Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 15:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 872
Bydliště: JM
V nadpisu je řečeno vše. Dotrimuju model, ale jakmile vypnu vysílač, všechny trimy jsou zpět na středech. Poraďte.

_________________
F 104 je můj sen


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 20:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2003
Příspěvky: 84
Bydliště: Sokolov a okolí
Řekl bych, že přeflešnout firmware.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2011
Příspěvky: 1590
Neporadím konkrétně s t9x, ale já měl stejný problém u eclipse 7 po výměně origo modulu za frsky. Pan Jiří Palík mi naletoval do vysílače diodu a přestalo to dělat. Nejsem elektrikář, takže tomu vůbec nerozumím ,ale dovolím si citovat ,,kondenzátor, který po vypnutí vysílače drží otevřený stabilizátor má malou kapacitu a data se nestačí do jeho vybití uložit."
Problém se vyskytoval jen u nimh packu, který měl kolem 10V, u lipolky s 12,6V mi to nedělalo.
Snad tudy by mohla vést cesta, když by se problém nevyřešil ani přeflashováním.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: pon 24.03.2014 8:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2010
Příspěvky: 274
Bydliště: SK
volente píše:
T9x s ER9x nepamatuje si trimy

OT - vysielačka asi dostala Alzheimera :lol:

Neviem či to u Teba pomôže, ale kolega mal taký istý problém, no u neho to robilo len občas - raz si to zapamätalo a raz zase nie. Pomohlo nahranie nového softwaru s posledným updatom.
(pred nahraním si zazálohoval všetky nastavenia a modely)

_________________
SVK 34-12


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: pon 24.03.2014 10:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Zba píše:
Neporadím konkrétně s t9x, ale já měl stejný problém u eclipse 7 po výměně origo modulu za frsky. Pan Jiří Palík mi naletoval do vysílače diodu a přestalo to dělat. Nejsem elektrikář, takže tomu vůbec nerozumím ,ale dovolím si citovat ,,kondenzátor, který po vypnutí vysílače drží otevřený stabilizátor má malou kapacitu a data se nestačí do jeho vybití uložit."
Problém se vyskytoval jen u nimh packu, který měl kolem 10V, u lipolky s 12,6V mi to nedělalo.
Snad tudy by mohla vést cesta, když by se problém nevyřešil ani přeflashováním.


Tento systém není u t9x použit, t9x zapisuje průběžně do cca 10 sekund od změny.
Taky to vidím na chybu ve firmware, zkus aktualizovat verzi.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: pon 24.03.2014 16:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
...nejlépe na Open9x, kde si trimy můžeš sdružovat do "skupin", používat samostatné trimy v každém let. režimu atd...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T9x s ER9x nepamatuje si trimy
PříspěvekNapsal: stř 19.07.2017 20:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.8.2009
Příspěvky: 230
Bydliště: Kopřivnice
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je potřeba trimovat model při každém letu? Nebo když už jednou model vytrimuji a při každém dalším letu by nemělo být potřeba model opět trimovat?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz