Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 9:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
Mám modul TxU od MZK Twin..plánoval jsem ho vestavět do Hitecu Optic, ale protože potřebuji minimálně 6 ti kanál do zavážecí rybářské loďky a potřebný přijímač stojí víc jak 1500 pak nejprve byla volba na set modulu a přijímače od FrSky ale pak jsem si přečetl stránku od RiMr a bylo rozhodnuto. Tedy je rozhodnuto a čekám na dodávku zboží do skladu v HK a kdy mi T9x pošlou.. Teď by mě zajímalo zda, když Twin je co do přenosu telemetrie kompatibilní s Jeti a na jeho přijímače lze napojit senzory od Jeti a navíc si jeho vysílací moduly rozumí s Jetiboxy tak jestli fw Jeti pro T9x je taky kompatibilní s Twinem. a kdyby to celé bylo kompatibilní s přijímači za ceny číny a jejich senzory které doufám totálně porazí ceny evropských výrobců pak by to bylo super. Osobně mě zajímá především GPS modul s grafickým výstupem..stačí mi zobrazený bod výchozí, bod konečná, koridor a bod kde bude konkrétně model..kdyby to ještě dovedlo ukázat kterým směrem je natočený čumák lodi v mlze, v noci ve vzdálenosti 300 metrů od břehu to by bylo super a nebo kdyby někdo dokázal využít signál gps z libovolných zařízení..mám dva nepoužívané mobily s gps, ručního garminy, nepoužívanou auto navigaci a bt modul nokia..zbytečně mi doma leží nevyužité...

Nevzpomínám si, že by se tady na serveru v některé diskusi o T9x v minulosti probíraly nějaké zkušenosti s jakýmkoli VF modelem TWIN od MZK a ani s JETI v kombinaci s T9x. Nikdy se tu neprobíralo ani nic o FW JETI pro T9x. Z hlediska podpory telemetrie se tu zmiňovaly HW úpravy pro FW ER9x, které má podporu pro FrSky.

Obávám se tedy, že tady nikoho kdo by se zmíněnou kombinací měl už nějaké konkrétní zkušenosti nenajdeš. Takže to budeš muset vyzkoušet sám a stát se z hlediska diskutérů na tomto serveru v tomto ohledu průkopníkem. :wink:

Můžeš zkusit mrknout viz odkazy

Turnigy 9X Jeti-Module
http://www.jeti-sender.de/forum/turnigy-9x

Modified Turnigy 9X transmitter (Jeti)
http://www.youtube.com/watch?v=KGUOtRLTx44

ale nic konkrétního o tom nevím. Takže když tak zkus kontaktovat autora toho videa viz tento odkaz nebo někoho z té diskuze na německém serveru. Doporučuji taky kontaktovat lidi z JETI viz tento odkaz. JETI je česká firma a co jsem o nich zatím četl tak jsou z hlediska různých technických dotazů podobného charakteru dost vstřícní. Takže se s nima o tom můžeš pobavit a dozvědět se od nich případně nějaké pro tvůj účel vhodné informace.

Ohledně kompatability přijímačů. Pouze odhaduji, že přijímače kompatabilní s imlicitně dodávaným VF modulem Turnigy nebudou kompatabilní s jakýmkoli vysílacím modulem TWIN od MZK. Ohledně nějakých jiných blíže nespecifikovaných přijímačů prodávaných kdekoli za tzv. čínské ceny a kompatibilních s jakýmkoli modulem TWIN nic nevím, ale zkus kontaktovat někoho z diskutérů v jiné diskusi na tomto serveru viz tento odkaz na téma TWIN TxF od MZK kde pár diskutérů (jarb, MichoCZ) píše, že si některý modul TWIN od MZK koupili. Tak k tomu možná budou mít nějaké zkušenosti a další informace.

Ohledně využitelnosti GPS zkus kontaktovat miora přes SZ viz tento odkaz. On a jeho bratr se zabývají vývojem externí telemetrie včetně různých rozšiřujících modulů k ní viz tento odkaz a v diskusi viz tento odkaz zmiňuje co nového k tomu připravují. On bude nejlépe vědět nakolik by to GPS co zmiňuješ bylo využitelné. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 9:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Jeti potrebuje presmerovať - priletovať drátiky na rovnaké nožičky ako FrSky, akurát namiesto prevodníka na +-12V úrovne RS-232 tam je na serial porte jeden 100Ohmový odpor. A je iný firmware.
Mám prvú polovicu urobenú a používam firmware pre Jeti, ale nemám tam ešte dorobený ten rezistor a pripojenie telemetrie.. Nevidím v tom ale problém, riadenie (PPM) a ovládanie sa už nezmení, akurát že po aktivovaní obrazovky s emuláciou JetiBoxu to bude aj zobrazovať tie písmenká a posielať tie 4 klávesy - šipky.

Ale to sa týka JetiBoxu, a zobrazí to len to čo JetiBox - t.j. aj z MZk ale len v režime kompatibility s Jeti. V MZk "natívnom režime" neviem o tom že by bol urobený firmware, a o grafickom výstupe nehovoriac.
To že MZK terminal si môže človek nalepiť zvonku na vysielač, s tým nemá nič spoločné.
Otázka na grafický výstup: to je podporované MZK terminálom? Nie len pri pripojení do PC??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 10:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Drondys : díky moc. tvoje odpověď by se měla připíchnout na čelní stránku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 11:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2005
Příspěvky: 673
Bydliště: Louny
ano Drondysovy odpovědi jsou vždy excelentní, nabité informacemi a hlavně neskutečně přehledné, jistě to zabere fůru času...osobně si ho nesmírně vážím co pro Turnigářskou komunitu dělá, pochopitelně nejen on RiMr, coro, boboland etc. of course ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
K té telemetrii jen doplním (abych moc nešpinil vlákno) že dost dobře nechápu některé měřené hodnoty třeba u větroňů..třeba rychlost a u těch s pomocným motorem otáčky motoru..chápu množství šťávy v aku (btw..zkoušel už někdo osadit éro slunečními panely ?) a obecně gps..protože pak už nechápu proč neměřit tlak vzduchu, vlhkost, předpověď počasí v té výšce (co kdyby přišla námraza a nebo začalo silně pršet a nebo přilítl fukéř...) a když už tedy mít mraky těchto informací pak bych si dovedl představit pracoviště s notebookem(sunbookem, prostě něco malého a lehkého) kde bych si mohl informace sám poskládat do oken a doplnit je grafy..třeba křivka letu
a tak tedy pokud je T9x otevřená pak by nějaký univerzální komunikační port natvrdo vystouplý ven mohl být řešením..různých displayů je k prodeji hafo..tím nemyslím dvouřádkové...jazyk kterým by informace lezli z T9x by se dali zpracovat vnějšně a nezatěžovat s tím T9x...
Jo a o tom fw pro Jeti vím..je ke stažení na stránkách projektu ER9x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Abuch moc nešpinil vlákno ani ja, tak podľa mňa treba rozlišovať informácie ktoré sú užitočné za letu, t.j že ich stihne pilot vnímať/čítať a reagovať na ne, a potom kopa dát ktoré môžu byť zaujímavé po pristátí.
Preto beriem napríklad zapípanie po prekročení max prúdu alebo vyčerpanie zadanej kapacity z aku, ako užitočné na vysielači, ale napr. grafy priebehov jednotlivých článkov ani tak nie - leda to zapípanie keby niektorý z nich padal pod kritickú hodnotu..
V tomto smere mi od Jeti chýba rovnaký zaznamenávajúci senzor ako je Unilog (lebo ten sa dá pripojiť k Jeti, posiela online a aj si pamätá..).

To GPS pre zavážaciu loďku je podľa mňa výnimka. Čakám kedy niekto urobí konečne autopilota pre rybárov, čo im ju zavezie vždy presne na zadané miesto a vráti sa.. Nemal by to byť problém a to dokonca aj bez telemetrie, ale nesúvisí to s T9x.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 12:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Já bych to s tou loďkou obešel (když máš plonkovní telefony) pomocí videohovoru... :)

Nebo je to možná ta nejlepší aplikace pro jakékoliv FPV...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
coro píše:
To GPS pre zavážaciu loďku je podľa mňa výnimka. Čakám kedy niekto urobí konečne autopilota pre rybárov, čo im ju zavezie vždy presne na zadané miesto a vráti sa.. Nemal by to byť problém a to dokonca aj bez telemetrie, ale nesúvisí to s T9x.

víš, že o tom silně uvažuji..zatím jsem hledal informace jak by se autopilot choval při řízení v de fakto 2D prostoru pohybu...a jak se chová po dosažení místa bodu A anebo B...to všechno je třeba řídit nejlépe z jednoho bodu a ne mít kolem sebe velín jak v dukovanech..a k tomu se právě hodí otevřený systém T9x..btw..teď v rádiu hlásili, že se mění clo pro dovozy a že hranice mimo EU je 20 éček...tak doufám, že mi pošlou z HK T9x přes jejich německý sklad...jinak cena asi dost stoupne...už aby si někde v evropě číňani postavili fabriky...nabízím jim v praze několik lokalit kde vyrostli sídliště plné rusáků...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Poslušne hlásim že Jeti v 9x v pohode funguje,
že dokonca po prepnutí na PPM16 berie všetkých 16 kanálov(serv), proporcionálnych samozrejme :)
a že aj JetiBox emulácia beží bezchybne hneď na prvé zapojenie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
btw..teď v rádiu hlásili, že se mění clo pro dovozy a že hranice mimo EU je 20 éček...tak doufám, že mi pošlou z HK T9x přes jejich německý sklad...jinak cena asi dost stoupne...

1. Ne 20, ale 22 Euro.

2. Navíc to zda zaplatíš DPH je věcí náhody, protože to celníci berou jen namátkou tj. běžně se stává, že i zásilky, které mají přímo uvedenou cenu na balíku překračující aktuální limit pro DPH projdou jako proclené bez stanovení DPH.

3. Doufat můžeš jak chceš, ale přes německý sklad nic neposílají pokud to není z německého skladu přímo objednáno a nebo pokud se individuálně přímo přes podporu na Hobbykingu nedomluvíš, aby to tak poslali. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2011 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Poslušne hlásim že Jeti v 9x v pohode funguje,
že dokonca po prepnutí na PPM16 berie všetkých 16 kanálov(serv), proporcionálnych samozrejme...

Chceš tím říci, že Turnigy 9x se s Jeti VF modulem chová jako vysílačka s 16 proporcionálními kanály, a to se pak v tom režimu náhledu na LCD displeji vysílačky zobrazuje namísto 8 rovnou 16 kanálů a jejich ukazatelů a všechny kanály se dají používat v mixech ? :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.03.2011 1:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ano a Nie - ten "náhled" alias servomonitor, je v ER9x len na 8 serv..
Ale na jetiboxe v menu príjmača, vidíš pekne chodiť (po jednom) všetky, napríklad som si dal na skúšku 16ty ako plyn.. Na príjmači si priradíš čo chceš kam chceš, prinajhoršom cez dva či tri príjmače, alebo mám tu jednu fintu - RSAT, je 16kanál, akurát nerozhadzuje pulzy na samostatné nožičky...
V mixoch sa dajú vypočítať všetky, samozrejme.. Len myslím že frame rate už je pre 16 serv asi 35ms (nemeral som, a z príjmača sa dá pustiť viac)

Nevidím to ako možnosť riadiť dospelý boeing, ale na nejakú loď to nemusí byť zle - vie to zobrať aj PPM vstup z konektora, tak by sa dal aj pridať ešte jeden "ovládač" s kniplami napríklad na mierenie alebo točenie kamerami..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.03.2011 7:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
...ten "náhled" alias servomonitor, je v ER9x len na 8 serv...

Nejspíš by to mohlo být dostupné i v tom servomonitoru akorát by se musel ten náhled předělat ve zdrojácích ER9X.

coro píše:
Na príjmači si priradíš čo chceš kam chceš, prinajhoršom cez dva či tri príjmače...

To jako, že třeba VF modulem Jeti spáruješ a současně provozuješ více přijímačů najednou např. dva 8-mi kanálové přijímače a když VF modul vysílá 16-ti kanálový signál tak na tom prvním 8-mi kanálovém přijímači si třeba nastavíš, že bude svých 8 výstupů řídit podle vybraných 8-mi z těch 16-ti přijatých kanálů a na tom druhém 8-mi kanálovém přijímači si třeba nastavíš, že bude využívat jiných 8 vybraných z těch 16-ti přijatých kanálů ?


Naposledy upravil Drondys dne čtv 24.03.2011 7:52, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.03.2011 7:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
ne že bych to znal z praxe ale podle návodu co sjem do jeti četl je pak jeden přijímač master a druhý slave, tak se naprárují a vzájemně propojí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.03.2011 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Drondys: ano, na Duplex príjmači si v menu vyberáš ktorú pozíciu z PPM posiela na ktorý jednotlivý pin pre servo, úplne voľne. Aj viackrát tú istú, aj preskakovane, ako chceš.
Je tam aj možnosť triviálneho mixovania (len dvoch hodnôt, plus nejaké Expo a nastavenie stredu, rozsahu a orezania min/max, ale to je príjemnejšie nastaviť na vysielači).
Dva či tri či hocikoľko príjmačov môže byť spárovaných a zapnutých naraz, každý posielať servám iné hodnoty podľa nastavenia, ale len jeden musí byť Master, a ostatné Clone - tie neposielajú telemetriu a ani sa nedajú nastavovať cez vysielač.
To že sa medzi viacerými príjmačmi od R10 vyššie, môže urobiť prepojenie s kompletným PPM alebo sa môže pridať satelit, je ešte iná vec - to ako záloha keby nejak vypadol rádiový signál pre ten celý príjmač že by mohol brať signál z prepojenia - osobný názor mám, že je lepšie oddeliť redundantné časti úplne.. aj keď použiť RSAT je niečo iné, nemusí byť pre väčší model na škodu kvoli zatieneniu/polarizácii a podobne..
Každopádne pointa je, že to spojenie nie je potrebné na to aby fungovalo viac príjmačov naraz.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz