Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 18:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Ahoj,
pohrávám si s myšlenkou jak v logických spínačích a mixech nastavit postupný 3 polohový spínač pomocí "tlačítka" trenér. Mám představu jednoduché sekvence 0 -> 1 -> 2 -> 0.
Chtěl bych to na světla modelu (zapnout + přistávací světlo -> vypnuto), ale nějak to nemůžu ukopnout.
Nejdříve jsem si myslel, že dám prostě spínače za sebou (zřetězím je),ale oni se vyhodnocují stále dokola (logicky) a tak moje idela selhala. Teď se to pokouším udělat pomocí časovače (první stisk, delší stisk, nejdelší stisk...), ale nějak se mi to nedaří...
Nevymýšlím něco vymyšleného nebo hůř nevymyšlytelného :?: :?:

Diskuzi, proč nevyužít ostatní spínače prosím nechte stranou...

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
máš openTX ? pokud ano tak by to nemel byt problem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 20:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
Rimr to měl někde na YT má tam spoustu návodů.


Edit:
Našel sem to myslim...


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

A ještě



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
tak jestli je odkaz na rimr tak to asi mas openTX

L1 aktivuj spinacem a deaktivuj L4
L2 aktivuj spinacem a deaktivuj L4 podmineným L1
L3 aktivuj spinacem a deaktivuj L4 podmineným L2
L4 aktivujspinacem mžikově podminenym L3

L1,L2,L3 myslim, že je to stycky
L4 edge

no a dale muses na základe L1,L2,L3 volit vstupy, na vstupy navážeš třeba křivky a pak budeš mít přesně definovanou hodnotu na výstupu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 21:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Tak jsem šel správnou cestou,ale asi sem víc natvrdlej než je zdrávo. Mám verzi 2.0.12 a tam není edge, ale je tam "tim", což mě přijde to samý...ale ani v companion (kde taky není edge,ale Timer) mě to nechodí...
edit:
timer není to samé jako edge, nejde k němu zapojit spínač, musím to nějak ještě zřetězit s dalším...jdu laborovat...

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 7:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Začínám nějak nabývat dojmu, že ten EDGE má jen taranis a na tgy t9x. Můžete mi to někdo s nejnovějším opentx potvrdit ?
edit:
Tak to tak je 100%, v companion, když přehodím rádio na taranis, tak edge mám a v profilu 9x ne....

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Naposledy upravil toty dne úte 17.01.2017 7:36, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 7:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
já mam verzi 2.2RC8
večer to zkusím napípat .
teď když o tom přemýšlím tak by to mělo jít bez edge a stačí jen stycky.

L1-L3 aktivuješ postupně tlačítkem a budou tam ty podmínky jak jsem psal, postupně se ti zapnou logické spínače při každém "cvaknutí" a na L4 se všechny vypnou. Takže myslím, že edge ani není třeba a stačí stycky.

když tak udělej upgrade na poslední verzi je to něco jako 2.1.x. Asi ti nic nebrání jít i na tu 2.2, ta 2.2 je noční, ale pro moje radio je jediná zatím dostupná verze a chodí super, zatím jsem nenarazil na žádný problém.

Jo pokud by ti nevyhovoval ten způsob ovládání vstupů, tak se to nechá udělat v mixeru a zvolíš volbu "sloučení" nahradit (je tam součet, součin a 3 volba - myslím, že se jmenuje nahradit)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 7:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 382
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Jen pomoci sticky to muslím nedokážeš, protože ty spínače se vyhodnocují stále dokola. Takže hned na první sepnutí máš sepnuto L1+L2+L3. Zkoušel jsem to různě kombinovat a myslím, že jediná cesta je tím timerem, ale zatím jsem to neukopnul. Nejde o nic zásadního, spíš si to chci dokázat než že to vážně potřebuju.... :roll:

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
jj musíš tam dát zpoždění,

mam taky takové cíle


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
tak jsem to zkoušel u kámoše na Taranisu a jen přes stycky to nejde ani s tím zpožděním.
Problém je v tom, že ty následující L se načtou při prvním spuštění a v ten okamžik není zohledněna podmínka. Tudíž se aktivují zpožděně všechny najednou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
toty píše:
... jak v logických spínačích a mixech nastavit postupný 3 polohový spínač pomocí "tlačítka" trenér. Mám představu jednoduché sekvence 0 -> 1 -> 2 -> 0.
Chtěl bych to na světla modelu (zapnout + přistávací světlo -> vypnuto)...

Ak som ťa správne pochopil, tak chceš s "trénerom" cyklovať všetko vypnuté -> pozičné svetlá -> pozičné svetlá + pristávacie reflektory.
Keď sa ti chce dumať, skús to cez globálnu premennú:
Na koptére prepínam 6 režimov s prepínačom SC - skús sa odraziť od podnadpisu ŠPECIÁLNE FUNKCIE ( asi v polke článku ) - pozeraj fotky za tým:
- SC smerom hore sa znižuje číslo režimu ( SF5 / L10 ), ale keď je prepínač v polohe hore viac ako 2 sekundy, tak nastaví režim 1 (SF16 / L9)
- SC smerom dole zvyšuje číslo režimu ( SF9 / L13 )
- SC v prostrednej polohe viac ako dve sekundy nastaví režim 2 ( SF17 / L14 )
Viem, že to vyzerá príšerne, ale nič jednoduchšie ma nenapadlo. :mrgreen:
EDIT: na koniec článku som pridal link na stiahnutie.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Naposledy upravil ddano007 dne úte 17.01.2017 17:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 17:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
myslím, že to půjde kombinací edge a stycky, skusim a dam vedet

myslím, že chce "posuvný register"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Načo robiť veci jednoducho, keď sa dajú robiť zložito :mrgreen:
Příloha:
svetla01.jpg
svetla01.jpg [ 88.15 KiB | Zobrazeno 755 krát ]

Globálne premenné GP1, GP2.
Příloha:
svetla02.jpg
svetla02.jpg [ 62.05 KiB | Zobrazeno 755 krát ]

Výstup je na CH8.
Příloha:
svetla03.jpg
svetla03.jpg [ 130.77 KiB | Zobrazeno 755 krát ]

LS1 až LS4 nastavujú GP1, GP5 až GP7 nastavujú cez SF GP2
Příloha:
svetla04.jpg
svetla04.jpg [ 103.08 KiB | Zobrazeno 755 krát ]

SF1 a 2 nastavuje GP1, zvyšok nastavuje GP2.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Tu je to na stiahnutie pre OpenTX 2.0.20:
Příloha:
Svetla_SH.zip [9.48 KiB]
18 krát

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
takto to funguje - fyzicky ověřeno


Přílohy:
IMG_20170117_210409.jpg
IMG_20170117_210409.jpg [ 53.24 KiB | Zobrazeno 705 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz