Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
od vlada se liším

vlado má zapnuto vždy jeden stav. jeto tak ?

a ja mam

1 L1 ON
2 L1,L2 ON
3 L1,L2,L3 ON
4 L1,L2,L3 OFF
a pořád do kola


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
vlado:
neměl by jsi to lepší ovládat letové režimy nějakým trimem? Ten přepínač musíš vratit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 23:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
jaroslav.falcon píše:
od vlada se liším
vlado má zapnuto vždy jeden stav. jeto tak ?

Ak je to otázka na mňa, tak asi som celkom/ úplne nepochopil zadanie :mrgreen:
Ten môj mix na JEDNOM kanále ( č.8 ) mení stav podľa cvaknutia SH: -100 -> 0 -> +100 -> -100 -> 0 atď podľa stavu GV1, ktorá cykluje 1 - 2 - 3 - 1 - 2 atď.

jaroslav.falcon píše:
vlado:
neměl by jsi to lepší ovládat letové režimy nějakým trimem? Ten přepínač musíš vratit.

Ak je to otázka na mňa: nemal, ale to je dané historicky. SC v default polohe (hore) vždy zapínal STAB mod na APMku a v prostrednej zapínal ACRO mód. Tak som to mal pôvodne a to som chcel zachovať, len som to rozšíril o možnosť prepínať s SC aj ďalšie módy. A navyše ešte do toho vstupuje SF, ktorý má najvyššiu prioritu a zapína RTL...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 5:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
ddano007, promiň , nejak jsem to spletl za vlado.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 11:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Tak jsem se s tím včera zase chvilku trápil a na T9x stále bez úspěchu. Díky všem za reakce, ale všechny jsou z taranise kde se používá edge nebo zpoždění u sticky. Na T9x to zkouším s tím "timerem" a nějak to nedělá co si plánuju v hlavě.

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Sorry, dneska som došiel domov a pozrel si TG9x, kde mám OpenTX 2.0.13 a naozaj je trochu iný jak v Taranise, ani GV tam neviem najst :(
Neviem, či je to tou verziou 2.0.13 ( v Taranise mám verziu 2.0.20 ), alebo je OpenTX pre TG9x naozaj trochu iný jak v Taranisovi...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 0:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Mám taky t9x a nasadils mi dobrého brouka do hlavy. A protože bych se měl učit na zkoušky, je to ten pravý čas zabývat se třeba tímhle :mrgreen:
Zatím jsem ve fázi, že podle toho jak dlouho držíš ten spínač, tak se GV1 změní nejprve na 1, když dýl tak 2 a když to držíš fest dluho, tak 0. To by ti nestačilo?

Fígl je v tom, že jsem nepoužil timery, ale mixy spínané TRN, přičemž jeden (CH8) má nastavenou vzestupnou křivku a druhé dva (CH9,10) sestupnou. Ten první má zpomalení na 2s, aby to jen necvaklo nahoru dolů, ale aby hezky po dvě vteřiny stoupal. Zbylé dva mají zpomalení 0,5s a jeden z nich ještě navíc 1s zpoždění. L1 se sepne, když je CH8 větší jak CH9 a nastaví GV1 na 1. L2 se sepne, když je CH8 větší jak CH10 a nastaví GV1 na 2. L3 se sepne, když je CH8 víc jak 90. Možná je to líp poznat z náčrtku průběhu, jak to myslim.


Přílohy:
průběh.png
průběh.png [ 121.33 KiB | Zobrazeno 448 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.02.2017 12:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Takhle to vypadalo nadějně. Až dnes jsem se doslat k tomu to vyzkoušet a asi to neukopnu...nemám povolené používání GV. Jak jsem to pochopil, musel bych připojit programátor a zapnout podporu GV. No nic, všem děkuji. Dal jsem světla na potenciometr. [:(]

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.02.2017 12:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
GV se hodí, ale jestli nemáš povolené, tak myslím že místo toho aby spínače přiřazovaly hodnoty proměnným, můžou klidně nastavovat nějaký kanál nebo použít ty spínače. Záleží jak máš vyrobené to osvětlení, esi je to jeden kanál a záleží na jeho hodnotě nebo máš na jednom světýlka a na druhým blikátka.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz