Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 12:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Nejaké fotky tej mojej FlySky, od rcleader.com:
http://www.topgun.sk/downloads/index.ph ... COL=&ORD=0
Môžem povedať že tie potenciometre kniplov, sú naletované odveci. Je fakt že už to nedali priamo káblikmi na nožičky a pridali plošák, ale je aj fakt že ten plošák tam len tak pohodili a aj kábliky sú len rovno naletované, nie sú prevlečené ani prilepené..
Jeden mám potočený, stred je mimo a má mŕtvu zónu na kraji ako Aurora9 :) ten nejak potočím späť a fixnem.
Letovanie káblikov na prepínače, je sa mi zdá hulvátske ale neviem či je lepšie to nechať tak alebo to prerobiť - tipujem že tie prepínače sú z termoplastu a aj keď náhodou prežili prvé letovanie, dosť možno neprežijú druhé. Otázka je, či prežijú prepínanie.

A co známý problém se simulátorem kdy je u Turnigy 9X potřeba buď vyndávat VF modul nebo doplnit na desku odpor 1 Kohm ? Je to u té tvojí FS-TH9X od FlySky taky tak a nebo tam není tento problém a VF modul není nutné pro fungování se simulátorem vůbec vyndávat a ani k tomu není nutné doplňovat tam ten odpor ?


Naposledy upravil Drondys dne pát 11.02.2011 12:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 12:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
Drondys píše:
.................
A co známý problém se simulátorem kdy je u Turnigy 9X potřeba buď vyndávat VF modul nebo dobastlovat na desku odpor 1 Kohm ? ................ dobastlovat tam ten odpor ?


dobastlit je hnusne slovo - upravit / dorobit / osadit :)

P.S.: pekne si to opravil ;)

a ano, bude musiet - ale je to tazka praca, zabije tym aj 5 minut :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
boboland píše:
dobastlit je hnusne slovo - upravit / dorobit / osadit

Opraveno. :wink:

boboland píše:
a ano, bude musiet

Ty máš tu FS-TH9X taky koupenou a musel jsi to v ní taky upravovat ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 12:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
Drondys píše:
boboland píše:
dobastlit je hnusne slovo - upravit / dorobit / osadit

Opraveno. :wink:

boboland píše:
a ano, bude musiet

Ty máš tu FS-TH9X taky koupenou a musel jsi to v ní taky upravovat ?


mam ju - asi ano, pravdepodobne :)

iste necitas co sa tu pise :) pisal som to uz vela krat a vcera detto.
mam urobene skoro vsetko a za malo € urobim aj ostatnym.
programovanie flash a eeprom - zadarmo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
boboland píše:
mam ju - asi ano, pravdepodobne :)

iste necitas co sa tu pise :) pisal som to uz vela krat a vcera detto.
mam urobene skoro vsetko a za malo € urobim aj ostatnym.
programovanie flash a eeprom - zadarmo.

Co to znanemá "asi ano, pravdepodobne" ?

Snad víš jestli máš FS-TH9B odjinud nebo Turnigy 9X (tj. T9X) z Hobbykingu (je to patrné už i přímo z obalu Tx) ?

Čtu to tady a docela pravidelně, ale nějak mi utkvělo v paměti, že máš jenom T9X tedy Turnigy 9x z Hobbykingu a ne tu FS-TH9B odjinud. FS-TH9B se totiž v některých záležitostech liší viz třeba ten VF modul s vlastní anténou a tak jsem se právě chtěl zeptat někoho kdo má přímo tu verzi FS-TH9B jestli je to tam s tím odporem taky tak, protože FlySky u FS-TH9B údajně udělalo různá drobná vylepšení, která nejsou implicitně tj. při nákupu k dispozici v Turnigy 9X tak jestli i tohle už v té FS-TH9B taky nevylepšili. :wink:


Naposledy upravil Drondys dne pát 11.02.2011 13:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 13:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Drondys píše:
A co známý problém se simulátorem kdy je u Turnigy 9X potřeba buď vyndávat VF modul nebo doplnit na desku odpor 1 Kohm ? Je to u té tvojí FS-TH9X od FlySky taky tak a nebo tam není tento problém a VF modul není nutné pro fungování se simulátorem vůbec vyndávat a ani k tomu není nutné doplňovat tam ten odpor ?

Nepoužívam simulátor, takže neviem. Ale ak ten vysielač nevie vypnúť vysielanie cez menu, tak osobne by som ho určite vyberal, elektrosmogu tu mám dosť aj bez toho.
A to vyberanie v tejto verzii nie je žiaden problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 13:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Nepoužívam simulátor, takže neviem. Ale ak ten vysielač nevie vypnúť vysielanie cez menu, tak osobne by som ho určite vyberal, elektrosmogu tu mám dosť aj bez toho. A to vyberanie v tejto verzii nie je žiaden problém.

Ten problém byl jak při použití se simulátorem tak i při režimu učitel/žák. Problém i jeho oprava pro Turnigy 9X je zdokumentován na webu RiMra viz odkaz.

Úprava vysílače pro zprovoznění simulátoru a režimu učitel/žák
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/44-p-t9x-uprava-pro-sim

Teď tady jde ovšem hlavně o informace o případných rozdílech a vylepšeních pro další potenciální uživatele té verze FS-TH9B. Takže pokud budeš mít ty nebo někdo další kdo má přímo tu verzi FS-TH9B možnost to alespoň vyzkoušet jestli funguje se simulátorem i se zasunutým implicitně dodávaným VF modulem bez nutnosti té úpravy, tak sem potom někdo dejte vědět ať jsou tady ty informace i pro ostatní.

Pokud někdo nemáte simulátor a budete to chtít aspoň otestovat doporučuji free simulátor Desk Pilot viz odkaz http://rcdeskpilot.com/ , který nejenže má lepší grafiku než FMS, ale navíc s ním je i méně problémů zejména na novějších Windows. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 13:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Môžem do toho výstupu pichnúť Jeti TU, že či sa chytí.
A z druhej strany Jeti RSAT, že či ho to zoberie ako žiaka - s EVO to mám vyskúšané a funguje.

Ale podstatu týchto "problémov" vidím vo vstupnom odpore FlySky VF modulu - ak tam je, že zrazí úroveň signálu. A s tým rezistorom, čo ja viem aká je špecifikácia toho FlySky, že či mu tým neposuniete vstupnú úroveň niekam na hranicu.. aj keď to funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Môžem do toho výstupu pichnúť Jeti TU, že či sa chytí.
A z druhej strany Jeti RSAT, že či ho to zoberie ako žiaka - s EVO to mám vyskúšané a funguje.

Tak to zkus a dej tady vědět jak to dopadlo. Možná by taky bylo zajímavé vědět jestli tahle verze FS-TH9B při provozu se simulátorem a v režimu učitel/žák odpojuje nebo neodpojuje i napájení VF modulu a pokud ho odpojuje pak není potřeba modul vyndávat ani z důvodu tebou zmíněného elektrosmogu. :wink:

coro píše:
Ale podstatu týchto "problémov" vidím vo vstupnom odpore FlySky VF modulu - ak tam je, že zrazí úroveň signálu. A s tým rezistorom, čo ja viem aká je špecifikácia toho FlySky, že či mu tým neposuniete vstupnú úroveň niekam na hranicu.. aj keď to funguje.

Pokud jde o Turnigy 9X kde se dělala ta úprava s doplněním odporu, tak zatím není známý žádný vedlejší negativní problém, který by tato úprava způsobovala. Ostatně zmiňuje se o tom i RiMr na svém webu viz ten odkaz. Samozřejmě, že to není 100%, a to, že zatím o takovém problému nevíme ještě neznamená, že tam určitě není a právě proto se zajímám o tu informaci jak je na tom v tomto ohledu FS-TH9B tj. zda již má tento problém vyřešen z tovární výroby třeba i jinou úpravou zapojení, která je už udělána výrobcem a dala by se tedy předpokládat vyšší spolehlivost bez případných negativních vedlejších efektů.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 16:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
ja som niekde cital ze FS-TH9x to ma s odporom na simulator doriesene, no uvidim ked dojde, ja som ju kupil z Ebay-ka

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 17:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
inac aj vase vysielace maju take velke vole kniplov (alebo ako to nazvat)?
rozmyslam ze by som vymenil pruzinky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 18:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Bumpy_SK píše:
inac aj vase vysielace maju take velke vole kniplov (alebo ako to nazvat)? rozmyslam ze by som vymenil pruzinky

Nějaká měření tady dělal RiMr. Přečti si o tom viz odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=34721&start=200
a pokud ti to nebude stačit tak se ho přes SZ zeptej na podrobnosti.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 19:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2010
Příspěvky: 146
Bumpy_SK píše:
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)

a co zkusit poladit ty srouby, co vedle nich koukaji?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.02.2011 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Bumpy_SK píše:
nie nemyslel som to... proste kniple idu lahsie ako napr. na tom rc sim transmitteri...tak, ze ci to niekto skusal menit (pruzinky)

Když otevřeš obal Turnigy 9X tak jsou tam šroubky na přitažení brzdiček na držácích kniplů. Když si je trošku přitáhneš tak ti kniply nebudou chodit tak lehce. :wink: Je to vidět na obrázcích na webu RiMra viz odkaz přímo na příslušnou stránku.

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/15-2-kde-ji-koupit-a-na-co-si-dat-pozor-hw-zmena-modu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz