Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2012 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
mb píše:
EDIT: teraz som si uvedomil, že k T9X je 9 kanálový RX

Zde bych si dovolil drobnou opravu.

FlySky žádný 9-ti kanálový Rx pro T9X nevyrábí. K T9X implicitně není dodáván 9-ti nýbrž pouze 8-mi kanálový Rx. Takže i když figuruje devítka v názvu tak je T9X defacto implicitně jen 8-mi kanál.

Na doplnění lze zmínit to, že se dá samozřejmě vyměnit firmware např. za ER9X a VF modul i přijímače za Jeti Duplex a udělat tak z T9X až 16-ti kanál, ale to už není implicitní stav. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2012 19:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2010
Příspěvky: 274
Bydliště: SK
Drondys - ďakujem za opravu (preklepol som sa a nevšimol som si to) - ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som uviedol do omylu

_________________
SVK 34-12


Naposledy upravil mb dne čtv 09.02.2012 21:03, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2012 20:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Z restaurace přes mobil jsem se pokoušel poslat otázku (nevyšlo) k čemu tedy pro běžného uživatele použitelný 5ti kanál přijímač a že jsem zhýčkaný MPX kde se to dá libovolně přiřadit. Nyní už jste odpověděli.
Všem děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2012 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
timi píše:
Z restaurace přes mobil jsem se pokoušel poslat otázku (nevyšlo) k čemu tedy pro běžného uživatele použitelný 5ti kanál přijímač a že jsem zhýčkaný MPX kde se to dá libovolně přiřadit. Nyní už jste odpověděli. Všem děkuji.

Opět bych to trochu upřesnil. FlySky implicitně nevyrábí k T9X žádný 5-ti kanálový přijímač. Dělá k tomu jen 3, 6 a 8-mi kanálové. Dá se sice použít FrSky 5-ti kanál, ale to znamená vyměnit VF modul za FrSky, a to už opět není implicitně výchozí stav.

Takže tak jak se T9X implicitně dodává z HobbyKingu tj. s implicitním VF modulem Turnigy bez výměny VF modulu je funkční s přijímači uvedenými na webu RiMra viz tento odkaz.

Nicméně tak jako tak jak už jsem zde zmínil druhé křidélko jde dát na kanál pět a dá se to pak řešit přes CUSTOM mix.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2012 20:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Dobře, díky. Už raději mlčím. Vycházel jsem z info co jsem tu na začátku dostal. Nic o něm nevím. Vysílač mi snad zítra ukáže. Docela se na to těším. Za tu cenu jsem na něj moc zvědavej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 06.06.2016 18:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
kazdiccc píše:
Ahoj všem,
dostal jsem vysílačku Turnigy 9x 9Ch (firmware v2) mode 1.

Zkoušel jsem si různé mixy bez letadla a koukal na displeji jak to funguje.
Pak jsem pokročil a zapojil přijímač do letadla (Beta 1400)
1ch křidélka
2ch výškovka
3ch plyn
4ch směrovka

Něco asi dělám stále špatně, ale nemůžu to rozchodit...
- zapnu vysílač, pak baterii v letadle, uvítá mě pípání jako vždy a pak hned rychlé krátké pípání
- všechny serva reagují, ale plyn nereaguje (serva reagují i na mixy) baterku mám nabitou na plno

Měl jsem stejný problém, nakonec vyřešeno díky radám pod dotazem. Jen mám problém s chodem plynu, začne reagovat až po asi 1/4 dráhy, ale na LCD ukazuje dráhu v pořádku a je zkalibrovaná... Co s tím?

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 06.06.2016 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1789
Bydliště: Košice, SK
Skalibruj regulátor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 06.06.2016 20:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Aha, díky - jen vůbec nevím jak na to... Prosím o radu

Edit: už jsem to našel a běží to - chvilku mi trvalo než mě napadlo to najít na fóru, jsem lehce vyplesklej z tý Turnigy - oproti Cadetu... :D

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 06.06.2016 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1789
Bydliště: Košice, SK
Neboj, to prejde. Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 13:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Jen dotaz - když budu chtít stejným rádiem Turnigy T9x ovládat i druhý model Alpha, musím koupit druhý přijímač a spárovat ho ke druhému modelu v Turnigy, anebo to funguje jinak? Zatím jsem nic takového neřešil tak nevím...

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 21:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Přijímače jsou spárované s moduly, v rádiu jsou nastavené jen modely, takže když budeš létat s Betou, v rádiu si zvolíš betu a je jedno jaký je tam přijímač. Teoreticky, pokud bys měl stejně zapojené kanály a neutrály nastavené délkou táhel, nemusel bys ani měnit ten model v rádiu, ale to by musely být stejně nastavené, nemoh by sis je vyladit každý zvlášť a jediná výhoda je, že by se ti nestalo že řachneš s letadlem krz to, že sis ho zapomněl přepnout v rádiu. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 22:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Já tak nějak pořád nechápu, že když mám s vysílačem spárovaný jeden přijímač (dejme tomu v té Betě) jak ten vysílač přesvědčím aby komunikoval i s druhým přijímačem (kompatibilním) v Alphě. Musím tedy v tom případě spárovat druhý přijímač v druhém letadle (v Alphě) anebo musím přehodit ten spárovaný přijímač do druhého letadla (a mít tedy jen jeden přijímač)? Chápu, že ve vysílači si jen přepnu napípané modely na ten s kterým chci lítat, ale co ty přijímače... 8O

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1789
Bydliště: Košice, SK
Každý model osadíš vlastným prijímačom. Pri cene prijímačov je nezmysel prehadzovať jeden medzi modelmi. To sa robilo tak pred tridsiatimi rokmi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 22:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
Myslel jsem si to. Takže spáruju další přijímač s vysílačem a on ho uloží do paměti?

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění Turnigy - Beta 1400
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1789
Bydliště: Košice, SK
Myslím, že Turnigy nemá identifikáciu prijímača, takže vysielač si nič neukladá. Párovaním si prijímač "zapamätá", že toto je jeho vysielač a signály z iných ignoruje.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz