px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2012 9:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
Tak jsem to dal zpátky do letadla a je to stejné. Podle návodu k ESC je rychlé pípání indikace toho, že throttle není v nulové poloze. Asi je potřeba někde něco poštelovat, akorát ještě nevím co.

Edit: Takže když nastavím low endpoint u throttle na 120%, tak je to OK a vše funguje správně. Problém vyřešen.
--
Borek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2012 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Prekalibruj si rozsah plynu na regulátore, aspoň skús, tak že nestiahneš plyn úplne na nulu. Aby to hneď nerozbehol ale až pár mm nad dorazom - mnohé regly si zapamätajú aj polohu kde je motor vypnutý.
Inak toto môže byť spôsobené jednoducho trimom, normálne je že trimom plynu nastavuješ voľnobeh spalováku a zhasínanie motora je zvlášť na prepínač/gombík. To je potom naozaj -100% poloha až keď stiahneš trim plynu úplne na doraz dolu.
Takže by som to bral tak že máš nastavený trim=voľnobeh 20% a spolu s posunom rozsahu na 120% si dostal -100..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2012 16:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
coro píše:
Prekalibruj si rozsah plynu na regulátore, aspoň skús, tak že nestiahneš plyn úplne na nulu. Aby to hneď nerozbehol ale až pár mm nad dorazom - mnohé regly si zapamätajú aj polohu kde je motor vypnutý.
Inak toto môže byť spôsobené jednoducho trimom, normálne je že trimom plynu nastavuješ voľnobeh spalováku a zhasínanie motora je zvlášť na prepínač/gombík. To je potom naozaj -100% poloha až keď stiahneš trim plynu úplne na doraz dolu.
Takže by som to bral tak že máš nastavený trim=voľnobeh 20% a spolu s posunom rozsahu na 120% si dostal -100..

Trim je na nule, to je vidět u FlySky hned na hlavní obrazovce. Každopádně teď mi to přijde nastavené dobře, takže bych to asi neřešil.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Oprava "pípáku" Fly sky TH9
PříspěvekNapsal: úte 06.08.2013 12:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.4.2012
Příspěvky: 6
Při snaze nainstalovat hlídač baterie Li-pol dle p. Trojánka se mně stala nemilá věc. Zřejmě použítím jiného hlídače napětí se propálila vodivá dráha plošńáku (pod přívodem k LCD) na základní desce. Dráhu jsem opravil, vysílač fungoval, ale nefungovalo pípání. Začal jsem hledat a našel tranzistor SC 8050 D 331 umístěný na desce vypínače hned vedle bzučáku. po hledání na různých fǒrech jsem našel toto kde je stejný problém:http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?t=829#p11028
Autor tam použil na výměnu tranzistor BC 337 25. Jelikož jsem neměl ani jeden zmíněný typ tak jsem použil poslední ze starých zásob: KS 500. Po výměně původního tranzistoru za KS 500 je bzučák opět funkční :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Flysky TH9x problém při flashování
PříspěvekNapsal: čtv 04.12.2014 23:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2014
Příspěvky: 5
Bydliště: Prachatice
Ahoj,
při flashování TH9x se mi objevila tato hláška:
Zahájeno AVRDUDE
C:/Program Files/companion9x/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -P usb -U flash:w:C:/Program Files/companion9x/opentx-9x-templates-autoswitch-dblkeys-nobold-cz.hex:i
=================================================================================
avrdude.exe: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.
a vysílačka je momentálně mrtvá.Je nějaká šance že ji rozchodím,nebo jsem si ji nenávratně zničil?
Vysílačka při programování při připojeném USBasp nesvítila a ani nepípala.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 5:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 569
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Typ procesoru a driver programátoru máš správně? Co napětí? Zkus použít eePe a načíst eeprom, flash a fuses z procesoru, pak se hneme dál. Pokud není po smrti procesor, je celkem slušná šance na unbrick :)

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 8:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Zažil som rôzne problémy pri nahrávaní atmelov, zo začiatku som používal AVR Dragon a tam bola najhorším problémom kvalita USB kábla - robilo to úplne nezmyselné chyby až po stav že prepísalo fuses náhodne a stalo sa že aj až do stavu kedy sa nedal procesor už nijak inak prepísať(=oživiť) než paralelným programovaním, ktoré ale vyžaduje vybratie zo zariadenia.
Takže ako prvé, kontrola USB kábla. Použiť krátky a kvalitný (jo, to keby človek mohol posúdiť pohľadom.. nejde o hrúbku gumenej izolácie...).

A druhý bod, v T9x sú aj na pinoch použitých pri flashovaní, naletované filtračné kondenzátory. Dragon nedokáže nahrať procík v T9x kým sa neodstránia.
USBASP programátor z hobbyking ale nahráva aj bez ich odstraňovania, má jednoducho vyšší výkon :-),, ale naznačuje to možný problém, podľa toho akým konkrétne výrobkom a cez aké kábliky pripojeným na procesor, to nahrávaš.

ATmega by nemala podľa správnosti dovoliť pri ISP nahrávaní zakázať ISP (sériové programovanie), no ľahko sa Ti mohlo stať že si ju prepol na nejaký iný zdoj taktovania. Jednu sa mi podarilo oživiť použitím externého kryštálu..

V úplne najhoršom prípade, oprava je vždy možná odstránením procesora a naletovaním nového. Tak že sa pritom starý zničí to ide aj jednoducho v domácich podmienkach, tak že sa odrežú nožičky a po jednej sa odsajú, no a nový sa tam už na čisté plošky priletuje ľahko.

Myslím si že pomalším taktom pri flashovaní by si mohol problém obísť. Nerobíš 1000 kusov a ani neodchádza lietadlo, načo sa ponáhlať. Neviem aký je najnižší baud rate či čo to presnejšie je ale skúsil by som parameter -b=19200 či ešte menej...
Je ale možné že máš USBASP nejakej modernej čínskej výroby a firmware, ktorý "určuje baud rate automaticky", a neprehovoríš ho na normálnejšiu rýchlosť.
Neviem sa rozhodnúť čo v takom prípade, to je na tebe. T.j. či odletovať filtračné kondíky (z MISO,MOSI, SCK, ale asi aj z Reset pinu) a skúsiť znovu, alebo to radšej rozšlapať a kúpiť iný.
Ale ako prvé si buď istý dĺžkou a kvalitou káblikov!

To že vysielačka je teraz mrtvá, mi je ale čudné. Podľa toho výpisu, sa ešte nič nepodarilo - target does not answer. Leda že by to už bol druhý (x-tý) pokus a problém by vznikol pri prvom pokuse, a už teraz jednoducho neodpovedá.
Nemáš tam nejaký skrat alebo tak?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 9:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2014
Příspěvky: 5
Bydliště: Prachatice
OK zkusím kabel znovu přepájet napřímo na USBASP,momentálně to mám připojené přes DIN konektor z RCfoto.Programátor mám přímo s Číny,
je na něm napsáno V 2.0. A přes epee se pokusím někam pohnout.Odletovat filtrační kondíky je asi mimo moje technické možnosti.
Zatím díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ten USBASP čo máš, dáva 5V pre programovaný procík? Ešte ma napadlo že ani to nemusí stačiť (veď to berie len z USB..).. ja teda osobne +5V nepripájam do vysielača vôbec a zapínam vysielač normálne vypínačom. ASP si procík resetne reset pinom, je mu jedno že už bežal.

Stále sa mi nezdá, že nevieme dôvod prečo je teraz vysielač mrtvý,
keď programovanie pravdepodobne ani nezačalo.
Či bol predtým pokus kedy začalo?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 11:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 569
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Ten brick je opravdu zajímavý, ale berme to za bernou minci. Ale bylo by fajn, kdyby autor vlákna popsal trochu podrobněji, jak ten pokus o flashnutí vypadal, případně připojil i obrázek nebo odkaz k svému programátoru. Jinak opravdu dobrou praxí je ověřit si, jestli programátor s procesorem komunikuje čtením - ještě před pokusem o flashnutí obsahu :)

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.12.2014 0:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2014
Příspěvky: 5
Bydliště: Prachatice
USBASP 5V dává,má jumper,kde si můžu vybrat jestli 5V nebo 3,3V.Kabel jsem znovu přepájel,vynechal připojovací DIN konektor a mám to napřímo.Pokus o flashnutí bohužel proběhl.V companion při zapsání
do paměti flash rádia proběhl Write následně verity(nevím jestli to píšu správně) a pak na konci mi to napsalo,
něco v tom duchu,že se to nezdařilo.
Nynější stav je,že připojím vysílačku (bez baterky,TX modulu) k USBASP vysílačka se nezapne a ani nepípá.
Při pokusu načíst EEPROM napíše:
avrdude.exe: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.
A když do konfigurací "extra arguments" připíšu -F napíše to hlášku:
avrdude.exe: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
avrdude.exe: AVR device initialized and ready to accept instructions
avrdude.exe: Device signature = 0x000000
avrdude.exe: Yikes! Invalid device signature.
avrdude.exe: Expected signature for ATMEGA64 is 1E 96 02


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.12.2014 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
To že sa nezapne, tiež nie je dobre (keď dostane 5V, mala sa ozvať, nakresliť logo...), ale to vlastne nevieš či nie je zapnutá len mrtvá (nevie init displeja, pípanie.. tak je tma a ticho). Viac meraj. Najprv či tam ide tých 5V.
No a skúsil by som ešte posledný pokus a to odletovať tie kondíky čo idú z MISO,MOSI,SCK a aj RESET pinov na zem. Sú to drobné smd a možno ich zničíš teplom alebo stratíš, ale nie sú tam nutné (okrem toho na Reset, ten asi ani nie je keramický).
A úplne posledná možnosť je skúsiť tam priviesť nejakú externú frekvenciu na XTAL1 nožičku - ale to fakt neviem presne povedať že čo by mohlo pomôcť a čo urobiť ešte viac škody..
Ak nič, tak by som prestal váhať a rázne kúpil novú ATmega 64 v najbližšom obchode..
Do rána si zaletuješ a zajtra môžeš lietať..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 15:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 18
Zdravím,

měl bych prosbu, je tu někdo z brna kdo mi byl ochotný pomoci s modifikací a následným flashnutím TGY 9X? Děkuji moc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1167
Bydliště: Letovice,ČR
Jestli se nikdo nenajde, tak se zkus domluvit tady http://www.rcflying.cz/
Je to v Ostrovačicích.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 18
Mám kontaktovat normalne toho pana Matulu co je v kontaktu? diky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz