Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 241 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 26.05.2016 20:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 66
Neviem ja si uz zacinam mysliet ze tieto radia maju neaky problem z prenosom signalu do modulu.Mal som 9x a v nej modul FrSky DHT 8ch DIY s primacom D8R-II PLUS a slapalo to bezproblemov.po kupe 9xr pro som modul prehodil do nej a ked odletim z modelom viac ako 200-250m vysielacka hlasi slyby signal,dokonca po pristati asi 40m od seba som stratil signal uplne.Myslel som si ze to robi antena v rukoveti a moje spojenie tieneneho kabla,ale uz som to aj zmenil na taku aka je k tomu modulu original ale je to stale rovnake.Problem este moze byt v tom ze teraz co som pouzil antenu je z wifi modulu k pocitacu ale tam by asi nemal byt rozdiel.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 11.07.2016 14:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 303
Bydliště: Čechtice
........... nic

_________________
Lantian LT210, Sky Surfer X8
Frsky Taranis X9D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.07.2016 14:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 92
Bydliště: Kladno
Nazdar lidi
PROSÍM nějakou dobrou duši, aby se mi ozvala na SZ ohledně nastavení 9XR-Pro.
Na konci roku jsem si koupil TX a dosud nejsem schopen pochopit, jak se některé (bohužel základní :oops: ) věci nastavují. Například bych potřeboval:
- k nějakému přepínači přiřadit mix na potlačení výškovky při přidání plynu s nějakým vhodným zpožděním.
-mix pro přidání výškovky ke křidélkům, pro potlačení klopení apod.
- dosud nemohu přijít na to, jak se nastavují dvojí výchylky pro jednotlivé přepínače. Expo jsem ale zvládl.
Samozřejmě jsem pročetl manuál k Open, ale přijde mi, že je to spíše seznam funkcí, než návod co a jak nastavit.
Rimr videa (lekce 1-5) jsem okoukl, ale on to dělá na Turnigy 9x a to je odlišné, alespoň pro mne na pochopení.
Chtěl jsem někoho poprosit, kdo takové nastavení používá o poslaní souboru s nastavením. Já si jej načtu do Companionu a budu studovat a porovnávat s mým nastavením.
Pro většinu z vás to je hračka, ale já se dostal k létání „na stará kolena“ a už mi to neleze do hlavy.
Mám větroně A200 křidélka s funkcí klapek (nahoru i dolů) a FunCuba křidélka + klapky
Pomůžete někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 15:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 396
Mám dotaz na majitele T 9XR PRO , kolik má třípolohových přepínačů ????
A kolik třípolohových přepínačů má starší verze Turnigy 9X???
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 15:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 433
Bydliště: Zlín
Mam tu obe radia, obe maji 1 tripolohovej prepinac


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 13.11.2016 22:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.11.2012
Příspěvky: 6
Dobrý den, prosím vás o radu jaký potřebuji kabel pro připojení tohoto rádia k PC simulátoru? Je třeba kabel s USB a koncovkou 3,5 mm jack nebo futaba, nebo stačí kabel s koncovkami 3,5mm jack. Je toto zapojení nějak složitější při instalaci na PC.
Děkuji za rady.
Dušan.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 1:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
duk píše:
Dobrý den, prosím vás o radu jaký potřebuji kabel pro připojení tohoto rádia k PC simulátoru? Je třeba kabel s USB a koncovkou 3,5 mm jack nebo futaba, nebo stačí kabel s koncovkami 3,5mm jack. Je toto zapojení nějak složitější při instalaci na PC.
Děkuji za rady.
Dušan.


ahoj, Já mám tohle :) 9XR PRO má jak 3,5 mm konektor tak futabu. fungují mi oba ale používám tu 3.5. Nevidím v tom rozdíl, pokud tam rozdíl je budu rád když mi to někdo objasní :)

https://hobbyking.com/en_us/usb-simulat ... y-fms.html

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 24.11.2016 19:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Jeste co se tyce instalace do pc. Pripojis -> fungujes, odpojis-> Nefungujes :D Je to jednoduche a funkcni reseni :) Spis premyslim jestli nejde nejak vysilacka propojit s PC pres wifi :D

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2016 14:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 271
Bydliště: Příbram
Pro ty, kterým odešel LCD je tady řešení – display LCD JHD754FW (např. tadyhttp://www.ebay.com/itm/200659765919?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ) je přímý elektronický a FW ekvivalent (je potřeba jen prohodit dráty v konektoru pro podsvětlení) – nedostatkem je o dost menší rozměr – ale zobrazení je velmi ostré, tak je použitelný (je funkční jak v FW OpenTX tak ersky9xr).
Pro ty, kteří využívají ersky9xr a neuvažují o přechod na OpenTx, je možno použít LCD ERC12864-2 (např. http://www.buydisplay.com/default/2-6-inch-spi-serial-graphic-lcd-128x64-nt7538-controller-black-on-white) – je jen zanedbatelně menší než originál. V tom případě se musí propojit na PS pájecí bod A0 s GND odporem 10k a zase přehodit vodiče v konektoru pro podsvětlení. V OpenTx tento LCD nezobrazí nic.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 11:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 2
Zdravím,potřebuji poradit.T9xr připojení k simulátoru bez vyndavání modulu.Zkoušel jsem vřazení odporu 1kohm dle ozkoušeného návodu na t9x ,ale bez úspěchu.Třeba mám nějakou chybu v nastavení ,vysílačku mám dva měsíce.Může někdo poradit.Díky Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 15:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 271
Bydliště: Příbram
U 9xr již není nutno doplňovat odpor 1k jako u 9x. 9xr jsem prodal (mám 9xr pro - tam je to trochu jinak), tak budu lovit v paměti. Zvol si nový model (s názvem např. Simulátor), v nastavení modelu (2.strana) u modulu nastav "simulator", v mixech (5. strana) si přiřaď jednotlivé kanály (např CH1-k, CH2-v, CH3-p, CH4-s, CH5- pot1, CH6-pot2, CH7-pot3, CH8-ail - u všech např. 100%). Mám pocit, že by to mělo stačit (u 9xr pro je nutno ještě v nastavení vysílačky aktivovat volbu "trener" - mod se volí "X" a hodnota 100% pro všechny kanály - jejich přiřazení musí být stejné jako výše. Násobič je na 1.)
Snad ti to pomůže..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 10:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 2
Super moc díky už to fičí.Ještě jsem musel přehodit protokol na PPMsim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 27.02.2017 14:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 66
Pani nedopatrenim(skor mojou blbostou) som si sformatoval pametovu kartu v PC teraz ked ju chcem formatovat vo vysielacke napise chybu karty ale karta je dobra skusal som aj inu s tym istym vysledkom.Cize som prisiel o kompletny zvuk ale ak cez PC nakopirujem zvukove subory vysielacka ich prehra iba ich nevie priradit.Pozeral som ci tam nie je neaky spatny kontakt ale nic.
Poradite niekto?
Dakujem
Tak som zistil ze karta je dobra mne len chyba suborova struktura preto by som potreboval ak by mi niekto vedel skopirovat subory z jeho karty a poslal mi ich.

Vyriesene nasiel som subory na ersky potom opentx2,00 a az nasledne navnovsi opentx inak to nefunguje


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2017 10:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 92
Bydliště: Kladno
Nazdar lidi, mám dotaz na to, jak nejlépe omezit otáčky motoru...
Mám přemotorovaného FunCub 1400, motor E-max GT 2820/04 KV-1460. Pro někoho super pro mne raketa...

Hledám nějaký způsob, jak omezit výkon, než si hlídat lítání na půl plynu.
Napadlo mne, dát v mixu např max 70%- je to správně? Nebo to omezit nějakou křivkou?
Na RC Album jsem našel, že někdo jiný má motor s Foxy 3014/16 KV980 a pro děti to ještě trochu omezil- ale jak?
Prosím poradte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2017 19:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 271
Bydliště: Příbram
Citace:
Hledám nějaký způsob, jak omezit výkon, než si hlídat lítání na půl plynu.
Napadlo mne, dát v mixu např max 70%- je to správně? Nebo to omezit nějakou křivkou?
Na RC Album jsem našel, že někdo jiný má motor s Foxy 3014/16 KV980 a pro děti to ještě trochu omezil- ale jak?
Prosím poradte.


Snížit max. výkon (rychlost letu) omezením rozsahu na páce plynu (přes mix jak uvádíš) je sice možné, ale z hlediska účinnosti ne příliš vhodné – maximální účinnost je při 100% otevření regulátoru (plynu) a zavíráním regulátoru výrazné klesá.
Za předpokladu, že jsou pevné parametry – motor a baterka – pak je třeba hledat požadované optimum u vrtule. Neuvádíš baterku – předpokládám 3S 2200mAh – zde „propCalc“ vypočítal optimum s vrtulí APC-E 8‘x4‘ při účinnosti 82,5% horizontální rychlost 72km/h a poměr hmotnost/tah 0,96. Ta hodnota rychlosti se mi nezdá vysoká. Zvětšením vrtule na 9’x4,5‘ sice účinnost mírně vzroste ale také rychlost za 75km/h a motor bude na teplotní mezi. Zmenšením na 7’x3,5‘ klesne účinnost na 76% rychlost na 70km/h poměr hmotnost/tah klesne na 0,61 (zde už může být problém se startem ze země). Výrazné snížení rychlosti lze dosáhnout změnou baterky na 2S, pak s vrtulí 10’x5‘ lze dosáhnout rychlosti cca 59km/h při účinnosti 82,5% a poměr hmotnost/tah 0,91, ale v polovině plynu bude model na pádovce.
Za sebe mohu říct, že snaha o malou rychlost modelu při plném plynu není v principu správná – zde pak není žádná rezerva pro zvládnutí havarijního stavu. Takže u mne je optimální takový pohonný setup, kdy spolehlivý horizontální let (cca min. 2x pádová rychlost) probíhá v okolí 50%-60% plynu – což splňuje 1. uvedený příklad (3S , APC-E 8’x4)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 241 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz