Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 19:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Dá se rosím do T9x s opentx donahrát funkce, abych nemusel ručně hledat sínač, ale třeba jsem s ním jen cvakl jako to má taranis?

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 19:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Nevím jestli jsem to správně pochopil, ale pokud chceš v nastavení např. mixu zvolit přepínač tím, že ho aktivuješ, tak to lze. Musíš flashnout znova OpenTX a přidat u něj volbu autosource nebo autoswitch. Myslím že po čem paseš je autoswitch; autosource dělá to samé i s kniply/poťáky. Myslim. :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 19:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Super dik. Flashnu to zitra. Je jeste neco co se vyplati tam hodit?


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 20:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Záleží na tvých preferencích, v tom je to kouzlo.
Tady je přehled všech, i těch co tuším nejsou pro t9x, takže si v Companionu můžeš projít co ti nabízí a dohledat s co to znamená a rozhodnout se, esi to chceš/potřebuješ. Třeba pokud máš FrSky s telemetrií, je tam pro ni volba. Taky koukám že pokud nad tím v Companionu podržíš myš tak ti to taky poví, co to dělá. A krom toho co chceš si můžeš zatrhnout i že něco nechceš - když to neptřebuješ.
Já mám třeba ještě battgraph, templates, gvars, potscroll.. ten poslední je teda i dvousečná zbraň, ale to už je můj boj :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 20:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Mam frsky ale prijmace bez telemetrie.


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.10.2016 21:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Pak si myslím netřeba, ba možná by to bylo i na škodu. Můj skromý odhad je, že tahle volba řekne T9x že má přepájené dráty a že má teda hledat vstupy na jiných pinech. Můžeš přidat, pokud někdy budeš dělat telemetry mod. ;)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: mrtvá vysílačka Turnigy 9xr
PříspěvekNapsal: pát 24.03.2017 1:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 16
Bydliště: ValMez
Ahojte, koupil jsem si nový USBavr programátor kvůli přehrání nového FW OpenTx do rádia. Asi jsem něco udělal špatně, protože mě to nešlo přetáhnout nový FW do rádia, přehrál jsem ovladače a znovu zkusil a pak už jsem dostal jen tuto hlášku-viz příloha

Výsledkem je mrtvý display rádia, jen svítí text READY. Tak žeby vysílačka odešla do věčných lovišť?
Dokážete poradit jak dál?


Přílohy:
Výstřižek1.PNG
Výstřižek1.PNG [ 13.69 KiB | Zobrazeno 656 krát ]

_________________
GAMA 2100 + Turnigy 9XR (OpenTx)
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.03.2017 16:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Ne nutně, mně se tohle stávalo v jednom kuse když jsem si hrával s ATMEGAma.

Podíval bych se, jestli je připojený jak má být a konektory jsou dobře připájené, a to jak na straně rádia, tak na straně programátoru (studeňák, obrácený konektor na USBasp a podobně). Pokud máš možnost, zkusil bych programátorem přečíst/napálit nějaký jiný čip. Já vždycky když testuju nový programátor, kabel k němu nebo tak, tak nejprve zkouším čip jen přečíst, abych si ho nepřemazal a nezjistil, že to nemám čím vrátit zpátky :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.03.2017 16:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Ajooo teď koukám že USBavr, ne USBasp. Našel jsem toto: https://www.pololu.com/product/1300, píšou že programátor sice jede na 5V z USB, ale už je nepoužívá k napájení cílového čipu. Máš tuto verzi, nebo nějakou jinou? Možná bude potřeba jeho úprava nebo čip v rádiu napájet 5V externě.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2017 15:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Stačí rádio zapnout vypínačem a bude čip napájený z baterie rádia. Já mám programátor napevno v rádiu a vyvedený jen USB konektor, mám ho napájený z rádia neustále (a odpojené napájení z USB) - jinak to blokovalo piny a rádio nejelo.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.03.2017 7:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 16
Bydliště: ValMez
Tak opraveno. Základem bylo nastavení Usbavr programátoru na 3,3V. A pak oživení dle návodu v softíku od Khazama AVR programmer. Nakonec v Companionu vymazat pojistky do výrobního nastavení.
Podařilo se mi to včera večer a radostí jsem pak nemohl ani usnout :D .

_________________
GAMA 2100 + Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.03.2017 13:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
:-)) Tak to gratuluji! Úplně tvé radosti rozumím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.05.2017 20:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.9.2015
Příspěvky: 72
Bydliště: Praha, Zlín
Ahoj,

nevíte, má přehrání OpenTX v T9X vliv na funkci používání vysílačky v simulátoru? Od změny firmwaru mi nefunguje sim, resp. PPM ovladač, kdy páka plynu nedává žádný signál do simulátoru a ostatní páky fungují divně...Tak jen jestli někdo třeba tuší, jestli to může být tím...

Díky!

_________________
Phoenix 2000.
Rozestavěno: 3PD akro, 3PDlab Messerschmimtt BF 109 H/F, YAK 55 EVO Dualsky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.05.2017 21:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
A co máš za modul? U FrSky bylo potřeba přidat rezistor nebo modul na sim vytáhnout. Já ji připojuji k PC i s OpenTx bez problému, ale už jsem ji s ním i dostal..

Odesláno z mého nástroje zkázy a podpis odstraním


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.05.2017 22:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.9.2015
Příspěvky: 72
Bydliště: Praha, Zlín
Mám tam origo modul, který musí být povytažený, to vím. Ev. musí být provedena HW úprava připájením nějakého odporu či co. Ale problém byl skutečně v OpenTX, pokud to jde problémem nazvat.

Stačí ve vysílačce vytvořit nový model, na něj aplikovat šablonu pro čtyřservové křídlo a vše funguje jak má!

_________________
Phoenix 2000.
Rozestavěno: 3PD akro, 3PDlab Messerschmimtt BF 109 H/F, YAK 55 EVO Dualsky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz