraty te posunou uplne do jinych sfer, ze te pak uz nebude bavit litat nic jineho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: stř 17.10.2012 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2008
Příspěvky: 562
Bydliště: Orlické hory
Když mám čas tak zkouším visení na simu AFPD. Moc mi to nejde, a prakticky nevím ze kterým modelem by to tak asi bylo nejlepší zkoušet. Máte někdo tip který model je na cvičení vhodný nebo je to jedno jestli si vezmu 3m extru či Hype 3D ? :wink:

Tomáš

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 6:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2010
Příspěvky: 1078
Bydliště: vesničan v okr.ZR
Mě to tam šlo nejlépe s YAKem 54 nebo s EDGEm 540- obá červené. Pak jsem to v reálu začal zkoušet s Crack Yakem od RC Factory a přijde mě to téměř stejné. Od koupi desky jsem na Sim našáhl. :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1352
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
thsoft píše:
Když mám čas tak zkouším visení na simu AFPD. Moc mi to nejde, a prakticky nevím ze kterým modelem by to tak asi bylo nejlepší zkoušet. Máte někdo tip který model je na cvičení vhodný nebo je to jedno jestli si vezmu 3m extru či Hype 3D ? :wink:

Tomáš

Jedno to není...
Doporučuji ty to Yaky 55....
http://www.ivok.cz/M20-jak55M.php

Nastav si těžiště cca " -1 " a dostatečně velké výchylky.
Visení a nejen to jde potom samo... :wink:

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 16:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5473
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
A je účelem, aby to šlo samo?

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1352
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
HonzaS píše:
A je účelem, aby to šlo samo?


Tak na začátek dle mého určitě ano, tedy skoro samo :wink:
Není nic horšího než mít jako první éro nějakého "hajzla" který nepůjde uklidnit...
To znechutí na hoooodně dlouho...
Postupně si může vzít i "horší" éra a nebo přidat třeba vítr :D , a jako další
nějakého plackoleta do reálu.

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 18:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1009
Toš já sa kurňa chlapi mosím přiznat,že s visením nemám žádný problém,ale moja furt brble,že bych s tím visením měl jít k doktorovi,že je na to kurňa jakási modrá pilulka! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak na visení
PříspěvekNapsal: čtv 18.10.2012 22:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5311
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na modrou bacha pak budes litat po setnici jak nosorozec a stare to nebude stacit

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: visení
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 12:00 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2009
Příspěvky: 11
Po dlouhé době se vracím k létání s modely letadel.Mírnou akrobacii už létám a chtěl bych se naučit také visení,ale to mi nejde. Jak nejlépe se to naučit.Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz