Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
aky je rozdiel medzi JR a Futaba (kniple)? na t9x pasuje len futaba?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Bumpy_SK píše:
aky je rozdiel medzi JR a Futaba (kniple)? na t9x pasuje len futaba?

Ty JR mají myslím jiný průměr tj. nepasují, ale osobně jsem je na T9X nezkoušel. Mohu ovšem z vlastní zkušenosti potvrdit, že ty Futabácké pasují, protože je na T9X mám.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Tak se mi konečně dostala do ruky vysílačka s er9x fw (z druhé ruky). Konektor pro simulátor je kaput. (Nejprve fungoval, když jsem jack trochu přimáčkl ke straně, teď už vůbec). Tento konektor je zapájený devíti nožičkami. Extra destička je ale připájená jen pěti vývody, kde je 2x zem. Jelikož ten konektor nefunguje, tak si ho ale nemůžu proměřit. Předpokládám, že tam bude buď jack mono s přepínačem nebo jack stereo. Pro ani jedni variantu mi tam ale nesedí počet vývodů. Neví někdo, co tam je za konektor nebo není někde schema obsahující tuto část? Já našel jen schema základní desky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Myslím, že jde o tento konektor, ale nevím kde ho sehnat.

Obrázek

Údajně se někomu podařilo přes podporu HobbyKingu sehnat nějaký náhradní díl na T9X, který není běžně v prodeji. Takže pokud ten konektor neseženete jinde ani nějakou vhodnou náhradu v takovém případě můžete zkusit napsat na Support Centre HobbyKingu viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 11:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Ano, nakonec se mi podarilo najit schema zapojeni, kde byl tento konektor. Jedna se o stereo konektor, kde je zapojena jen spicka a zem, ale v konektoru jsou i dva nezavisle prepinace (neprepinaji signal jako klasicke sluchatkove konektory), z nichz zapojen je jen jeden. Ten spina napajeni pri zapojeni konektoru. GME tento konektor nema. Na farnellu koukam taky neni, jen 6.3 mm verze. Pak je to pro me asi neperspektivni konektor. Nahradim ho necim jinym. Patrne 6 din konektor, co ma Hitec. Tam ma zak/simulator propojen vyvod 4 a 5. Jak koukam na zapojeni a popis vyvodu, tak by to melo byt kompatibilni. Akorat jeste, kdyz se turnigy pouziva jako ucitel, zapina se jen zastrcenim konektoru nebo vypinacem? Koncovka ucitel od hitecu nema projeny vyvody 4 a 5, protoze v pripade hitecu to znamena vypnuti VF modulu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 11:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
mihlit píše:
...Akorat jeste, kdyz se turnigy pouziva jako ucitel, zapina se jen zastrcenim konektoru nebo vypinacem?

V tomto režimu se zapíná automaticky při zastrčení konektoru tj. ne vypínačem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 12:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Tak to mozna nebudu uplne kompatibilni, ale lepsi reseni me nenapada.
Kdyz ale koukam na video od rimra, tak tam ma ucitele zapnuteho vypinacem:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... rainer-new


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 12:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Drondys píše:
mihlit píše:
...Akorat jeste, kdyz se turnigy pouziva jako ucitel, zapina se jen zastrcenim konektoru nebo vypinacem?

V tomto režimu se zapíná automaticky při zastrčení konektoru tj. ne vypínačem.


Dovolim si nesouhlasit kolego :)
ucitel - zapnu vysilac, zastrcim kabel
Zak - vypnuty vysilac, zastrcim kabel. Kontrola - nastaveni "Trainer" je nefunkcni a je pouze napis "Slave"

Aspon tak to delam ja.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 13:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
Dovolim si nesouhlasit kolego :)
ucitel - zapnu vysilac, zastrcim kabel
Zak - vypnuty vysilac, zastrcim kabel. Kontrola - nastaveni "Trainer" je nefunkcni a je pouze napis "Slave"

Sorry za chybu, napsal jsem omylem to co platí pro režimy simulátor/žák nicméně i s těmito režimy by měl obecně při výměně konektoru počítat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 14:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
No, buď tam dát přepínač a nebo, a to mi přijde jako lepší řešení, tam dát normální DIN konektor (samici), kde bude spínaný kontakt na dvou pinech, na samci (konektoru na kabelu) pak mít ty dva piny spojené.

_________________
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 17:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Presne to mam v planu. Zapojit to tak, aby to bylo kompatibilni s Hitec din kabelem.
Koncovka zak/simulator ma propojeny piny 4 a 5, ktere hitecu rikaji, ze nema pouzivat VF modul. Takze na piny 4 a 5 dam draty od puvodniho spinace. Pri zastrceni koncovky zak tak bude sepnuto a vysilacku to zapne.

Koncovka master tuto propojku nema (hitec asi nechtel vypinat VF modul u ucitele ci co... :lol: ), ale jelikoz se pri pouziti rezimu ucitel na turnigy ta zapina vypinacem, tak by tam ta propojka nemela byt potreba. Uvidim, snad to bude fungovat :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
No já nevím jestli z toho dělat tou výměnou za něco úplně jiného unikátní kus T9X, který se v tomto ohledu bude chovat jinak než ostatní T9X a pak, aby se v tom "prase vyznalo". Nedej bůh, aby takto upravenou T9X pak prodal nějakému začátečníkovi, který z toho bude úplně mimo.

Možná by přeci jen stálo za zvážení zkusit napsat na tu podporu HobbyKingu a pokusit se ten originální konektor sehnat přes ně a kromě toho dát inzerát třeba do sekce koupím, protože občas se najde někdo kdo prodává různé části T9X na náhradní díly.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 21:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
Drondys: Ale on se bude (pokud to dobře chápu) chovat naprosto stejně. Jen už tam nebude 3.5mm jack ale DIN :)

_________________
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 1:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Mrkvak píše:
Drondys: Ale on se bude (pokud to dobře chápu) chovat naprosto stejně. Jen už tam nebude 3.5mm jack ale DIN :)

Pokud tam bude DIN tak to bude unikát, protože T9X s DIN konektorem obecně nejsou. V případě, že by takto upravená T9X v budoucnu změnila majitele a ten třeba ztratil kabel, který k tomu dostane tak to pro něj pak může být zdrojem zmatků než se dopátrá co a jak zapojit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 9:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Chcel to urobiť rovnako ako to má Hitec, takže až taký unikát to byť nemusí.
Inak je to v podstate úplne obyčajný jack, a stačil by mono, akurát na používanie so simulátorom alebo ako žiak (=nie je zapnutý VF) potrebuje ten kontakt navyše ktorý by mu zapínal vysielač bez vf - a ten nesmie byť vodivo spojený s jackom (je tam napájanie z baterky).

Treba poznamenať že keď na VF modul nejde napájanie, na doske sa to meria, ten konektor je prepnutý na výstup PPM, ale keby sa to zaplo normálnym vypínačom alebo sa na VF nejak napätie dostalo, prepne to (softwarovo) ten konektor na režim vstup a signál tam nebude.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz