Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 8:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Dobrý den, včera zapnu vysílač a ten na mne začal přímo řvát, že je něco v nepořádku. Zajímavé bylo, že při zkoušení, co tomu může být, při mačkání a různém stlačování všeho, co bylo na rádiu, i držáku na rádio, co je poutko uprostřed, tak zrovna tam jakoby řvaní rádia ustávalo.
Vysílač několikrát zapnu, vypnu, to stejné.
Pak řvaní ustalo, samo. Tak je to dobrý, všechno funguje, co má, vyletím a do 20 metrů motor nejde, aj, ztráta signálu, pak se znova motor chytil, ale v sestupné spirále až do země. Neřiditelný.
Můžete mi, prosím, poradit, co to tak může být?
Rádio bez telemetrie, předvčerem vše v pořádku. Letuschopné na vzdálenost možná až 100 metrů.
Možná stejný problém před 14 dny, byl ale podstatně dál. Proto byl vyměněn přijímač, podezření na přerušenou anténu.
Na letišti 4 lidi, dva modeláři a jeden pilot ULL, co prováděl čištění ULL a já.
Co tomu může být? Jediné řešení, co mne napadá rádio vyhodit.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Naposledy upravil bigbenc dne ned 12.06.2016 16:36, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 8:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Před nějakým časem se toto stalo jednomu letci, také to řvalo a řvalo a když přestalo, tak nedbaje rad ostatních šel s dvoumetrovkou do vzduchu. Dopadlo to stejně jak popisuješ... S prominutím, kvůli plečce za cca 100€ rozflákal éro za cca 500€.
Asi bych na tvém místě uvažoval o výměně rádia a nepokoušel osud...
Na závadu vysílače nepřišel, protože po havárii s ním švihnul o zem a bylo vymalováno.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
No tak to nebylo kvůli plečce ale kvůli jeho blbosti. Co máš za baterku ve vysílače. Když pořád pípa je vybitá. Zkalibroval jsi baterku s vysílačkou ? Jo a není vhodné používat 2s chce to min 3s liion nebo lipo.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
jamesgsf píše:
No tak to nebylo kvůli plečce ale kvůli jeho blbosti. Co máš za baterku ve vysílače. Když pořád pípa je vybitá. Zkalibroval jsi baterku s vysílačkou ? Jo a není vhodné používat 2s chce to min 3s liion nebo lipo.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním

Napětí aku v rádiu 10,5V, zkalibrováno. Nastaveno dle ok-rimr. V tom případě výtky směřujte na něj.
Rady typu " kvůli plečce roztřískat " to si nechte od cesty.
To jsou vyloženě hospodské tlachy. Jak můžete vědět, jaký model v cenové hladině jsem řídil?

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Naposledy upravil bigbenc dne ned 05.06.2016 9:13, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Zkontroloval bych antény vysílače i přijímače a vyzkoušel dosah rádia i s jiným přijímačem, ale na zemi, ROZHODNĚ NÉ ve vzduchu, jestli je to vysílačem, nebo přijímačem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
jamesgsf píše:
No tak to nebylo kvůli plečce ale kvůli jeho blbosti. Co máš za baterku ve vysílače. Když pořád pípa je vybitá. Zkalibroval jsi baterku s vysílačkou ? Jo a není vhodné používat 2s chce to min 3s liion nebo lipo.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním


Rozhodně nechci vyvolávat nějaké konflikty, ale ovládat model v hodnotě tisíců korun vysílačem této kategorie je trochu mimo...
Jinak letec, o kterém jsem psal měl vysílač plně nabitý.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Aby bylo jasno, model byl hodnoty cca 500Kč. Ne euro, ne dolarů.
Dosah na zemi cca 500 m. Dál se mi nechtělo

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A co BEC regulátoru (předpokládám, že přijímač napájíš z něj), nebo konektory k němu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
bigbenc píše:
Aby bylo jasno, model byl hodnoty cca 500Kč. Ne euro, ne dolarů.
Dosah na zemi cca 500 m. Dál se mi nechtělo


Pane kolego, ale ja jsem psal o jiném letci, ten měl éro v hodnotě cca 500€ a ovládal ho tímto vysílačem, který vydával podivné zvuky a zmateně problikával, takže asi tak...

To co píši o tomto vysílači je pouze můj osobní názor a po letitých zkušenostech se držím hesla, "nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat laciné věci".
Nic více.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Lark píše:
A co BEC regulátoru (předpokládám, že přijímač napájíš z něj), nebo konektory k němu?

Ano, přijímač napájím z regulátoru.
Jak jsem už napsal, předevčerem jsem normálně lítal. Po havárii jsem zkoušel a všechno funguje tak, jak má.
Před letem motorová zkouška a výchylky kormidel, vše v pořádku bez pípání, vrčení a jiných pazvuků.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Takhle na dálku těžko radit, protože příčin může být spousta. A co ty antény, jsou v pořádku? Asi bych šel po konektorech případně po kabelech i uvnitř rádia a snažil se závadu vyvolat znova. Turnigy neznám, jak se chová Tx při vypnutí napájení přijímače? Jinak víc neporadím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 10:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Antény jsou určitě v pořádku, kvůli podezření jsem měnil přijímač.
Znova opakuji, v pátek jsem bez problémů lítal, normální let v délce cca 10 minut. Zkouška dosahu provedena, i na range test, i normálně, to je chůze na vzdálenost cca 500m. Bez problémů, to je bez kmitů, bez vrčení serv, bez cukání, bez výpadku signálu. Vysílač v ruce, zády otočen k modelu, který ležel na zemi.
Naprosto bez problémů, naprosto stejná konfigurace jako v sobotu. Jen v sobotu byly problémy.
A protože si to neumím vysvětlit, a ani neporadí nikdo, asi jsem s modelařením skončil, protože jsem z chudých poměrů, a na rádio za 30 00Kč nemám. Aby bylo značkové a mělo ty správné parametry.
Končím diskusi a snad někdy se ozvu.
Hospoda to jistí na využití volného času.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: Liberec


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Podobnou závadu jsem měl na DX7 Spektrum = výpadek řízení modelu a totálka. Nakonec jsme se synem odhalili, ža na vině byla vysílačka - viz přiložené video. Ve vysílačce použitý napěťový regulátor 3.3V se opakovaně na několik vteřin odmlčel a tím i celá vysílačka. Pomohla výměna toho napěťového regulátoru za kvalitnější a od té doby je DX7 v pohodě.

OT: Tahle DX7 nebyla zrovna ten "levný šunt", jak se nás tady kdosi "moudrý" snaží ohledně T9x mentorovat. Rozumná rada žádná, ale až bude na trhu vysílačka za 2mega, tak si ji koupí, protože není tak bohatý, aby si kupoval "laciné věci" :D

_________________
I květák je jen vycepované zelí


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
Závadu může mít každá vysílačka - jak za 3 000,-, tak za 30 000,- Ale spíš je s podivem, jak rychle jsi to vzdal. Když ti někdo ihned neporadí, tak končíš s modelařením ? Asi máš pravdu, modelaření je dost o trpělivosti a pečlivosti. V hospodě tu pečlivost a trpělivost ( občas ) tolik nepotřebuješ.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.06.2016 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
No, tak hlavně že se nešel oběsit. Hospoda je, náhodou, taky pěkný koníček :D .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz