Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 19:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Zdravim ,mam nadstavene klapky na potenciometer ale problem je v tom ze sa mi neda nadstavit cely rozsah pohybu potenciometre na servo ide to len cca ani nie na polovicu co je moc citlive na presnost ,viete niekto poradit ako to nadstavit na cely rozsah.Radio je 9X s openTX


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 20:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 245
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Na Taranisu to mám nastavené u dvou modelů tak, jak popisuje RiMr na videu v odkazu.
Klapky fungují bez problémů. Nejsi třeba na dorazu serva?

https://www.youtube.com/watch?v=BxwZIUP_Vvc


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 20:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1167
Bydliště: Letovice,ČR
Zeptám se jinak. Nemůžeš to dát na tří polohovej přepínač? Běžně to tak používám. Na 1 - nula, 2- lehce dolů, 3- naplno. Dám tam zpomalení serv a polohy nastavený křivkou. Nemá to chybu.
Na poťák jsem to měl na větroni a nebylo to ono. Nikdy jsem nevěděl na kolik jsou vysunutý. Jestli to bylo na celej rozsah už nevím.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 21:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 245
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Pokud má Turnigy stejné poťáky jako Taranis, tak mají nějakou zarážkou vyznačený střed, takže 3 rychle nastavitelné polohy jsou tam taky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 21:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Troj polohovy mam uz obsadeny ,ten potenciometer nie je problem na klapky lebo mam nadstanene pipnutie ked je v strede drahy takze viem cca. ako mam klapky vysunute.Problem bude v tom ako pise Sunn ze servo dojde na doraz asi v polovici drahy potenciometra a to neviem ci sa da nejako upravit


Naposledy upravil miror dne ned 12.06.2016 21:38, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 21:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Zarážky tam nemá, ale v OpenTx se dá nastavit, aby poťák při průchodu středem pípnul. V některých situacích mi ale nepípá, zatím jsem nepřišel na to proč.
Spíš mě napadá, jestli nemáš ten poťák nezkalibrovaný. Ještě můžeš zkusit hodit ty klapky na jiný, jestli se bude chovat stejně, případně otestovat co říká obrazovka která ukazuje hodnoty z ovládacích prvků. Nebo nemáš v mixech nastavené jako vstup třeba jen x<0 nebo tak něco?

Ad poťák vs. přepínač - taky jsem je měl zprvu na poťáku, abych vyladil polohu kterou pak dám na přepínač. Teď mám ten + přistávací letový režim, ve kterém ovládám první půlkou plynu klapky a ve druhé motor. Tak jako tak si myslím že pro mirora není od věci zjistit v čem je problém i kdyby to přepínač vyřešil, neb se aspoň pocvičí s OpenTx..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 22:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Tak uz to funguje tak ako ma - taka blbost kalibroval som kniple a neuvedomil som si ze treba nakalibrovat aj potenciometre ,dik za nakopnutie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 11:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 280
Bydliště: Liberec
Můžu poprosit taky o jedno nakopnutí, snažím se taktéž o klapky na potenciometr ale zaboha nemůžu přijít jak na to... Díky moc

EDIT: sorry, přehlédl jsem ten odkaz na RiMrovo video - Jednoduchý jako facka! Zkouknul jsem skoro všechny na T9x a koukám že má smysl podívat se i na Taranis, ten FW je stejný... :-)

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 13:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 280
Bydliště: Liberec
Chci se jen ujistit že to chápu dobře, než to napojím na serva - když mám výchylku na křidélku jako klapky třeba 40 a sečte se mi s výchylkou klasického křidélka tak mi vychází 140, ale protože mám v limitu serva nastaveno 100 tak to tam prostě končí a zbytek se ořízne? Nerad bych přišel o serva kdybych to chápal špatně a měl to tedy špatně nastavený...

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 14:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 245
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Nevím jak je to u T9x, ale Taranis má monitor hodnot, které posílá vysílač na serva.
Před zapnutím přijímače se zapojenými servy je dobré zkouknout hodnoty, které z vysílače lezou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klapky na potenciometer
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 12:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 280
Bydliště: Liberec
Jo, tam jsem na to koukal, bude to v pořádku :-)

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz