Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 18:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2010
Příspěvky: 146
Bumpy_SK píše:
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)

a co zkusit poladit ty srouby, co vedle nich koukaji?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 18:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Bumpy_SK píše:
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)

Když otevřeš obal Turnigy 9X tak jsou tam šroubky na přitažení brzdiček na držácích kniplů. Když si je trošku přitáhneš tak ti kniply nebudou chodit tak lehce. :wink: Je to vidět na obrázcích na webu RiMra viz odkaz přímo na příslušnou stránku.

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/15-2-kde-ji-koupit-a-na-co-si-dat-pozor-hw-zmena-modu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 12.02.2011 9:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
dakujem pozriem sa na to ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 12.02.2011 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8982
Bydliště: Bratislava dnv SK
Prosím, ako je zapojený ten jack učiteľ/žiak??
Pripojil som to podľa nejakého návodu, že :na konci signál, v strede zem, na obale nič, a funguje mi to len napolovicu vytiahnuté! Teda na VSTUP PPM z iného vysielača (mal som tam na vstupe Duplex RSAT príjmač a pekne mi zobrazovalo hodnoty z druhého vysielača - bezdrátový užiteľ/žiak).
Už v ER9x v.433 - ale pri zmene fw som bojoval so 180 ohmovými rezistormi a kondíkmi, nechcel mi fungovať AVR Dragon kým som tie tmavé bodky neodletoval... :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 12.02.2011 18:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 394
Bydliště: Praha, ČR
coro píše:
Prosím, ako je zapojený ten jack učiteľ/žiak??
Pripojil som to podľa nejakého návodu, že :na konci signál, v strede zem, na obale nič, a funguje mi to len napolovicu vytiahnuté! Teda na VSTUP PPM z iného vysielača (mal som tam na vstupe Duplex RSAT príjmač a pekne mi zobrazovalo hodnoty z druhého vysielača - bezdrátový užiteľ/žiak).... :)


Jukni se sem
http://users.belgacom.net/TX2TX/tx2tx/english/tx2txgb7.htm

Nejsou tam sice popsané obousměrné komunikace, ale dal bych GND na obal a signál Tx na špičku a Rx na "to mezi co zbyde".

pozn. a když to nebude fachčit, tak to prohoď - těch možných kombinací zas tak moc není

_________________
T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 13.02.2011 7:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 930
Bydliště: SK
CORO: aj na obal skus dat zem

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 20:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Tak jsem teď kupoval jednu T9x pro jednoho "bezPaypaláka" :)
a všimnul jsem si zajímavé věci...
V souvisejících produktech je uveden jakýsi "TGY 9X 4ch 2.4Ghz Receiver (FHSS)", který je ale oproti ostatním přijímačům za jinou cenu a hlavně není možné doklikat se k jiné informaci. Přijde mi to jako částečně "prošlehlý" údaj z databáze, nějaký "únik informací" :)
A stejně tak je tam jakýsi stejně nedoklikatelný "Hobbyking 9ch JR Module" za 12USD...
Tak jen tak pro zajímavost, že se cosi v kotelně kutí... :)
Obrázek

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 21:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 394
Bydliště: Praha, ČR
smazat prosím


Naposledy upravil Lubor dne pon 14.02.2011 22:08, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 22:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 394
Bydliště: Praha, ČR
coro píše:
Inak ten link som dal na 16MHz verziu, a v 9x je "L" verzia na 8MHz (aj s 8MHz kryštálom), takže by sa mohol vymeniť aj kryštál a pustiť to celé (samozrejme nie PPM výstup a asi úplne nie ani časovanie displeja) aj 2x rýchlejšie.


Teď mi přišla T9X a v ní je tohle CPU:
ATMEL
ATMEGA64A
AU2033

a podle údajů výrobce snese až 16MHz. A jestli to lesklé vpravo od CPU je krystal, tak na něm je "Q16.000A", což by znamenalo 16MHz.
Že by se číňan pochlapil?
pozn. když se podívám k RimRovi na Bobolandův návod na flashování FW, tak je tam také 16MHz krystal a ten CPU nepřečtu

Nenašel jsem, co znamená AU2033.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 22:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6667
Bydliště: Moravský kras
Lubor píše:

Nenašel jsem, co znamená AU2033.


kód data výroby, případně včetně výrobní fabriky.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 23:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 394
Bydliště: Praha, ČR
JirkaA píše:
kód data výroby, případně včetně výrobní fabriky.

Díky!


Takže mi jako náhrada ATmega64A vychází spíš ta ATmega128A.
Rychlý pohled do GME - v současné době za nějakých 165 CZK
... ale kdo by se s tou stonožkou doma letoval.

Jak bylo již řečeno výše, je obsazeno nějakých 48kB a z toho je 8kB splash (což se dá oželet). Pořád do 64 kB dost místa.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 14.02.2011 23:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8982
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ak si robíte podsvietenie, nech nikoho nenapadne dať dolu aj striebornú fóliu zospodu displeja.. Je "transflective" takže to presvieti aj cez ňu..
Ja som ju akosi automaticky dal dolu, tak ako to robím so všetkými displejmi- ...chyba..., ! ona robí polarizer, bez nej nevidno na displeji nič (aj keď sa to zobrazuje). Samozrejme, že pri odstránení sa poškodí....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.02.2011 0:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
Tak jsem teď kupoval jednu T9x pro jednoho "bezPaypaláka" :)

Kdys to kupoval ??? Oba módy T9x jsou už několik dnů vyprodané. :wink:

RiMr píše:
a všimnul jsem si zajímavé věci...
V souvisejících produktech je uveden jakýsi "TGY 9X 4ch 2.4Ghz Receiver (FHSS)", který je ale oproti ostatním přijímačům za jinou cenu a hlavně není možné doklikat se k jiné informaci. Přijde mi to jako částečně "prošlehlý" údaj z databáze, nějaký "únik informací" :)
A stejně tak je tam jakýsi stejně nedoklikatelný "Hobbyking 9ch JR Module" za 12USD...
Tak jen tak pro zajímavost, že se cosi v kotelně kutí... :)

No jo mají to rozvrtaný. Ten odkaz s popisem TGY 9X 4ch 2.4Ghz Receiver (FHSS) vede na produkt idProduct=9023 a ten druhý Hobbyking 9ch JR Module zas na idProduct=9363, obojí v databázi Hobbykingu vůbec není. Možná se to časem objeví jako novinky. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.02.2011 0:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 394
Bydliště: Praha, ČR
vpershing píše:
Softwerovo ovladany Backlight je riadeny portom PB7 -
#define PORTA_LCD_DAT PORTA
#define OUT_B_LIGHT 7

Je to vyvod c. 17 na procesore.
Kvoli zatazitelnosti vyvodu sa tam pouziva na spinanie FET - napr. BS170.
Poslal so to Rimrovi, nech to uverejni.


Chlapi co se sami pouštíte do podsvětlení displeje, čtěte pozorně až do konce co vpershing píše. Ať Vás ani nenapadne připojovat k tomu pinu 17 ty LEDky napřímo. To byste uvařili ten procesor.

Vyčkejte, prosím, až RiMr připraví návod (možná bude i video) jak to připojit přes ten FET (který drží ty desítky mA pěkně v odstupu od CPU) a zatím si zkuste přisvítit třeba lampičkou. Spěch není dobrý rádce. Hezky pomalu a mazaně.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz