Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 50  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2012 21:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No oni to FPV letci mají zmáknuté nějak vymakaně, teď vařím z vody, ale pochopil jsem, že některé helmy vybavené snímači polohy produkují PPM signál, který takto přes kabel přivedeš do rádia, namixuješ úplně stejným způsobem na příslušné mixy a posíláš "nahoru", kde pak ve finále jak točíš hlavou, tak ovládáš to kamerové lože na éru...
Ale možná jsem to jen blbě pochopil :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2012 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 939
Bydliště: PN - SK
napriklad toto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10994

das to na hlavu, resetnes polohu a ako tocis hlavou, tak toci s kamerkou :)

_________________
olisoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 0:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Alebo aj toto
http://www.youtube.com/watch?v=AcFAC-hs ... 1Zh0kERFck


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 4:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
No oni to FPV letci mají zmáknuté nějak vymakaně, teď vařím z vody, ale pochopil jsem, že některé helmy vybavené snímači polohy produkují PPM signál, který takto přes kabel přivedeš do rádia, namixuješ úplně stejným způsobem na příslušné mixy a posíláš "nahoru", kde pak ve finále jak točíš hlavou, tak ovládáš to kamerové lože na éru... Ale možná jsem to jen blbě pochopil :)

Head tracking je vychytávka původně vyvinutá v kombinaci s head mounted display do přileb pilotů vojenských stíhaček. Head tracking je dnes používán i jako pomůcka FPV pilotů. I některé videobrýle už obsahují vestavěný head tracking třeba viz tento odkaz s datovým výstupem, který se přes kabel připojí do konektoru učitel/žák na vysílačce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 8:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
drondys : tak tak ale spíš než pro piloty stíhaček to bylo vyrobeno pro střelce do vrtulníků...kam otočí hlavu tam se točí kanon...proto je to spíš vhodné pro kopilota co ovládá kameru na snímání než tu letovou...
homemade řešení
http://www.youtube.com/watch?v=mBAqO4X-abQ
http://www.youtube.com/watch?v=xOFe1KwB3b8
http://www.youtube.com/watch?v=Ct4iFHrXBxI

základem je gyro....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 10:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Jablonec
No jo, ale když se podívám na ten návod k tomu gyru tak se to nějak zapojuje do vysílače...to u nás a našich turnigy nebude problém, ale to nastavení softu??????cooo...Jinak moc pěkná věcička.jen nezapomenout v jaké poloze člověk tu hlavu měl, aby pak čuměl při přistání dopředu:-)

_________________
nerušit...bastlím :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
drondys : tak tak ale spíš než pro piloty stíhaček to bylo vyrobeno pro střelce do vrtulníků...kam otočí hlavu tam se točí kanon...

Začalo to u stíhaček v kombinaci se zobrazovacími displeji (tzv. HUD) v přilbách pilotů stíhaček a ovládalo se tím zaměřování cílů pohybem hlavy do hledáčku zaměřovače na displeji v přilbě pilota. Až později se to přeneslo i na moderní vojenské heliny.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2012 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
madbull píše:
No jo, ale když se podívám na ten návod k tomu gyru tak se to nějak zapojuje do vysílače...

Je tam popsáno taky, že se to zapojuje přes konektor učitel/žák a nastavení už je specifické dle konkrétního vysílače podle toho jak a co umožňuje nastavit z hlediska použití těch či oněch kanálů pro to gyro. V podstatě je to tak, že určité dva zvolené kanály, které mají být řízeny tím gyrem by měly být ve vysílačce nastaveny tak, jako by je trvale řídil učitel a tím učitelem je právě to gyro a zbylé kanály pak řídí žák tj. vysílačka.

madbull píše:
to u nás a našich turnigy nebude problém, ale to nastavení softu??????

Základní popis nastavení možností učitel/žák pro firmware pro ER9X viz tento odkaz. Pro originální firmware v T9X jsou možnosti chudší, ale také tam něco je a popis k tomu je v první videu na stránce viz tento odkaz. Není tam přímo přesný postup pro tento účel, ale inspirovat se podle toho by mělo být možné.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2012 23:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Tak Birky, nějaké podněty na ten nové FW :)

JMalik píše:
...jde hýbat vším, kromě motoru. Ten je v režimu STOP a pokud nemám navolený tenhle režim, tak nemohu zapnout TX....


Tak to je super vychytávka :)
To napíšu programátorům ER9x... :D
Možnost nadefinovat u paměti modelu spínač a jeho polohu, bez které se nedá zapnout rádio...


Takže to píšu tobě, ty jsi s nima ve spojení :)

A ještě, dají se stopky spustit softwarovým spínačem?
Pak by se dalo udržet počítání času na prvku plynu, i když v souvislosti s letovými režimy cestuje po rádiu (třeba z páky plynu na spínač a zpět).
TO by byla kůůůůl vychytávka... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 0:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
RiMr píše:
Tak Birky, nějaké podněty na ten nové FW :)

JMalik píše:
...jde hýbat vším, kromě motoru. Ten je v režimu STOP a pokud nemám navolený tenhle režim, tak nemohu zapnout TX....


Tak to je super vychytávka :)
To napíšu programátorům ER9x... :D
Možnost nadefinovat u paměti modelu spínač a jeho polohu, bez které se nedá zapnout rádio...


Takže to píšu tobě, ty jsi s nima ve spojení :)

A ještě, dají se stopky spustit softwarovým spínačem?
Pak by se dalo udržet počítání času na prvku plynu, i když v souvislosti s letovými režimy cestuje po rádiu (třeba z páky plynu na spínač a zpět).
TO by byla kůůůůl vychytávka... :)


ten spinac na model aby neslo zapnut radio? hmm. uz rozumiem to znamema "Swithc startup Warning" v nastaveni modelu a aby bolo mozne vybrat rovnaky SWx ako pre letovy rezim STOP.
dobre dam navrh :)

stopky idu aj na SW spinac, ale to co pises by vyzadovalo vela SW prepinacov a kombinovanych dokopy a zaroven by ovladali aj letove rezimy. to chce napipat. podla mna to pojde.
skusal si companion9x? ten robi simulaciu na realnom FW a nie v dalsom software ako eepe a potom v radiu sa to moze spravat inac.


Naposledy upravil birky dne čtv 26.01.2012 1:06, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 0:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No spínač aby tam byl :)
Prostě si nastavíš bezpečnostní spínač a jeho polohu a bez toho nezapneš rádio, resp. nezačne vysílat.

Companion vyzkouším, mám nějakou prastarou verzi a ta byla hodně očesaná...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 1:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
hmm. uz rozumiem to znamema "Swithc startup Warning" v nastaveni modelu a aby bolo mozne vybrat rovnaky SWx ako pre letovy rezim STOP.
tak to myslis?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 1:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Přéééésně Birky :)
Al eto jen tak, že jsem se s tím setkal v jiném tématu. Není to nic fatálního.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 1:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
hej, ked som si vyhladal to ine forum tak som pochopil. uz pisem autorovi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 1:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
No ten STOP letový režim je zajímavá vychytávka. Jen jsem si ale při tom i vzpomněl jak někdo řešil svou koptéru, kde musí přepnout dva vypínače a udělat pákami "gesto" pro odblokování... Supr věc, určitě se mu jen tak nestane, že by ho omylem sekla (nebo aspoň vyděsila) vrtule. Jenže pak se vrátím do reality, kde máme vysílač čínské výroby. Spoje nejsou vždy úplně kvalitní. Někdo to lítá s originál klecí na tužkovky. No a v neposlední řadě tu je alternativní firmware, kterému se dá naložit co proto a kde "náhoda" může způsobit reset firmwaru. Už vidím jak během letu drobný reset procesoru, kterého bych si normálně ani nevšimnul, znamená, že musím přendat všechny páčky a přepínače do startovní polohy (a to ani nemyslím na toho chudáka s gesto-koptérou). Než si výpadku všimnu, uvdědomým si, co po mě radio chce, a skutečně to udělám... tak to abych si rovnou zašel pro igelitku na třísky. Nad tímto problémem (existuje už teď, ne až po přidání toho STOP režimu) jsem přemýšlel delší dobu, ale řešení mě nenapadlo. Nejspíš na některou nohu připojit kondenzátor, který se bude jen velmi pomalu samovolně vybíjet a pokud je při startu procesoru kondenzátor ještě dostatečně nabitý (vysílačka byla před vteřinou ještě zapnutá), tak se vykašlat na všechny výchozí pozice a odblokování.

No ten STOP režim může používat jen kdo chce, povinné to není. Nezapomínal bych ale ani na vedlejší účinky, které to může přinést.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz