Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Chcel to urobiť rovnako ako to má Hitec, takže až taký unikát to byť nemusí.

Inak je to v podstate úplne obyčajný jack, a stačil by mono, akurát na používanie so simulátorom alebo ako žiak (=nie je zapnutý VF) potrebuje ten kontakt navyše ktorý by mu zapínal vysielač bez vf - a ten nesmie byť vodivo spojený s jackom (je tam napájanie z baterky).

Treba poznamenať že keď na VF modul nejde napájanie, na doske sa to meria, ten konektor je prepnutý na výstup PPM, ale keby sa to zaplo normálnym vypínačom alebo sa na VF nejak napätie dostalo, prepne to (softwarovo) ten konektor na režim vstup a signál tam nebude.

Ono je otázkou jestli se samotná koncepce T9X z hlediska potřeby onoho přepínání neodlišuje od toho jak to má Hitec tj. pokud by se pak vzal kupovaný kabel od Hitecu tak jestli pak bude bez jakýchkoli úprav na konektorech toho kabelu fungovat s tou upravenou T9X. Pokud ne tak to není moc dobrý nápad.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 10:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Presne tak, bohuzel obycejny jack se spinacem, co neni spojen vodive, se jen tak sehnat neda. At uz mono nebo stereo. Cekat mesic ci dele, nez bych originalni konektor mozna stejne nesehnal, se mi nechce. Navic mam radsi, kdyz jsou ve vecech dily, ktere se daji nahradni sehnat. Ten din konektor se sezene v GME, GES a i jinde za +- 16,- Specialni jack hodne obtizne a s postovnym za minimalne stovku po mesici cekani. Kdo by taky chtel cekat tak dlouho :roll: Zapojeni bude jako hitec, takze zas az takovy unikat to nebude. Kdyz by pripadny nasledujici majitel kabel ztratil, tak dojde do modelarskych potreb, ze chce k vysilacce kabel k simulatoru, "velky kulaty s sesti kolikama", prodavac mu da ten od hitecu a bude mu to fungovat. Prave proto jsem ten konektor vybral. Chtel jsem, aby to byl nejaky bezne pouzivany konektor u vysilacek a abych mohl mit presne stejne zapojeni. To, ze ten kabel uz mam doma kvuli opticu 6, byl uz jen bonus :)

Uvazoval jsem i o variante pridat tam vypinac (prave ten spinac je to, co je v konektoru rozbite) nebo prepsat program, pridat si na to polozku do menu a zapinat vysilacku normalne vypinacem (nezkoumal jsem,jestli by to bez hw uprav slo). Nakonec ale prave kvuli kompatibilite s necim existujicim, jsem zvolil reseni, co jsem zvolil.

Citace:
Ono je otázkou jestli se samotná koncepce T9X z hlediska potřeby onoho přepínání neodlišuje od toho jak to má Hitec tj. pokud by se pak vzal kupovaný kabel od Hitecu tak jestli pak bude bez jakýchkoli úprav fungovat s tou upravenou T9X. Pokud ne tak to není moc dobrý nápad.

Ja doufam, ze ano. Jak to dopadlo dam vedet, vcera nebyl dostatek casu, takze jsem akorat stihl udelat diru pro konektor. Snad se k tomu dostanu dneska. Extra kabel k tomu delat nebudu. Ten od hitecu uz mam a presne s nim to hodlam pouzivat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 15:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
Ahojte, v dohladnej dobe bude pristupny novy FW "Open9x", ktory uz obsahuje zopar velmi zaujimavych vlastnosti.
- plne konfigurovatelny timer2
- Obidve stopky konfigurovatelne na THRt co znamena, ze spusti stopky ked sa THR zvysi z minima ale nevypne stopky ked je THR spat na minime.
- Soft Prepinace mozu byt kontorlovane podla hodnoty timer1 a timer2.
- moznost zmeny MODU vysialca bez pomiesania vsetkych mixov.
- zobrazenie stavu Soft Prepinacov a kanalov vyssich ako 8 na LCD.

Open9x vychadza z gruvin9x, takze ma aj podporu Letovych rezimov.

Pani chcel by som sa vas spytat, nakolko mate vacsie skusenosti s lietanim, co si myslite, aky by mal byt rozsah hodnot pre Timer1 a 2 v Soft Prepinacoch?
tu su priklady, ktore su realizovatelne:

-0:30 az 3:45 krok 1 sekunda
alebo nejaky vacsi rozsah napriklad -0:30 az 38:30 s roznym ktokom:
[-00:30 -> 00:60] krok 1 sekunda
potom
[00:60 -> 10:00] krok 5 sekund
potom
[10:00 -> 38:30] krok 30 sekund

Teda otazka znie na co by ste chceli vyuzit takuto funkcia a aky ma byt jej rozsah?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 16:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Tak to je výborné Birky!!!
Tvoje práce?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 16:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Tady je videt casto kritizovana vlastnost opensource - roztristenost. Mame tu th9x, er9x, gruvin9x, radioclone a ted pribude open9x. Pritom kdyby se lidi naucili spolupracovat a vyuzili sve sily v jednom projektu, tak uz by za nas "te-devitka" zvladna udelat vanocni uklid, vyzvednout deti ze skolky a uvarit kafe :D

Vlastnosti, co popisujes, jsou pekne. Proc ale nebyly pridany do existujiciho projektu, proc dalsi novy? Je nektery z autoru/hlavnich spravcu projektu despota? Nekomunikuje? Nebo jake jsou ty duvody?

No nic, konec povzdechu :) Zas musim uznat, ze kdyby byl opensource dokonaly, nikdo by neplatil za jeho udrzbu/vylepsovani a ja bych byl bez prace :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 19:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
gruvin nechce pridavat nove funkcie (ani len to zobrazovanie "virtualnych kanalov a switchov") tak sa bertrand(spoluautor gruvinu) rozhodol rozbehnut open9x. urcite ste si uz vsimli, ze bertrand robi aj companion9x (univerzalne eepe pre vsetky FW).
to RIMR: iba testujem tie veci a komunikujem s autorom, takze preberame co by sa dalo vylepsit atd...
vcera sme sa bavili o tych casovacoch a ich rozsahu, ktory ma zmysel. No ja by som sa celkom bal nastavit casovac aby mi napriklad vypol motor. preto som chcel vediet aky rozsah by uvitali skuseni piloti.
to Mihlit: pevne verim ze o9x a c9x sa vyvijaju a su zatial to naj z tych opensouce. er9x s vyvojom nejako zakapal. gruvin9x radsej vyvija hardware.
no tak tak.
a na to kafe a deti predsa mame mama9x.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 20:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Aha, tak tohle info jsem nevedel. Ja se teprve rozhlizim. T9x mam ani ne tyden, takze teprve koumam, kam svuj cas investuju. Zatim jsem zkousel er9x a gruvin9x, ktere nejdou ani zkompilovat s nejnovejsim vyvojovym prostredim (gcc 4.6.2, avr-libc 1.8.0). Uprava je ale jen rychlovka. Do obou projektu jsem o tom napsal, tak jsem zvedavy za jak dlouho (a jestli vubec) dostanu odpoved :) open9x jsem jeste nezkousel, taky na to mrknu.

Zatim jsem zkousel vsechno jen na sucho. Konektor pro flashovani budu pridelavat dnes (v koupene t9x uz bylo preflashovano,ale draty tam nejsou) a pak teda jeste cekat az mi prijde programator z ebay-e. Cetl jsem neco matne, ze pri pouzit avr-dragon jsou problemy a nechci si odprat programator za 2,5 tisice vysilackou za 1,5 :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 21:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Birky, k tomu časovači, napadá mě použití jako sekvencér pro složité podvozky třeba...
Zjevnou nevýhodou je počet spotřebovaných kanálů třeba jen na podvozek. Ale zkrátka, ta možnost tu je.
Myslím, že takové možnosti by uvítali lodičkáři a autíčkáři, kde by se daly "naprogramovat" pomocí timerů v SW sekvence různých sklápění s blikáním světel a zvukovými signály, vyklápění záchranných člunů, vytahování sítí a jánevimco.... Navíc u těchto aplikací ani tak nevadí "pomalé" rádio při použití se 16 kanály s JETI.

V takovém případě by ale vteřina byla moc "hrubá".

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2012 1:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Tak konektor vymenen za din 6 a uz jsem dnes na simulatoru lital s original kabelem od hitecu. Takze minimalne jako slave/zak (kdy je potreba spinat ten kontakt) to funguje. Druhe radio mam v servisu, takze jako ucitel to vyzkousim teprve az dorazi zpatky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2012 18:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
open9x je uz verejne k dispozicii.
http://code.google.com/p/open9x/downloads/list
dajte mi vediet ako sa vam paci. co by mohlo byt vylepsene.
napriklad mne viac vyhovuju letove rezimy s menej ako sekundovym krokom, takze namiesto rozsahu 1-15 pouzivam 0.5 az 7.5 sekund.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2012 20:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
birky píše:
open9x je uz verejne k dispozicii.
http://code.google.com/p/open9x/downloads/list
dajte mi vediet ako sa vam paci. co by mohlo byt vylepsene.
napriklad mne viac vyhovuju letove rezimy s menej ako sekundovym krokom, takze namiesto rozsahu 1-15 pouzivam 0.5 az 7.5 sekund.


Super Birky, díky, nahraju a pokukám :)
Jak myslíš, ty letové režimy se sekundovým krokem?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2012 21:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
pechod medzi FP je nastavitelny od 1 do 15 sekund.
mne sa zda vela, minimalne sekunda. Ak by ste mali podobny nazor mozem to prebrat a autorom, aby skratil cas prechodu medzi FP.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2012 22:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
birky píše:
pechod medzi FP je nastavitelny od 1 do 15 sekund.
mne sa zda vela, minimalne sekunda. Ak by ste mali podobny nazor mozem to prebrat a autorom, aby skratil cas prechodu medzi FP.


Jo takhle... Tak mě osobně ta vteřina přijde OK, ale já mám samé lenochody, chápu že někomu to může být nadlouho.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2012 14:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Založil jsem další malý miniseriálek malých videonávodů, ER9x - Malé chytré vychytávky a začal jsem návodem, jak použít PP7 a PPM8 z druhého vysílače, pro řízení lože kamery kopilotem (třeba). Nic pro zdejší staré mazáky, ale zvídavým začátečníkům snad přijde vhod :)
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... le-chytre/

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2012 21:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
super, konenecne viem naco sluzia PPM vstupy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz