Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.01.2011 19:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
je FS-TH9x uplne to iste radio? je to hardwarovo ine? alebo radsej kupit T9x??

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.01.2011 19:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
hardwarovo by to malo byt to iste, akurat to ma iny soft (v2 od cinanov v TG)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.01.2011 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Vraj to je presne to isté.. Ale FlySky čo mám na ceste má VF modul s anténou na sebe.

Fakt to tam je namontované tak že bez letovania sa nedá vybrať??
Predstava že číňanky v hobbycity letovali na kolene 2,4GHz antény na moduly, s rozobraným telom vysielača zrejme v zuboch, mi nejde do hlavy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 3:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Fakt to tam je namontované tak že bez letovania sa nedá vybrať?? Predstava že číňanky v hobbycity letovali na kolene 2,4GHz antény na moduly, s rozobraným telom vysielača zrejme v zuboch, mi nejde do hlavy.

Už se o tom psalo ve starším tématu o Turnigy 9X, který už je uzamknutý viz odkaz přímo na tu stránku kde hned nahoře najdeš i fotky jak je tam ten VF modul napevno připojen.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1207

FS-TH9B, kterou máš objednanou se dodává s VF modulem, který tento problém nemá jelikož má vlastní anténu přímo na sobě viz obrázek.

Obrázek

Podobně to mají i alternativní VF moduly jako např. Assan nebo FrSky.

Jen pro zajímavost na eBay se dá koupit i samotný VF modul s anténou ten co se dodává k FS-TH9B viz odkaz.

http://cgi.ebay.com/FS-TH9X-B-Module-Antenna-2-4G-9CH-Radio-System-/270698947910?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3f06ea2546

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 9:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
cize nakoniec je vyhodnejsia ohladom modulu FS-TH9xB, ci do nej je mozne nahrat fw urceny pre T9x

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 12:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2010
Příspěvky: 146
MarkAurel píše:
je FS-TH9x uplne to iste radio? je to hardwarovo ine? alebo radsej kupit T9x??


az ji coro dostane, tak ji urcite otevre a peclive nafoti ve velkym rozliseni a fotky nekde povesi, at to muzeme porovnat s tim, co mame doma, vid coro? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 13:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
rad sa potom mrknem na tie fotky, podla tohto RU webu je to zhodne kedze tam ide ten isty fw.

http://translate.google.sk/translate?hl ... ost1840751

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
MarkAurel píše:
cize nakoniec je vyhodnejsia ohladom modulu FS-TH9xB, ci do nej je mozne nahrat fw urceny pre T9x

V podstatě ano. Turnigy 9X hardwarově vychází z TH9X. Kompatibilita s přijímači by měla být bez problému, ale výrobce FlySky si patrně ponechává pár úprav pro tuto RC soupravu, které neposkytuje v rámci Turnigy 9X. Kromě toho VF modulu s vlastní anténou bude možná u TH9B vyřešen i ten problém s nutností vytahovat VF modul při použití se simulátorem a nebude tam tedy nejspíš vůbec nutné dobastlovat ten odpor. Co dalšího tam bude v hardware odlišné to ukáže až čas a snad se coro pochlubí. Kromě toho je v TH9B trochu odlišný firmware než ten, který je dodáván v Turnigy 9X. O co bude lepší nebo horší než ten implicitní v Turnigy 9X to nevím, ale bude možné jej nahradit ER9X tak jako v Turnigy 9X. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10419
Bydliště: praha 5
Docela mě děsíte,chtěl bych nějakou objednat,ale vím prd jaká to má být,prioritně bych ji chtěl odzkoušet s dodávaným přijímačem a případně přejít na frsky.Teoreticky by asi bylo nejlepší,kdyby mi ji objednal Rimr,pořešil vše,co bude potřeba k programování podle jeho videí a rovnou pořešil i připojení k simu-tady pořád tápu,pochopil jsem,že za cca 100kč,to bude fungovat jako klasický kříž,ale žádné velké vyskakování a předpokládám,že pro ukládání modelu do paměti počítače budu možná potřebovat tu dražší propojku,pak bych šel rovnou touto cestou,pokud v tom nebude nijak dramatický nárust ceny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
Drondys vdaka za info rozhodne pojdem do TH9B.

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
pepin píše:
Docela mě děsíte,chtěl bych nějakou objednat,ale vím prd jaká to má být,prioritně bych ji chtěl odzkoušet s dodávaným přijímačem a případně přejít na frsky.Teoreticky by asi bylo nejlepší,kdyby mi ji objednal Rimr, pořešil vše,co bude potřeba k programování podle jeho videí a rovnou pořešil i připojení k simu-tady pořád tápu,pochopil jsem,že za cca 100kč,to bude fungovat jako klasický kříž,ale žádné velké vyskakování a předpokládám,že pro ukládání modelu do paměti počítače budu možná potřebovat tu dražší propojku,pak bych šel rovnou touto cestou,pokud v tom nebude nijak dramatický nárust ceny.

FlySky vyrábí různé varianty, které se prodávají pod různými názvy a mají i různé drobné odlišnosti. Pro tebe bude nejvhodnější se domluvit s RiMrem (napiš mu SZ) a když už se rozhodneš tak kupovat tu verzi, kterou má RiMr prověřenou, tedy Turnigy 9X z Hobbykingu viz odkaz

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8991

Je třeba počítat s tím, že je tam jen velmi zřídka skladem tj. většinu doby je vyprodaná. Z toho důvodu bude potřeba buď si koupit a zaplatit předem a až to naskladní tak ji z HK pošlou nebo čekat až se to objeví skladem, ale to může trvat i pár měsíců, protože když nasklaďňují tak mají přednost již zaplacené objednávky a teprve když po jejich vyřízení něco zbude tak se objeví T9X na Hobbykingu z hlediska skladu v plusu, ale někdy se naskladněním pokryje jen menšina těch už zaplacených čekajících objednávek a tak se to na webu vůbec neobjeví jako naskladněné.

Prostě poptávka po Turnigy 9X dlouhodobě převyšuje nabídku. Čongové totálně nestíhají. Kladné je na tom to, že pokud se ji rozhodneš zbavit nebude žádný problém ji prodat s minimální ztrátou nebo dokonce se ziskem. :wink:

RiMr bude mít i odkazy na kabel k simu i na programátor, který se používá pro flashowání FW a také pro stahování nastavení z Tx do PC, protože to se dělá přes ten programátor.

Někde už jsem viděl zmínky o úpravě Turnigy 9X ve smyslu zabudování podpory pro SD karty a po této úpravě by mělo být možné zálohovat nastavení v TX na běžnou SD kartu jejíž obsah si pak můžeš zkopírovat třeba na PC. Nevím ovšem v jakém stádiu rozpracovanosti je tato úprava. Snad se ozve někdo kdo o tom ví něco víc a má s tím i zkušenost.

Pokud hodláš přejít na VF modul FrSky a jde ti o již dříve zmiňovanou zabudovanou telemetrii pak si k Turnigy 9X pořiď toto combo, které obsahuje FrSky VF modul + přijímač obojí se zabudovanou podporou telemetrie.

FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Module & RX (V2)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14355

Alternativní firmware ER9X obsahuje zabudovanou podporu telemetrie. Bližší informace k tomu budeš muset prodiskutovat s mior (opět viz SZ), který s tím má zkušenost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10419
Bydliště: praha 5
No já určitě nebudu podnikat žádné harakiry pro získání vysílače Turnigy,navíc bez Rimra si ani neprdnu,ale to jsem si vnitřně už srovnal vuči jiným vysílačum,páč ohledně výměny převodovky v autě si bez servisu taky ani neprdnu :lol: takže pokud Rimr zafunguje,co by ten servis,nemám problém-klidně zaplatím předem a budu čekat,jako na Ferari :lol: nebo to objednám jinde,ale tam je komplikace,že pokud to přijde Rimrovi,rovnou pořeší vše potřebné a až se stavím,budem řešit podstatné,bez něj nemám šanci .Já jsem vuči tomu vysílači spíš v opozici,ale třeba se mýlím,navíc nikde není napsané,že nějaký renomovaný výrobce jednou neudělá také nějaký OPEN SOURCE,tak proč si nezkusit,že do toho se já srát nemám,na vysílači za 1500.I kdybych z něj měl jenom použít přepínače na svuj graupner :wink: Chci to zkusit a s největší pravděpodobností to pak pošlu dál,ale hudlat jakej je to šunt,když to nemám mi přijde blbý,navíc si fakt myslím,že pro začátek RC to musí stačit-a začátek v RC je to samé,jako jednoduché modely u letitého modeláře.Pak mě ještě napadá jedna docela ujetá uchylnost s tím Frsky,pokud budou čidla levnější než u Duplexe,jako že asi budou,klidně budu lítat s Duplexem a pokud budu potřebovat něco změřit,pořeším to dalším Frsky s druhotným přijímačem.Prostě,když říkám,že Turnigy je sračka,měl bych na to spadnout,jinak to nejde a musím to mít :lol: snad nevyměknu :cry: Na 22ku graupnera tím pádem přicházím o 1500kč


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.01.2011 23:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No já ti to všechno takhle jak si to maluješ "ošéfuju" :) ale musíš počítat s tím, že jak budeš frflat, že to má jen jedny stopky a budeš vymýšlet složitější a složitější békárny (ten tvůj mix mixů je limit, víc už se tam nevleze ani prd, nějaké letové režimy k tomu apod...) a pak budeš frflat že to je sračka protože to neumí šestnáct letových režimů propojených přes dvaadvacet přepínačů, tož ti to omlátím o hlavu anténou napřed...! :D :D
Ale zas na druhou stranu, jak jsem se díval, ona ta dvaadvacítka Graupner taky není na pípání nějaké extra "user friendly" rádio, tak mi to přijde že náročností to bude hodně podobné.
Ale musíš prostě počítat s tím, že to NENÍ Graupner MX22, NENÍ to Futaba F12FG, musíš to srovnávat spíš s Dx6i, Dx7, F6, F7FG a podobnými plečkami, které v některých (ale ne ve všech!) parametrech, přeflashovaná T9x programovacími schopnostmi strčí do kapsy.
Ale pořád to bude to rádio za patnáct stovek, do kterého musíš nakouknout, jestli tam chlapci neucvakli anténu, nebo nezapomněli připojit poťák...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 31.01.2011 0:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10419
Bydliště: praha 5
RiMr píše:
No já ti to všechno takhle jak si to maluješ "ošéfuju" :) ale musíš počítat s tím, že jak budeš frflat, že to má jen jedny stopky a budeš vymýšlet složitější a složitější békárny (ten tvůj mix mixů je limit, víc už se tam nevleze ani prd, nějaké letové režimy k tomu apod...) a pak budeš frflat že to je sračka protože to neumí šestnáct letových režimů propojených přes dvaadvacet přepínačů, tož ti to omlátím o hlavu anténou napřed...! :D :D
Ale zas na druhou stranu, jak jsem se díval, ona ta dvaadvacítka Graupner taky není na pípání nějaké extra "user friendly" rádio, tak mi to přijde že náročností to bude hodně podobné.
Ale musíš prostě počítat s tím, že to NENÍ Graupner MX22, NENÍ to Futaba F12FG, musíš to srovnávat spíš s Dx6i, Dx7, F6, F7FG a podobnými plečkami, které v některých (ale ne ve všech!) parametrech, přeflashovaná T9x programovacími schopnostmi strčí do kapsy.
Ale pořád to bude to rádio za patnáct stovek, do kterého musíš nakouknout, jestli tam chlapci neucvakli anténu, nebo nezapomněli připojit poťák...


Bud uplně v pohodě,já se jen chci dostat k tomu,jestli místo Optika,mužu s čistym svědomím doporučit Turnigy-ty hnidy řeším jenom aby řeč nestála :lol: Optika jsem měl pujčeného na jeden večer a 2 křidélkový model jsem omixoval-podle návodu,pokud to zvládnu s Turnigy do týdne,vzhledem k ceně je mým favoritem pro začínajícího,nebo nenáročného modeláře-4 servové křídlo beru opravdu jako perličku,standartní modelář bude mít vždy potřebu utrácet a vysílač bude většinou to první :lol: Hoooodně malá pravděpodobnost,že se v praxi sejde 4 servové křídlo a Turnigy-ale zkusit bych to chtěl,mám už připravené 4m ASW 28 :lol: Je tam právě těch 1500 a to už jde tu setovku fakt hodit do koše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 31.01.2011 11:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
TOž Pepine, neváhej, protože dneska ráno VŠECHNO NASKLADNILI, mají dokonce i šestikanálové a osmikanálové i ty tříkanálové přijímače, prostě všechno...
Dlouho se to tam neohřeje...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz