Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 14:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Dobrý den, na Výškovice chodím často. Napětí baterie 10,5V, používám NiMh akumulátory 2000m. Aalarm nastavený na 9,9V. To je 1,1V na článek. Alarm je nastavený podle Vmetru.
Nabití vysílačové baterie skutečně tuto závadu neodstraní.
Pokud dělá Tx neplechu, neodstartuju. Pokud je Tx potichu, a chová se tak jak má, napětí na displeji ukazuje správně, rozhodně odstartuji!!
Originál firmware nepoužívám.
V prvé řadě se snažím závady opravit sám, až poté hledám pomoc.
Neřešte, že už jsem neměl ero pouštět z ruky, pokud Tx hlásil závadu. Po dalším zapnutí ale Tx žádnou závadu nehlásil!!!!
Znova upozorňuji na fakt, že po normálním zapnutí ( až po několikátém vypnutí a zapnutí), Tx byl potichu. Start z ruky, řízení éra, po 20m ero spadlo neřízené.
Dnes jdu zkusit dosah, budem na to dva. Pak se ozvu.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 16:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jestli se cítíš na opravu sám, tak si otevři vysílač a při tom zkoušení dosahu zkoušej zahýbat konektorama a jak jsem koukal na odkazy, problém by moh být právě v konektoru toho VF modulu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 16:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
bigbenc píše:
... Aalarm nastavený na 9,9V. To je 1,1V na článek...

... Napájení zabezpečuje 8 AA článků (lze použít alkalické nebo dobíjecí články
NiMH nebo NiCD nebo lze nahradit Lipo baterii určenou pro vysílače...
K osmi tužkám jsi přidal devátou? Devět NiMH článků je trochu nezvyklých.
U F-45 mne štvala grafická signalizace pro Ni-xx. K čtyřem jsem přidal pátý 6 V jako 4 ks alkalické.
V počtu článků, snad potíž nebude i když já bych šel na 10 ks 12 V.
Předpokládám, že používáš eneloop. Máš je propájené do akupacku? Nebo tužky v kleci?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Asi se upsal ve výpočtu napětí na článek (1,2375V), ale těch 9,9V musí stačit. Zase tady pitváš něco, o co vůbec nejde. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 21:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 437
Bydliště: Vysočina
S výpadky signálu to souviset nebude ale jestli tam máš opravdu 9,9V na alarm tak je to na 8-mi článek zbytečně moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2016 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Na mojej Flysky 9x boli na konektore VF modulu piny dlhšie, než sa zmestili zasunúť do modulu.
Efekt bol ten, že keby som poriadne potlačil, (zospodu - ale to človek nemus rozoznať kam tlačí keď CHCE tlačiť zhora), mohol som piny pretlačiť plošákom a tým utrhnúť vodivé spojenie.. Opravil som zastrihnutím koncov, aj keď normálnejšie by bolo trochu to preletovať a zasunúť hlbšie. :)
Zas je to ale vec kedy by podľa mňa vysielač nemal dôvod pískať..
Skorej by som hľadal problém v kábliku k poťáku či dokonca poťáku - na krajoch je málo miesta až sa to opiera o kraj a tlakom sa samozrejme kadečo prehýba.

Ale nemá zmysel hádať, chcelo by to celé prejsť a skontrolovať - ideálne by bolo zistiť presne kedy to zase začne pískať, potom by som bol spokojný že tú závadu som našiel (a odstránenie býva samozrejme triviálne) a až potom mohol bez obáv lietať..

A ak išlo o nejak "hračkový" model alebo možno aj keď pilotovi je jasné že každý model môže (a z mnohých dôvodov, vôbec nemusí ísť o chybu vysielača) padnúť a patrične k tomu bezpečne lieta, beriem späť čo som napísal o nelietaní s takým vysielačom.
Len to teda beriem tak že modelár bez poriadneho vysielača (a príjmača) je ako bez ruky - ak teda nerobí tie statické do vitrínky. :) a treba to určite nejak dať do poriadku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 16:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Dnes jsem byl zkusit, jaký dosah má Tx. Pokud jsem model držel v ruce, byl dosah vcelku slušný nebo lépe řečeno normální.
Tx nic neřval, tak jsem šel do vzduchu. Risknul jsem to. Letěl jsem tak dlouho, až model skoro nebyl vidět. Byl to malý bod v dálce, ale přesto jsem jej dostal k sobě na přistání.
Všechno v pořádku, tak nevím, co to bylo za hlášení na Tx.
Nic jsem s Tx neprováděl, nic jsem neopravoval, všechno prohlédnuto.
Model normálně lítal, bez problémů.
Takže diskusi k tomuto problému prosím uzavřít.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 17:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A zkoušel jsi zahýbat konektorama v Tx? Bez zjištění příčiny bych se takového rádia asi bál.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz