Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 2:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Myslím, že k těm rozdílům si může přečíst pár stránek zpět co se zde probíralo viz třeba ten VF modul se samostatnou anténou, a to je zatím zhruba asi tak vše o čem tady víme. :wink:

EDIT: Drobné doplnění k tomu zablokování procesoru v T9X.

Při programování přes ISP programátor se programuje přes sériové rozhraní procesoru ATmega. Při výpadku během programování může docházet k tzv. zablokování procesoru, které se následně projevuje tím, že jej nelze přeprogramovat ISP programátorem. Toto lze odstranit tzv. paralelním programováním tj. buď v externím programátoru nebo speciálním přípravku viz odkazy

Obnovení konfiguračních bitů obvodů AVR
(zde je problém popsán)

http://pandatron.cz/?1452&obnoveni_konfiguracnich_bitu_obvodu_avr

Atmega fusebit doctor
(zde je návod pro ATmega včetně verze 64)

http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/#eng

ale vzhledem k napevno zapojenému procesoru v T9X by to byl problém zrealizovat jak zmínil coro.

Takže v případě takovéhoto zablokování bude asi relativně nejschůdnější cestou výměna procesoru jak zde opět již zmínil coro.

Ohledně pájení procesoru viz odkaz na článek kde je k tomu obecný návod včetně videa.

Jak pájet SMD integrované obvody
http://pandatron.cz/?608&jak_pajet_smd_integrovane_obvody


Naposledy upravil Drondys dne ned 20.02.2011 5:42, celkově upraveno 7

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 3:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Keďže mám len jednu, tak nemám ako odpovedať na tie otázky o rozdieloch. Ale myslím si že si stačí pozrieť fotky a rozdiel je jasný (= žiadny, len postupnosť verzií, VF modul s anténou a farba obalu)..

To zablokovanie procesora, podľa mňa to musí nastať jedine chybou pri komunikácii - možno kvoli tým rezisotorom a kondíkom? Alebo, neprepol si len niektorý prepínač čo skratuje niektorý z programovacích vývodov???
Slušné programátory nedovolia pri sériovom programovaní vypnúť flag že sériové programovanie je povolené a tým procesor zablokovať (stále by bolo možné oživiť ho ale HVPP programátorom a to sa ťažko nejak rozumne zapojí na procesor naletovaný do vysielača...). Je ešte možnosť že je nastavený nesprávny typ kryštálu, to by zas mohol pomôcť zdroj nejakej frekvencie (aj 1MHz) privedený na pin oscilátora..
A nakoniec, ten procesor sa dá vymeniť aj celý - ale to už fakt nie je jednoduché robiť na kolene.. Aj keď sa to dá (zničí sa ten odpísaný, nožičky sa odrežú a odletujú po jednej, a nový sa naletuje ľahko.. samozrejme že nie trafopájkou :) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
to všetci s otazkou "rozdiel": na http://code.google.com/p/er9x/ je napisane:<b> "The Eurgle/FlySky/Imax/Turnigy 9x r/c Transmitter is a nicely built unit basically copied from a more recognized manufacturer. "</b> hned na zaciatku hlavnej stranky. a kto nevie anglicky, tak je to to iste. tolko k rozdielom HW :)

ostatne zmazane - nema to vyznam.


Naposledy upravil boboland dne ned 20.02.2011 12:06, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 11:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
co sa tyka mrtvej tx po neukoncenom flash, tak mam tu jeden clanok, ktory som ale zatial neoveroval, ale vyzera ok.

nutne ale vyskusat, ale malo by to ist urobit a bez zasahu do dosky. (vymena IC ...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 11:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
Boboland co máš proti demontáži vadného IO kudlou? Každý doma nemá heizluft nebo infrastanici, ostrá lámací kudla je nejjednodušší metoda(pokud nejsi vyloženě kopyto tak u pouzdra piny hravě odřízneš aniž by ses dotknul desky), a mnohdy šetrnější k desce než to mordovat bez předehřevu horkým vzduchem. Odříznuté piny se seberou kuličkou cínu na hrotu a deska je čistá aniž by byla nějak extrémně tepelně namáhaná. U TSSOP pouzder to preferuju před čímkoli jiným i když ten horký vzduch mám k dispozici. U klasiky DIL to řeším podobně, ale na to mám štípačky, kterými jdou ustřihnout piny těsně u pouzdra. Z druhé strany se pin ohřeje a klepnutím desky o stůl vyjede z prokovu i s cínem, není pak potřeba ani odsávačka.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
to JirkaA: ach jaj, co ti ma Bobo na to napisat? nemtudom.

A ak si dalsi neelektro nechce odpalit TX tak mu ju flashnem zadarmo - ako vzdy :)
mozete tu niektory, ktorym som to robil, napisat? mam dojem ze sa ludia boja poslat TX , s tym ze sa im nevrati a radsej si to pokazia "sami".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 14:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
boboland píše:
A ak si dalsi neelektro nechce odpalit TX tak mu ju flashnem zadarmo - ako vzdy :)
(mozete tu niektory, ktorym som to robil, napisat. mam dojem ze sa ludia boja poslat TX , a tym ze sa im nevrati a radsej si to pokazia "sami").

Tipujem že sa neboja Teba, ale pošty....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 15:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
boboland píše:
A ak si dalsi neelektro nechce odpalit TX tak mu ju flashnem zadarmo - ako vzdy :)
(mozete tu niektory, ktorym som to robil, napisat. mam dojem ze sa ludia boja poslat TX , a tym ze sa im nevrati a radsej si to pokazia "sami").

Tipujem že sa neboja Teba, ale pošty....

Pokud se někdo bojí pak má možnost si zaplatit pojištění zásilky.

Cenný balík o váze 1 kg pojištěný na hodnotu 1500 Kč, u kterého pošta ručí za ztrátu i poškození do výše uvedené částky a který je i trasovatelný, vyjde na Slovensko nejlevněji 211 Kč a zpět to nebude o nic levnější.

Pokud se to někomu zdá příliš tak další možnost by byla poslat jenom ten plošňák, na kterém je procesor. Vyjmout to snad zvládne každý. Boboland má T9X takže zbytek nepotřebuje a muže ten plošňák připojit k přeflashování do té své T9X. Ten plošňák už by neměl být problém poslat v menší bublinkové obálce a mohlo by se to váhově vejít i do 50g. Cenné psaní s váhou do 50g pojištěné na hodnotu 1500 Kč a je to taktéž trasovatelné a pošta ručí za ztrátu i poškození do výše uvedené částky vyjde na Slovensko jen 89 Kč (při váze do 100g a stejném pojištění je cena 99 Kč) a podobná cena by byla patrně i zpět. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Bublinkovú obálku nie, to by mohli zlomiť. Krabičku, alebo aspoň uhlíkové/oceľové výztuhy by som bral ako nutnosť...
Ale na veci to nič nemení - dobrý nápad, lebo ja som ani tak nemyslel na cenu poštovného ako na hádzanie krabíc, a fakt sa samotný plošák mechanicky len tak nepoškodí (ak je tam niečo aby nemohol zlomiť).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Bublinkovú obálku nie, to by mohli zlomiť. Krabičku, alebo aspoň uhlíkové/oceľové výztuhy by som bral ako nutnosť...
Ale na veci to nič nemení - dobrý nápad, lebo ja som ani tak nemyslel na cenu poštovného ako na hádzanie krabíc, a fakt sa samotný plošák mechanicky len tak nepoškodí (ak je tam niečo aby nemohol zlomiť).

S výztuhou bych to nepřeháněl. Od toho to je pojištěné a případně si k tomu může dát příplatek jako "křehké" a dát vyšší cenu a přibalit k tomu kousek tenkého sklíčka nebo něco podobného tak, aby to příliš nezvýšilo váhu, ale aby až to bude Boboland přebírat na poště bylo jednoduše pohybem zjistitelné jestli je obsah rozbitý a když to pošta poškodí tak na tom ještě vydělá a bude mít na dvě T9X. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.02.2011 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
aj tak je lepsie poslat komplet. posielame balicky denne a nepamatam kedy naposledy sa nieco rozbilo (myslim ze nikdy), len sa stratilo, ale to riesi poistenie.

dorobim upravu pre ucitel ziak, podsvietenie, rapkac na plyn a hlavne otestujem live na niecom svojom. Tak ked pride domov a hodi tam chlapec baterky, tak uz len lietat :)

a bavite sa o CZ. z SK je to ovela lacnejsie a minule si tu bol chalan po to osobne. vtedy je to najrychlejsie a najbezpecnejsie :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.02.2011 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ešte mám jednu správu o poťákoch kniplov - rozobral som to, dosť som nechápal ako môžem vybrať poťák snímajúci ľavú-pravú stranu lebo za ním je plast ktorý ho tam zamyká - to s musí celé vybrať, vytiahnuť tie pliešky čo poťáky držia, vytiahnuť poťák najprv ten hore/dole, vybrať celú kolísku z ložiska, a tam sú také jazýčky/západky v plaste čo držia zaoblený kryt (ten čo vidno zvonku) čo blokuje vytiahnutie druhého poťáku...
No. Dráha poťákov je skrátená, na nejakých 60 stupňov, je to celé čierne takže to moc nevidno, ja mám jeden ktorý má menší rozsah ako je pohyb kniplu (krídelká, zrovna). Tak som si povedal že ho vymením za poťák čo je na plyne, veď tam to nevadí, skorej naopak (aby plný plyn nebol 98 percent ale 100, a vypnutý bol -100 a nie nejakých -97, je dobre keby práve tam v krajných polohách už knipel neskákal o tie jednotky percent..nie?)... No ani to nejde, je iná dĺžka hriadele a vybratia v nej.
Nakoniec som roztvoril poťáky, a vymenil odporové dráhy medzi sebou.
Všetko funguje, dokonca aj ten plyn mi teraz berie celú dráhu od kraja po kraj (keby som fakt nechcel tak kalibráciou nie až po kraj, sa to dosiahnuť dá)..

Je to detail ale ma to štvalo, nemám rád "nedokonalé" veci :) :) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.02.2011 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
coro píše:
Ešte mám jednu správu o poťákoch kniplov - rozobral som to, dosť som nechápal ako môžem vybrať poťák snímajúci ľavú-pravú stranu lebo za ním je plast ktorý ho tam zamyká - to s musí celé vybrať, vytiahnuť tie pliešky čo poťáky držia, vytiahnuť poťák najprv ten hore/dole, vybrať celú kolísku z ložiska, a tam sú také jazýčky/západky v plaste čo držia zaoblený kryt (ten čo vidno zvonku) čo blokuje vytiahnutie druhého poťáku...
No. Dráha poťákov je skrátená, na nejakých 60 stupňov, je to celé čierne takže to moc nevidno, ja mám jeden ktorý má menší rozsah ako je pohyb kniplu (krídelká, zrovna). Tak som si povedal že ho vymením za poťák čo je na plyne, veď tam to nevadí, skorej naopak (aby plný plyn nebol 98 percent ale 100, a vypnutý bol -100 a nie nejakých -97, je dobre keby práve tam v krajných polohách už knipel neskákal o tie jednotky percent..nie?)... No ani to nejde, je iná dĺžka hriadele a vybratia v nej.
Nakoniec som roztvoril poťáky, a vymenil odporové dráhy medzi sebou.
Všetko funguje, dokonca aj ten plyn mi teraz berie celú dráhu od kraja po kraj (keby som fakt nechcel tak kalibráciou nie až po kraj, sa to dosiahnuť dá)..

Je to detail ale ma to štvalo, nemám rád "nedokonalé" veci :) :) :)


ty si ale vtipkar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.02.2011 12:24 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2011
Příspěvky: 2
Zdravím Vás tady všechny vespolek.

Mám tuto RC soupravu a řeším spojení vysílače s PC a použití k simulátoru RG 4,5. Prošel jsem tady všechny vlákna k této vysílačce, ale nenašel jsem odpověď na můj dotaz, nebo přehlédl. Byla to fuška, dohromady asi 200 stran v několika vláknech.

K mému dotazu: Zjistil jsem, že vysílač spojujete kabelem, našel jsem i odkazy na ebay. Než jej objednám, obsahuje tento propojovací kabel nějakou elektroniku, nebo je pouze na jednom konci USB a na druhém stereo jack 3.5 a puoze jsou propojené nějaké žíly? Popř. pokud by neobsahoval elektroniku nemáte někdo prosím schéma zapojení?

Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.02.2011 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
PetrW píše:
Zdravím Vás tady všechny vespolek.

Mám tuto RC soupravu a řeším spojení vysílače s PC a použití k simulátoru RG 4,5. Prošel jsem tady všechny vlákna k této vysílačce, ale nenašel jsem odpověď na můj dotaz, nebo přehlédl. Byla to fuška, dohromady asi 200 stran v několika vláknech.

K mému dotazu: Zjistil jsem, že vysílač spojujete kabelem, našel jsem i odkazy na ebay. Než jej objednám, obsahuje tento propojovací kabel nějakou elektroniku, nebo je pouze na jednom konci USB a na druhém stereo jack 3.5 a puoze jsou propojené nějaké žíly? Popř. pokud by neobsahoval elektroniku nemáte někdo prosím schéma zapojení?

Děkuji za odpověď


mam to tiez.
kabel je 3.5mm na USB - ebay 5€ aj s postou.
inak ziadny problem, je to nainstalovane za 10 min na kompletku.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz