Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 19:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Ahoj všem.
Chlapci potřeboval bych pomoc s jedním problémem.
Mám problém u vrtulníku s vrtulkou a to že když při přidání plynu a zhruba kousek nad středem mi zničeho nic cukne sama od sebe vrtulka do strany do prava a jak stále přidávám plyn, tak se vrtulka vrátí zpět do středu.Je to dost nepříjemné kor když to nečekáte.Koukal sem i na monitor serv a opravdu ta výchylka se tam občas objeví.Je mi divný že to dělá jen občas a to myslím že tak že třeba 5 baterek dobrý a pak to dělá dá se říct že furt.Já sem to tu hledal jestli to už někdo sem psal,ale nic sem nenašel.Sem s toho dost zničený.Lítám Heli a dělá mi to všechny modelu.Mám 5 helin a je to u všech stejný.Přehrával sem asi 10x FW a nepomohlo to.Kalibraci sem dělal asi 50x. nákou dobu to třeba drží a pak mi to zas začne dělat. Jinak cyklika mi chodí dobře.Jen mi to dělá ta vrtulka s plynem.Mám mod 2 takže levý knipl.
Mám verzi 2.1.8
S rádiem sem jinak spokojen,ale stímhle si fakt už nevím rady. Je to divný.
Jestli někdo víte o co jde,byl bych moc štastný kdyby ste mi poradily.
Všem vám do předu moc děkuju.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 19:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1658
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Pokud to dělá na všech modelech a ukazuje to i monitor serv,mohl by to být vadný potenciometr v kniplu ve vysilači.Vyčistit nebo vyměnit.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 19:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Jojo to mě taky napadlo,tak to zkusím a pak uvidím.To mám docela pech.Nové radio a hned problém.
Myslel sem že to bude spíše softwarový problém,ale jak to vypadá,tak asi mechanický.
Budu to řešit a pak dám vědět.Kdyby vás něco jen cokoliv napadlo dejte mi vědět.Sem rád za každý názor a radu.At vám všem to dobře chodí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 01.08.2016 4:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.6.2016
Příspěvky: 17
Bydliště: Krucemburk
nejspíš problém z propojovacím kabelem na kniplu.

něco se řešilo tady:
viewtopic.php?f=38&t=68752&start=705

_________________
Futaba fc-16,Taranis X9E, ECO 8, Rambo, Maxir, Swift II,Atlas Van Lines hydroplane


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 01.08.2016 13:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Je to tak.Přesně ten samý problém.Ten konektor je neštastně řešen.Udělám to taky že dám delší kabel který zajistím tavnou pistolí a konektor taky.Koukal sem při pohybu kniplem pod lupou a opravdu ten konektor se dost hýbe a ta stráta toho proudu je tam.
Nikdy sem se stím u žádnýho radia nesetkal.Ale i tak nezanevřu.To radio dám do hromady a pak věřím že to bude OK.
Chlapci já vám všem moc děkuju pač be vás by mě tahle varianta ani nenapadla.
Nalétám náké hodiny a pak dám vědět jak to chodí
Ještě jednou všem moc děkuju.
At se vám všem krásně lítá a mnoho krásných startů a přistání..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 01.08.2016 17:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Ještě sem se chtěl zeptat,jestli někdo nevíte jak vynulovat na hornim display "OPERATION TIME"
Trochu mě štve že ten čas nabýhá stále ku předu.Myslel sem že třeba když odpojím baterku tak se to vynuluje.Ale nic.
Tak jestli někdo víte budu moc rád když poradíte.
A taky jestli sem v tom hornim display dají nastavit jiný hodnoty.Ale na to sem taky nepřišel.
Předem děkuju za jakoukoliv odpověd.
At vám to krásně lítá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 11:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.6.2016
Příspěvky: 17
Bydliště: Krucemburk
při zapnutém radiu dlouze podržet enter (kolečko) a tam vybrat statistika , pootočit kolečkem a dostat se na druhý list (diag) a tam resetovat entrem

_________________
Futaba fc-16,Taranis X9E, ECO 8, Rambo, Maxir, Swift II,Atlas Van Lines hydroplane


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 14:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Jjo super.už vyresetováno.Moc děkuju za pomoc..

Chtěl sem se ještě zeptat jestli se dá zjistit síla signálu příjimače přes Range test ,ale který je bez telemetrie.A nebo to umí jen ty s telemetrii?Myslím jen příjimače FrSky.Trochu v tom plavu,tak jestli by byl někdo tak hodný a poradil mi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 14:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5295
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Prjimac hlasi RSSI pres telemetrii, pokud nema telemetrii nebo vyvod RSSI tak nic nezjistis.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 14:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Aha.Moc děkuju za vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2016 19:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Ahoj všem.
Tak problém vyřešen.Tak to občasné utíkání vrtulky bylo skutečně tím kabílkem od mechaniky páky(Plyn)Při pohybu plynu se nepatrně hýbal konektor na plynu a tím pádem se na pár milisekund strácelo spojení.Oba konektory jsem zakápl tavnou pistolí a vše vyřešeno.Nalétáno zhruba 20 hodin a vše OK.
Tak jsem štastný že mi to už chodí bez problémů.
Všem vám chci ještě jednou poděkovat za rady a nápady.

Ještě bych se chtěl zeptat jak se dá změnit úvodní hláška na E-čku (Open TX) když zapnete rádio.
Hledám to tu v rádiu,ale jen jsem v nastavení našel pouze stišení a nebo naopak.
Chtěl bych si to změnit na jiný oznámení,ale nemohu to tady najít.
Tak kdyby někdo poradil budu moc rád.
Všem přeju štastný start i přistání


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2016 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Možno keby si hľadal v príslušnej sekcii fóra. :!:
Musíš zmeniť súbor tada.wav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2016 21:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Moc děkuju a omlouvám se že to píšu sem.Sem tu chvíli a tak tady ještě v tom tápu.
Díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis x9e problém s vrtulkou
PříspěvekNapsal: čtv 20.10.2016 19:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 159
Všem Děkuju


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz