Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 11:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Coro už to tu vzpomínal, to "cestování" středu u originálních modulů FlySky.
Nedávno se mě obrátil s tímto problémem jeden kluk, kterému jsem flashoval rádio, tak jsem připojil GWS servotester k přijímači a skutečně, hodnota na středu kanálu, kolem těch 1500, pomalu ale jistě lezla nahoru, posunula se během cca 10 minut o 10-20 kde už více méně zůstala.
Dneska se mě ptal na stejný problém jiný kolega.
Jde o to, že to klukům dělá údajně problény na Qcoptérách, že už tenhle malý posun způsobí že se s tím blbě lítá, tato malá výchylka už to prostě rozhodí.
Nevím, neznám ten soft, jestli se tam nedá nastavit nějaké filtrování, nějaká "dead zone", tak jestli někdo víte, tak zkuste poradit :)

Mimochodem, zkusil jsem do stejného rádia strčit svůj FrSky, skočí tam hodnota a ani se nehne, maximálnně se chvěje v rozmezí +-1.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 11:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 152
Bydliště: Senec
Rimr, je to problem teplotnej nestability VF modulu. Nepochybujem ze to copterakom vadi, mne to vadilo na obycajnom penovom akrobate. Nakoniec som to vymenil za frsky a problem zanikol. Niekde v tomto vlakne som to uz myslim uverejnil nejake merania.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 11:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
Coro už to tu vzpomínal, to "cestování" středu u originálních modulů FlySky.
Nedávno se mě obrátil s tímto problémem jeden kluk, kterému jsem flashoval rádio, tak jsem připojil GWS servotester k přijímači a skutečně, hodnota na středu kanálu, kolem těch 1500, pomalu ale jistě lezla nahoru, posunula se během cca 10 minut o 10-20 kde už více méně zůstala.
Dneska se mě ptal na stejný problém jiný kolega.
Jde o to, že to klukům dělá údajně problémy na Qcoptérách, že už tenhle malý posun způsobí že se s tím blbě lítá, tato malá výchylka už to prostě rozhodí.
Nevím, neznám ten soft, jestli se tam nedá nastavit nějaké filtrování, nějaká "dead zone", tak jestli někdo víte, tak zkuste poradit :)

Mimochodem, zkusil jsem do stejného rádia strčit svůj FrSky, skočí tam hodnota a ani se nehne, maximálně se chvěje v rozmezí +-1.

Podle dosavadních informací to dělají jen moduly dodávané k Turnigy 9X zatímco u modulů k FS-TH9X tj. ty s vlastní anténou se tento problém nevyskytuje, protože mají interní stabilizaci frekvence krystalem, kterou Turnigy moduly nemají a tudíž u nich obvykle dochází k onomu popsanému postupnému posunu po zapnutí než dojde k zahřátí modulu na provozní teplotu což je zhruba do 10 minut.

Pokud se tedy jedná o Turnigy 9X pak doporučuji výměnu za modul k FS-TH9X, který je plně kompatibilní s Turnigy 9X 9Ch v2. Nový VF modul k FS-TH9X se prodává samostatně na eBay za cenu cca 22 USD včetně poštovného viz tento odkaz.

Další lepší možnost je samozřejmě výměna za FrSky modul, ale v tom případě to znamená vyměnit i přijímače tj. vyšší náklady.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 11:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jo?
tak to vyzkouším... Mám doma teď Petrovu TH9x, tak to na ní přeměřím.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 11:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 152
Bydliště: Senec
To je dobra cena, pokial ma niekto viacero prijimacov v pouzivani, tak sa to isto oplati.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 13:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Nie som si istý či ide o rozdiel medzi Turnigy a Flysky nálepku/distribúciu/neviemaký rozdiel vo výrobe.
Mám skorej pocit že aj moja FlySky (kupované z leadershobby) rovnako zohriatím uchádzala.. Že rozdiel je vo "vylepšení", v novej verzii..
Na HK fóre prebehla diskusia o tom že staré Turnigy to nerobili a v nových chýba nejaký kryštál. Pritom tam nejaký je, ale možno je len pre 2,4GHz časť?
Alebo len niekto nenastavil na procesore fuses tak aby ten kryštál použil (pokiaľ viem tak na atmeloch to je len o tom, keď sa nastaví tak ho použije, keď nie tak beží z interného rc oscilátoru aj keby tam bolo naletovaných krytálov 10...)
No, ale nemeral som to tak neviem naisto.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 15:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Jablonec
ten co dnes otravoval Rimra jsem byl já...samozřejmé je že se omlouvám;-) a děkuji.
Ano včera jsem si programoval desku, nalejval soft do arduina a kolega co byl u Rimra předemnou mi zdělil, že jestli mám t9ku tak ať na t o zapomenu, že to takhle nejede..Uvažuji o tom, že bych třeba opravdu nastavil na vysílači stopky na odložený vysílač a až pak začal lítat, ale nejsem si jist, že to třeba zmizí úplně..Nevyznáte se někdo v tom, jestli se to po těch deseti minutách opravdu srovná?Telemetr by mi přišel až zas tak za měsíc:-(
quada stavim už půl roku tak ho chci už alespoň zkusit pověsit a nastavovat:-(

_________________
nerušit...bastlím :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 15:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 152
Bydliště: Senec
Podla toho co som ja nameral, tak to trvalo od 10-15 minut a najvecsia zmena sa udeje v prvych 5 minutach, potom je zmena uz len velmi pozvolna. Pravdou je, ze meravia som robil tak, ze som vychladil vysielac a potom som ho v miestnosti zapol a meral. Neskusal som meranie vo vonkajsom prostredi zapnut a merat. Z osobnej praxe som to robil tak, ze po prichode na miesto lietania som zapol vysielac a kym som si veci pripravil, tak sa zohrial v vsetko bolo v poriadku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 16:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
madbull píše:
...Nevyznáte se někdo v tom, jestli se to po těch deseti minutách opravdu srovná?Telemetr by mi přišel až zas tak za měsíc:-(
quada stavim už půl roku tak ho chci už alespoň zkusit pověsit a nastavovat:-(


kupoval jsem minuly tyden - z http://www.giantcod.co.uk/ a za 4 dny jsem to mel doma. Takze se toho nemusis bat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: úte 06.12.2011 13:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
madbull píše:
ten co dnes otravoval Rimra jsem byl já...samozřejmé je že se omlouvám;-) a děkuji.
Ano včera jsem si programoval desku, nalejval soft do arduina a kolega co byl u Rimra předemnou mi zdělil, že jestli mám t9ku tak ať na t o zapomenu, že to takhle nejede..Uvažuji o tom, že bych třeba opravdu nastavil na vysílači stopky na odložený vysílač a až pak začal lítat, ale nejsem si jist, že to třeba zmizí úplně..Nevyznáte se někdo v tom, jestli se to po těch deseti minutách opravdu srovná?Telemetr by mi přišel až zas tak za měsíc:-(
quada stavim už půl roku tak ho chci už alespoň zkusit pověsit a nastavovat:-(


Tak jak jsem ti včera říkal, že to dělají všechny FlySky moduly, tak to není pravda :)
Dneska ráno jsem měřil origoš FlySky modul z TH9x a střed to drželo. Ne tak betonově jako FrSky, ale oscilovalo to v jednotkových hodnotách (+- max 2) a drželo se to stejně i po půl hodině.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: úte 06.12.2011 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Jablonec
dobrá zpráva...děkuji...jen to musim teda nějak zkusit na té své...prej je to vidět i v GUI což je ten program na nastavování quada...tak až se dostanu k tomu to propojit a kucí mi poraděj jak na to tak jsem zvědavej:-)dám vědět..Děkuji

_________________
nerušit...bastlím :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2011 23:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
pani takze na gruvin9x a companion9x bolo vykonane hodne vela. Zmeny su zaujimave mate sa na co tesit.

Obrazok z companion9x so simulatorom s aktualnym G9x firmware 8O
a G9x uz idu FlightPhases jedna basen. 8)

uz len cakam na pocasie.


Přílohy:
Screenshot-Simulating Tx (Gruvin9x).png
Screenshot-Simulating Tx (Gruvin9x).png [ 276.18 KiB | Zobrazeno 787 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2011 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Jablonec
RiMr píše:
madbull píše:
ten co dnes otravoval Rimra jsem byl já...samozřejmé je že se omlouvám;-) a děkuji.
Ano včera jsem si programoval desku, nalejval soft do arduina a kolega co byl u Rimra předemnou mi zdělil, že jestli mám t9ku tak ať na t o zapomenu, že to takhle nejede..Uvažuji o tom, že bych třeba opravdu nastavil na vysílači stopky na odložený vysílač a až pak začal lítat, ale nejsem si jist, že to třeba zmizí úplně..Nevyznáte se někdo v tom, jestli se to po těch deseti minutách opravdu srovná?Telemetr by mi přišel až zas tak za měsíc:-(
quada stavim už půl roku tak ho chci už alespoň zkusit pověsit a nastavovat:-(


Tak jak jsem ti včera říkal, že to dělají všechny FlySky moduly, tak to není pravda :)
Dneska ráno jsem měřil origoš FlySky modul z TH9x a střed to drželo. Ne tak betonově jako FrSky, ale oscilovalo to v jednotkových hodnotách (+- max 2) a drželo se to stejně i po půl hodině.


tak včera jsem na to došel:-)Dodělal jsem quada do zkušební podoby a připojil k pc se zaplým vysílačem, skáče to, ale jen o dva max o tři čísla.Snad to bude dobré.Každopádně frsky to jistí a stejně bude:-)

_________________
nerušit...bastlím :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2011 12:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
birky píše:
pani takze na gruvin9x a companion9x bolo vykonane hodne vela. Zmeny su zaujimave mate sa na co tesit.

Obrazok z companion9x so simulatorom s aktualnym G9x firmware 8O
a G9x uz idu FlightPhases jedna basen. 8)

uz len cakam na pocasie.


Tak to vypadá skvěle.
Mám to v plánu ozkoušet na malém Foxovi, jen kdyby furt tak nefunělo. Minulý víkend jsem byl, ale... Fox letěl ke mě jen na půl plynu, jinak couval... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2011 13:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Jablonec
jooo to kdyby u nás jen funělo.Právě leje jako blázen a já se nedostanu ani pro dárky.Vzal bych do tělocvičny, ale než bych vše donesl k autu a pak z něj do haly tak bude vše hezky plavat:-(
Jinak jsem včera našel dalšího kolegu co používá turnigy na řízení quada a prej úspěšně takže jsem rád:-)

_________________
nerušit...bastlím :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz