Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 12:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Páni - podarilo sa mi zapojiť opačne batériu do Turnigy.

Výsledok:Obrázek

Čo by ste s tým robili? Vďaka ;)

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Lubor píše:
patrně máte na mysli tento článek:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... -turnigy-9

jasan...pls na webu mi zásadně tykat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 948
Bydliště: PN - SK
lakotamm píše:
Páni - podarilo sa mi zapojiť opačne batériu do Turnigy.
Čo by ste s tým robili? Vďaka ;)


vymen ten stabilizator a kondik, stalo sa to uz mnohym :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 13:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
olisoft píše:
lakotamm píše:
Páni - podarilo sa mi zapojiť opačne batériu do Turnigy.
Čo by ste s tým robili? Vďaka ;)


vymen ten stabilizator a kondik, stalo sa to uz mnohym :wink:

Stabilizátory som napočítal 4. Dva na doske, jeden pri pípáku, a jeden v RF module..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Takže vravíte, že to nieje až také hrozné?

Neviem na čo dali do Turnigy 3 pinový konektor a navyše neoznačený. :roll:

EDIT: Vravelo sa tu niečo o použití 2s Lipol, pri ktorom treba vymeniť stabilizátor. Mám to spraviť?

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ten konektor má po krajoch zem a v strede plus akoro ako na príjmači. NEDÁ sa dať naopak.... leda že by tam niekto pchal dvojpin. Ale to asi nerobíte ani na príjmačoch..

Tie stabilizátory v originále neboli low drop, takže pri 7V začalo klesať aj napätie pre AD prevod a teda meral odveci a napríklad nikdy nezačal pípať že klesá napätie baterky.
Ak chceš 2s, staťí dať low drop stabilizátory. Ten pri pípáku stačí odstrihnúť (nedať tam nič, a ani nič nespájať).
Neviem na aký prúd boli stavané? V poslednej dobe som si obľúbil L4940-5
V RF module ale nebolo 5V, tuším sa písalo že tam je 3,3V?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Ja mám 3s Lipol - len ma to tak zaujímalo ;)

Dať naopak sa dá - ja mám 2 pinový... :roll:

Takže čo bude všetko konkrétne nutné vymeniť a za čo?

Vďaka :wink:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2011 20:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=3850997
- pozri aj ďalšie obrázky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 11:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Ogaři, tady komunita jakýmsi způsobem řešila "pípací" problém?
Můžete znalí zhodnotit a co jde?
http://code.google.com/p/er9x/issues/detail?id=261

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 11:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.2.2009
Příspěvky: 203
Obrázky: 1
zdravim ...

po niekolkych padoch epp-cka my odpadla z maleho 4kanalu V8R4 antena. ide o rcv s jedinou kratkou antenou, vyzera ze to nie je koaxial.
tu na fore som cital, ze samotna antena je umyselne dlhsia, tak ma napadlo ci by sa to dalo len tak naletovat spat, kedze by dlzka prisla iba o par mm.
nestala sa uz takato vec niekomu ? vyzera ze je to tam dost biedne prichytene.

Je este nejaky tip ako to opravit a aby to bolo odolnejsie ? v 7kanaly je na antene taky maly konektor, ale tam to vyzera byt koaxial.

vdaka.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 12:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 948
Bydliště: PN - SK
na tom 4kanali je to len kablik, priletuj a zakvapni silikonom.
Mrkni sa na tieto obrazky, jeden mi prisiel s neprichytenou antenou:

P1080096
P1080098
P1080099
P1080100


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 12:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.2.2009
Příspěvky: 203
Obrázky: 1
olisoft píše:
na tom 4kanali je to len kablik, priletuj a zakvapni silikonom.
[/url]

dik.

sorry ze to skoncilo v zlom vlakne. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
RiMr píše:
Ogaři, tady komunita jakýmsi způsobem řešila "pípací" problém?
Můžete znalí zhodnotit a co jde?
http://code.google.com/p/er9x/issues/detail?id=261

Keď procesor pošle pulz do pípáku, podľa schémy to má byť do pípáku, ale podľa reality to je inak zapojené - je tam čosi navyše.

- Na doske s pípákom je 7805 ktorá je napájaná z napájacej linky RF modulu, ktorá má vyrobiť 5V, a signál z procesora je privedený na bázu tranzistora ktorý tých 5V zo 7805 pripojí na pípák.
To je ešte OK.
Ale zároveň platí že v režime Simulátor alias Žiak, je vypínač vypnutý a na VF modul nejde napájanie.
A toto napájanie VF modulu sa kontroluje, cez 150kOhm rezistor je tam citlivý obvod ktorý existenciu napätia pošle na pin procesora, ktorý následne po softwarovom vyhodnotení v každom cykle, pošle na inom pine riadiaci signál do analogového spínača ktorý prepne linku z Jack konektoru namiesto na PPM výstup, na PPM Vstup.

No a keď je vypínač čiže napájanie RF vypnuté, a vysielač je zapnutý zasunutím Jack konektoru, vrátime sa úplne na začiatok môjho príspevku a nájdeme výstup na pípák pripojený k tranzistoru na ktorého vstupe je 7805 toho času bez elektriky, s odpojeným vstupom (vypínač off)..
Ale cez ten tranzistor to z pinu procesora nielen stačí na zapípanie cez prechod z bázy, ale prejde to aj na výstup odpojenej 7805 a cez ňu v opačnom smere sa to dostane až na napájanie VF modulu. Na VF module len blikne ledka, ale asi tam je aspoň malý kondík a tak to napätie prejde až k citlivému sledovaniu či tam je napätie, a aktivuje to PPM VSTUP a teda simulátor na nejaký čas nempojde.----

Riešenie prepísaním softwaru a otázkou v menu, je síce možné, a už ako vidím aj hotové, ale podľa mňa nakompletné - nemôže nehradiť hardwarový kix. Osobne nechcem aby nejaký signálny pin procesora živil VF modul cez kadejaké náhodné súčiastky.

Riešenie hardwarové je triviálne - kliešťami odstrihnúť 7805 z dosky pípáku, až pri zemi, nič viac nerobiť. Pípa to síce stále cez bázu tranzistora, ale na jeho vstupe je odstrihnutý kontakt čiže nič a na pípak to pekne akurát stačí.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
coro píše:
........kliešťami odstrihnúť 7805 z dosky pípáku, až pri zemi, nič viac nerobiť. Pípa to síce stále cez bázu tranzistora, ale na jeho vstupe je odstrihnutý kontakt čiže nič a na pípak to pekne akurát stačí.....

prosim daj tu foto - pred a po
nie kazdy to takto pochopi, vacsina tu o elektrike nic nevie, su ludia aj z ineho cesta :D
foto je 100 krat lepsie ako 10 popisov :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2011 13:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
boboland píše:
...su ludia aj z ineho cesta :D
foto je 100 krat lepsie ako 10 popisov :)


Přesně tak, někteří rozlišujeme polovodičové součástky na ty kulaté a ty placaté... :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz