Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 9:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Akú by ste zvolili HW úpravu na zobrazovanie telemetrie na displeji vysielača pri použití FrSky DJT modulu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_RX.ht
Po úprave pri flešovaní musí byť modul vybraný z vysielača? Čo hrozí, keby ostal zasunutý?
Je vhodný tento postup: http://forum.turnigy9xr.com/converting- ... -t362.html
Netreba žiadny prevodník?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 19:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Ten postup má pár drobných problémů.
1. pájení na procesor - u 9xr jsou ty piny vyvedeny na U6 na pravé straně, kde se budou pájet lépe.
2. ten U6 bude ovlivňovat měření baterie, bylo by ideální ho vyřadit - to si myslím že lze ignorovat
3. Takto zapojená telemetrie je jednosměrná, nepůjdou nastavit vnitřní alarmy modulu - nastavení alarmů modulu v menu nebude fungovat - dají se ale použít alarmy přes funkce firmware vysílačky (to je stejně lepší)
4. Ten odpor 500R by měl umožnit flešování bez vyndaného modulu.
5. Převodník není potřeba, ten modul se připojí ještě na TTL takže není potřeba převádět. Proto se pájí do modulu místo připojení na konektor telemetrie. (Já bych použil převodním a do modulu bych nezasahoval, ale to je na tobě -technicky je to jedno)

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 21:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Vďaka Mhotar Tak to môžem tak zapojiť s tými pinami pri U6 som počítal. Tie dva odpori 220 ohm môžem vynechať a zapojiť to priamo za pôvodné odpori, ako to robil RiMr len predeliť tie cestičky a spojiť to s tými pinami pri U6? Do modulu by som nechcel moc zasahovať. Môže mať to prepojenie jedným vodičom v ňom niejaký negatívny vplyv? Tie alarmy na module ma netrápia všetko sa dá nastaviť v Open 9x. Aké sú tam prednastavené alarmy? (na module) netreba ich vypnúť, aby to neupozorňovalo duplicitne? Ja som si myslel, že na vysielači sa nedajú nastavovať alarmy modulu iba cez toto rozhranie: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Cable.html
Po HW úprave pri flešovaní má byť modul vybraný je to tak lepšie? (bezpečnejšie?) Píšu MODUL TAKE OFF a dosť nato upozorňujú.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2013 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Spravil som telemetrický mód podla hore uvedeného odkazu na 9XR fóre. Nahral som open 9x s FrSky.
Keď zapnem rádio všetko ide až na to, že sa my nedá vypnúť spínač THR.CUT Skúsil som aj znovu prehrať Open 9x ale stále to isté. Premeral som spínač a funguje normálne len nereaguje naň rádio. Neviete kde by mohla byť chyba? (môže byť niekde skrat) Odpory som pripojil na piny pri U6 môže to mať niejaký vpliv?


Přílohy:
9xr piny.jpg
9xr piny.jpg [ 44.71 KiB | Zobrazeno 3535 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2013 17:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
A stáhnuls a nahrál do rádia Open9x ve verzi pro FrSky?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2013 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
RiMr píše:
A stáhnuls a nahrál do rádia Open9x ve verzi pro FrSky?

Áno mám tam najnovšiu verziu Open 9X verz. 1947. Len tej jeden spínač stále (svieti) ako by bol zopnutý aj keď ho prepínam. Telemetria my funguje normálne. Nemôže to byť chyba verzie?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 07.03.2013 13:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 14:54, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.04.2013 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Opravené bolo to v pájkovaní. Všetko pracuje OK.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 3:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.6.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: České Budějovice
mhotar píše:
Ten postup má pár drobných problémů.
1. pájení na procesor - u 9xr jsou ty piny vyvedeny na U6 na pravé straně, kde se budou pájet lépe.
2. ten U6 bude ovlivňovat měření baterie, bylo by ideální ho vyřadit - to si myslím že lze ignorovat
3. Takto zapojená telemetrie je jednosměrná, nepůjdou nastavit vnitřní alarmy modulu - nastavení alarmů modulu v menu nebude fungovat - dají se ale použít alarmy přes funkce firmware vysílačky (to je stejně lepší)
4. Ten odpor 500R by měl umožnit flešování bez vyndaného modulu.
5. Převodník není potřeba, ten modul se připojí ještě na TTL takže není potřeba převádět. Proto se pájí do modulu místo připojení na konektor telemetrie. (Já bych použil převodním a do modulu bych nezasahoval, ale to je na tobě -technicky je to jedno)



je někde postup jak to připojit bez zásahu do modulu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Bez zásahu do modulu to nejde (aspom o ničom takom neviem) treba tam dať jeden káblik. Možno s použitím prevodníku, ale ten sa my tam nechcelo dávať.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 11:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Samozřejmě že to jde bez zásahu do modulu, modul má TX/RX konektor telemetrie, ale je v úrovních RS232. Takže buď upravíš modul a vytáhneš TX/RX na úrovni TTL kterou potřebuje procesor T9X, nebo koupíš levný TTL-RS232 převodník a připojíš ho mezi konektor modulu a procesor.
http://openrcforums.com/wiki/index.php/How_to_modify_your_9x_to_support_telemetry
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16672__FrSky_Telemetry_Reciever_upgrade_USB_Serial_lead_interface.html

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
mhotar píše:
Samozřejmě že to jde bez zásahu do modulu, modul má TX/RX konektor telemetrie, ale je v úrovních RS232. Takže buď upravíš modul a vytáhneš TX/RX na úrovni TTL kterou potřebuje procesor T9X, nebo koupíš levný TTL-RS232 převodník a připojíš ho mezi konektor modulu a procesor.
http://openrcforums.com/wiki/index.php/How_to_modify_your_9x_to_support_telemetry
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16672__FrSky_Telemetry_Reciever_upgrade_USB_Serial_lead_interface.html


Jasné, že sa to dá, ale ako to potom vypadá. (dá sa ísť aj do Prahy cez Košice) nič v zlom. (ti si profík, ale aj on?)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 15:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.6.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: České Budějovice
o mikropočítačích něco trochu vím, 9XR jsem si koupil proto že podle mého názoru je hardware uděláno podobně až stejně jako u drahých zařízení a další užitná hodnota je daná programem. když program udělá někdo koho to baví a rozumí tomu pro co je program sestaven tak to nemá chybu.

chci si vysílačku upravit tak jako vy, ale nerad dělám něco jenom podle návodu tohle podrž a tohle sem připájej.

takže výstup z telemetrického modulu pro zobrazovací jednotku FrSky je RS 232, t.j - 12Vˇ+12V
a výstupní signál, který obsahuje data v nějakém formátu je zpracován procesorem v 9XR,
vy jej přivádíte na nějaké volné piny procesoru a to jednosměrně. když jsem se díval na úpravu 9X
tak jsem tam viděl, že se tam přepojují nějaké další dva dráty. dělá se to samé u 9XR. Proč se dělá tato další úprava?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 15:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
Treba to prepojiť jak u 9X tak aj 9XR. Len 9XR má už vyvedené piny.(je to pohodlnejšie) a keď sa niečo nepodarí tak celá doska stojí 200kč na 9XR.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR hack telemetry
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2013 21:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
anastazius píše:
takže výstup z telemetrického modulu pro zobrazovací jednotku FrSky je RS 232, t.j - 12Vˇ+12V
a výstupní signál, který obsahuje data v nějakém formátu je zpracován procesorem v 9XR,
vy jej přivádíte na nějaké volné piny procesoru a to jednosměrně. když jsem se díval na úpravu 9X
tak jsem tam viděl, že se tam přepojují nějaké další dva dráty. dělá se to samé u 9XR. Proč se dělá tato další úprava?

Bohužel nejsou ty dva piny procesoru volné, alespoň ne ty co mají HW TX/RX buffer, jsou na nich dva přepínače. Proto se ty přepínače těmi dvěma dráty přehodí na jiné volné piny a uvolněné TX/RX se použijí pro telemetrii. Ta úprava pro telemetrii se dělá buď obousměrná, a nebo jak jsem viděl i jednosměrná. FrSky TX modul umí totiž hlídat některé telemetrické hodnoty sám a má vestavěný i pípák, tyhle hodnoty se ale musí nastavit, buď externě, nebo rádiem - to ale musí být obousměrná komunikace. S tou vestavěnou signalizací telemetrie se ale už nyní moc nepočítá a používá se převážně propracovanější systém rádia, takže se dá vnitřní systém FrSky modulu ignorovat a vyhodnocovat data rádiem, proto je někde použito jen RX. Pokud uděláš jen jednosměrnou, budeš mít v OpenTX položky pro nastavení vnitřních alarmů TX modulu, ale nebude to samozřejmě fungovat a pokud budeš mít TX modul kde jsou alarmy nastaveny, nebudeš je mít jak vypnout (dá se to připojením TX modulu k seriovému portu PC a softwarem)

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz