Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turnigy 9X
PříspěvekNapsal: pát 11.08.2017 8:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2009
Příspěvky: 15
Zdravim.Mam Turnigy TGY9X.Program je v cestine.Nejsem schopen ke kridelkum namixovat vztl.klapky.Dival jsem se na video pana Mrazka,ten ma program trochu jiny a v anglictine.Diky za rady


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 11:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 66
Ahojte pani potrebujem poradit pouzivam primac frdky D8R-II Plus s telemetriou.
Ma tento primac moznost poslat do vysielacky udaj akym prudom je napajany alebo iba cez telemetricke cidla?Mam primac napajany Lipo 2S 2600mah a rad by som ho sledoval ale pride mi zbytocne kupovat Frsky FLVSS Inteligentný Senzor napätia Lipo.
Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 12:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2006
Příspěvky: 175
Bydliště: Trnava
Obrázky: 11
Tomix píše:
Ahojte pani potrebujem poradit pouzivam primac frdky D8R-II Plus s telemetriou....


Zdravím.

Zdá sa, že je tu trošku hokej v elektrických veličinách. Pokiaľ chceš merať prúd (jednotka Ampér) odoberaný z LiPo, tak sa zakúpeniu snímača prúdu nevyhneš. Ale vzhľadom k tomu že ďalej spomínaš napäťový senzor (elektrické napätie udávame vo Voltoch), tak predpokladám, že chceš merať napätie LiPo. V tomto prípade môžeš využiť jeden z dvoch analógových vstupov na prijímači. Treba ale použiť napäťový delič, nakoľko na vstup nesmie byť pripojené napätie väčšie ako 3.3V. Návod ako si takýto delič napätia jednoducho vyrobiť je tu... Takto zistíš napätie LiPo ako celku. Pokiaľ chceš vedieť napätie po jednotlivých článkoch, tak potom je potrebný tebou už spomínaný napäťový senzor.

_________________
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 12:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 66
Ten napetovi delic mam original ale pride mi dost nespolahlivy (popravde ani neviem aku hodnotu nastavit iba skusam).Chxel som iba vediet ci to nema primac uz sam.predtym som mal graupner a tam to fungovalo bezproblemovo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 12:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2006
Příspěvky: 175
Bydliště: Trnava
Obrázky: 11
Ja som s ním nikdy problém nemal. Hodnotu "ratio" v rádiu si musíš zistiť sám. Voltmetrom meriaš napätie tvojej LiPo a zmenou "ratio" sa snažíš čo najviac priblížiť zmeranej hodnote. Ešte sa dá v menu nastaviť na koľko desatinných miest má byť hodnota zobrazená.

_________________
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 13:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 66
A ako treba mat napakovanie kabliky na 2S baterku?
Na HK pisu ze je to az do 5S ale realisticke modeli pisu ze je to iba do 3S tak kde je potom pravda?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 14:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2006
Příspěvky: 175
Bydliště: Trnava
Obrázky: 11
Stačí si prečítať návod. Všetko je tam dopodrobna rozpísané aj nakreslené. Dokonca aj to, že sa to odporúča pre 1S, 2S a 3S. Je tam spomenutá aj možnosť použitia pre 5S, ale ako max (radšej by som neriskoval). Jednotlivé pomery deliča napätia sú 2:1, 4:1 a 6:1. Výrobou vlastného deliča napätia so správnym pomerom môžeš merať aj 10S.

_________________
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 21:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
A k té otázce měření bez děliče - jo a ne. Pokud vim, tak přijímač umí měřit napětí kterým je napájen, ale pokud to máš přes BEC a ne napřímo, což v této konfiguraci hádám nemáš, tak ti to moc neřekne neb bude ukazovat furt okolo 5 V. Resp. měl by.

Odesláno z mého Redmi 3S a podpis odstraním


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 11:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pokračujte prosím v dalším vlákně - viewtopic.php?f=43&t=82146&p=1381897#p1381897

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz