Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Flysky TH9X
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 19:40 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 25
Koupil jsem si http://www.leaderhobby.com rádio TH9X s odnímatelným zadním vysílacím modulem. Chtěl jsem si do něho nahrát firmware ER9X, který už mám v prvním rádiu Turnigy T9X. Bohužel jsem pohořel. Vysílačka se přehrání firmware brání. Už jste se s tím někdo setkal ? Vyloučil jsem chybu v kabelu, v zapojení na desku, v programátoru i v software eePe. Vše s Turnigy jde, ale s TH9X nic. Když se snažím vyčíst Flash memory, tak programátor jen blikne červená LED, vysílačka zhasne na cca půl vteřiny a pak se zase rozsvítí a čtení se nerozjede. Na notebooku mám jen nápis viz obrázek. Už jste to někdo viděl, popřípadě máte nějakou radu ? Desky ve vysílačkach jsou na první pohled stejné. Programátor mám USBASP.

Obrázek

Pokud upravím povel k vyčítání o -F, tak se mě zobrazí toto:

Obrázek


Že by nám to kluci čínský zablokovali ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 20:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Skontroluj či nemáš dosku v1, čo mala nesprávne SCK pad - posunutá pozícia.
Popis je všade keď hľadáš rozdiely v1 a v2. Nedávno niekto písal na rcgroups že mu teraz prišla v1 (iný rozdiel tam asi nie je)..
Prípadne zmeraj odpor rezistorov ktoré sú na všetkých tých pinoch (MOSI,MISO,SCK), medzi keramickým kondíkom a zemou. bývajú 180 alebo 200 ohmov a môžu brániť komunikácii, mne cez to AVR Dragon nie je ochotný vôbec komunikovať, lacný USBASP z ebay to ale "prerazí" nízkym odporom svojich výsupov - no môže to byť na hranici funkčnosti..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 967
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Ja mam tiez tu istu Flysky T9X vysielacku,sam som si to tam napajkoval na dosku sam naprogramoval a islo to..Cvilu som sa s tym trapil...Jediny problem bol v tom,ze ked som to pripojil na programator, tak displej na vysielacke ani nesiel ani to tusim nepipalo..Nemalo to stavu pri vybratej baterke..
Ak som vlozil baterku do TX, slo to napalit bez problemov..Vyskusaj to aj ty s baterkou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 22:06 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 25
coro píše:
Skontroluj či nemáš dosku v1, čo mala nesprávne SCK pad - posunutá pozícia.
Popis je všade keď hľadáš rozdiely v1 a v2.


Tak je to hotové. Opravdu byla ve vysílačce jiná deska. Přeletoval jsem vodič číslo 7 (SCK) o jeden pin doprava a vše jede jak má.

Mnohokrát děkuji za radu.

Přikládám foto s ještě špatně nainstalovaným vodičem.

Obrázek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 14:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2007
Příspěvky: 544
Bydliště: Český Újezd
Obrázky: 17
Ahoj taky mám problém Flashnout ER9x firmware do Flysky.Základní desku mám jako ty V1 ,toho že SCK signál je špatně jsem si vůbec nevšiml, takže jsem ho taky přeletoval z pinu 8 na pin 11.Mám tenhle programátor STK 500http://www.sure-electronics.net/mcu,display/DB-AD001_2_b.jpg naprogramoval jsem už sním víc věcí i Copter, ale s FLYSKY mi nejede.Jak píšete nerozsvítí se mi ani TX po připojení k programátoru a postup s připojeným aku a zaplou TX taky nevyšel.No objednal jsem tedy ten programátor co má v návodu boboland tak uvidím.Kdyby tu byl někdo z Ústí nad Labem a měl ten programátor ozvěte se mi, zkusil bych to dřív než dorazí ISP programátor z číny.
Dík CyCo

_________________
TX:FlySky + FrSky DJT, fw:Open9 frsky mod, voice
letadla, coptery, heli, loďka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.02.2012 7:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2007
Příspěvky: 544
Bydliště: Český Újezd
Obrázky: 17
Tak vše už vyřešeno, prostě jsem zakoupil doporučovaný ISP prog. a vše jde jako po másle.

_________________
TX:FlySky + FrSky DJT, fw:Open9 frsky mod, voice
letadla, coptery, heli, loďka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
Tak mám doma FlySky TH9X a dneska jsem se dostal konečně k tomu to vyzkoušet. Spároval jsem přijímač s vysílačem standardním postupem, červená LEDka na dodaném přijímači svítí, kablík od ESC jsem dal do pozice 3. Bohužel, nefunguje. ESC trvale rychle pípá, evidentně se mu něco nelíbí.

Manuál je celkem k ničemu, především jsem tam nenašel, jak jsou kanály. Na mém stávajícím Hobby King rádiu je 1-křidélka, 2-výškovka, 3-tah, 4-směrovka... je to nějaký zaběhlý standard? Nebo kde se dozvím, jak tam ty kanály jsou? Googlil jsem a nikde se tom nepíše.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Ahoj, zkus stáhnout trim plynu, mělo by to jít. Většinou, když rychle pípá, není plyn v nule..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2010
Příspěvky: 370
Bydliště: Spálené Poříčí
Jo ty kanály by měli sedět,nakalibroval jsi plyn?

_________________
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
FilipV píše:
Ahoj, zkus stáhnout trim plynu, mělo by to jít. Většinou, když rychle pípá, není plyn v nule..

Tohle vím. Navíc nastavování rozsahu u mého ESC neprovází trvalé pípání.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
BambiSpP píše:
Jo ty kanály by měli sedět,nakalibroval jsi plyn?

Co myslíš tím kalibrováním plynu? Jestli to, že zapnu vysílačku s plynem na max, ESC zapípá, dám plyn na min, ESC zase pípne a je hotovo? Tak k tomuhle se proste nedostanu, protože to jen pípá a nic jiného to nedělá.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2010
Příspěvky: 370
Bydliště: Spálené Poříčí
Ještě mi napadlo jestli máš nastaven správně mod 1-4

_________________
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 19:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2010
Příspěvky: 370
Bydliště: Spálené Poříčí
Co myslíš tím kalibrováním plynu? Jestli to, že zapnu vysílačku s plynem na max, ESC zapípá, dám plyn na min, ESC zase pípne a je hotovo? Tak k tomuhle se proste nedostanu, protože to jen pípá a nic jiného to nedělá. Tak to vypadá jako by nebil plyn vypnutej.jinak to radio by jse mělo zkalibrovat když je nové.zkus kontaktovat Rimra já toto radio přesně neznám.Jinak jsi ještě pročti toto http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x

_________________
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Možno len nemáš regl v tom výstupe príjmača kde máš plyn?
Skúšal si ho dať inde a do toho kde si myslíš že je, pichnúť servo že ako sa pohybuje?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky TH9X - nedokážu rozjet
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2012 20:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2011
Příspěvky: 483
Bydliště: Ústí nad Labem
Tak jsem teď vykuchal ESC z letadla, abych si mohl hrát na stole. Spároval jsem to podle RiMra (to prohození Bind/Bat na přijímači je opravdu finta fň) a servo se mi hýbe. Takže vysílačka funguje. Zítra to dám zpátky do letadla a vyzkouším, už se mi to teď nechce tady rozkládat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz