Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 17:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1164
Bydliště: Letovice,ČR
Určitě. Jen nevím, jak to má se zárukou. Na ty co prodává je automaticky. Snad se nějak domluvíte.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Asi bych se tomu pánovi velkým obloukem vyhnul - viewtopic.php?f=112&t=64859 -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 18:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Hele, to bys asi zvládnul i sám - pokud jsi jen trochu manuálně zručný a už jsi někdy držel v ruce páječku, tak to nemá žádná úskalí. Za hodinku máš hotovo i s trojí kontrolou a kafem :)

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 18:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2007
Příspěvky: 436
Bydliště: východní/střední čechy
no já to zkoušel, kabel mám naletovanej, nikdy se mi to nepovedlo rozchodit. Navíc jsem si odpálil desku s konektorem učitel žák. Za to flashnutí nemůže, zlomil jse tam jack od head trackeru.
Chvilku jsem si psal s Rimrem, ale nějak to vyšumělo a koupil jsem Taranis.
Kdyby mi s tím flashnutím pomohl někdo v okolí Pardubic, tak to nějak zarevanšuju:).
dík
M


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 19:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1164
Bydliště: Letovice,ČR
arda1 píše:
Asi bych se tomu pánovi velkým obloukem vyhnul - viewtopic.php?f=112&t=64859 -Radek


Aha, tak to jsem nevěděl. Dlouho jsem tam nic nebral. Naposledy 23.11.2014 a vše bylo OK. Tak nevím co se změnilo :x . Tím se omlouvám za anonci.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 23:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 18
I tak, kdyby se někdo takový našel byl bych rád. Samozdřejmě to nechci zadarmo :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Zkus memberlist.php?mode=viewprofile&u=5442 :wink: Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2015 8:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
cholerik píše:
no já to zkoušel, kabel mám naletovanej, nikdy se mi to nepovedlo rozchodit. Navíc jsem si odpálil desku s konektorem učitel žák. Za to flashnutí nemůže, zlomil jse tam jack od head trackeru.
Chvilku jsem si psal s Rimrem, ale nějak to vyšumělo a koupil jsem Taranis.
Kdyby mi s tím flashnutím pomohl někdo v okolí Pardubic, tak to nějak zarevanšuju:).
dík
M

Chápu to správně, že se ti válí na polici a rád bys ji oživil? Můžu se na to zkusit podívat. Tam v těch místech se občas vyskytuju, takže kdyžtak SZ a dohodneme se.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2015 6:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Tak jen info pro ostatní - kabel k programátoru měl klasickou dvojchybu - MISO a MOSI signály posunuté o jednu plošku nahoru a zem na drátu 4, nikoliv 10. V rádiu už je openTX :)
Konektor učitel-žák řeším tady: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=71597
Čínské děti tam daly fakt hodně blbě dostupný konektor.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.04.2015 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
FlySky FS-TH9X - pár poznámek a dotazů k unbricknutí
Dostalo se mi na stůl tohle rádio s měněným procesorem a podivně nastavenými fuse bity. Možná se někomu bude hodit postup pro základní unbricknutí, aby se byl procesor opět ochoten bavit s programátorem.

Je zapotřebí říznout vývod k pinu 24 procesoru (XTAL1) zhruba v těchto místech:
5025

Na jiném procesoru si ubastlit generátor pomocných hodin 1 MHz (nemusí být nijak přesný, plusminus 10% bude zcela OK). Na ATMega644 vám bude chodit něco takového:
Kód:
#define F_CPU 16000000  //16MHz
#include <avr/io.h>
#include <avr/interrupt.h>

int main(void){
   DDRB |= (1 << PB0);
   TCNT1=0;
   OCR1A = 15;
   TCCR1A |= (1<<COM1A0);
   TCCR1B |= (1<<CS11) | (1<<WGM12);
   DDRB |= _BV(1);
   while (1){
      if ((TIFR1 & _BV(1)) == _BV(1)) {
         PORTB ^= ( 1 << PB0 );
      }
   }
}

Výstup pinu B0 připájejte k pinu 24 procesoru, na fotce je to vidět, zem pomocného procesoru spojit se zemí rádia. Pak už by se rádio mělo začít bavit s připojeným programátorem. Je potřeba nastavit správně fuse bity takto:
Kód:
low=0E
high=89
ext=FF

Tím je opraveno a lze obnovit propojení přerušeného signálu XTAL1 a naprogramovat firmware.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.04.2015 15:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
A následují dotazy - je FlySky hardwarově identická s Turnigy (myšleno na úrovni portů)? Firmware po nabootování zůstává viset v logu OpenTX bez snahy posunout se, pokud bootuju s posunutým plynem, nefungují tlačítka. Setkal se s tím někdo?

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.04.2015 18:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Torm píše:
je FlySky hardwarově identická s Turnigy (myšleno na úrovni portů)?

Flysky TH9X je shodná se starou Turnigy 9X viz tento odkaz. Ostatně Rimr běžně flashoval firmware naprosto stejným postupem do obou jak zmiňuje v návodu na svém webu viz tento odkaz.

Rozdíl je mezi zmíněnými spíš ve VF modulu. Turnigy ho má pevně připojen k interní anténě zatímco Flysky má VF modul s vlastní anténou na modulu a uvnitř modulu bude také nějaký drobný rozdíl jelikož Turnigy VF moduly mají větší teplotní drift což se obvykle projevuje drobným ujížděním středů kanálů mezi stavem po zapnutí z chladného stavu a stavem po zahřátí zhruba za cca 15 minut od zapnutí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.04.2015 19:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 568
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Tak to je pro majitele špatná zpráva, v tom případě je to rádio o moc nemocnější, než se zdálo... Podle všeho se samovolně resetuje a mačká si samo tlačítka :(

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Flysky TH9X z aliexpressu
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 20:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.10.2017
Příspěvky: 3
Zdravím, vybírám pro začátek rádio a zaujalo mě tohle: https://www.aliexpress.com/item/1flysky-FS-THX9X

zajímalo by mě,zdali má někdo zkušenosti z aliexpressu, a jestli do toho můžu bez obav jít,nebo na co si dát pozor (nerozumím všem těm zkratkám v popisu) a potom jestli není problém se základním softwarem a jestli není problém s pozdějším upgradem pokud ho budu potřebovat,popřípadě s češtinou atd. jak je na tom telemetrie? a vůbec obecně .... díky všem za odpovědi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flysky TH9X z aliexpressu
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 20:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 944
Bydliště: PN - SK
Ahoj Mirek,

mas tu o tom vysielaci toooooolko popisane, staci sa lepsie pozerat: viewforum.php?f=43
Ci tento, alebo iny je tiez vela popisane.
Najprv studuj, co tu o tom ktorom vysielaci pisu a potom sa pytaj...

_________________
olisoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz