Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: cena a kvalita
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 0:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2010
Příspěvky: 146
Rimre, toto je jeden tip pro tebe

zda se, ze za pet v americkych na stole poridis kompletne nove osazeni sve Turnigy 9X kvalitou stejnou, jakou pouziva Futaba

http://www.murata.com/products/catalog/pdf/r51e.pdf
http://search.digikey.com/scripts/DkSea ... 90-2400-ND


Naposledy upravil hotovson dne čtv 27.01.2011 9:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 0:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
hotovsone,
viděl jsi ten TX (FX30) uvnitř?



(hotovson komentoval použité snímače polohy v FX30 a nabízel možnost instalace těchto snímačů do TGY9.
Tak jsem mu doporučil otevřít oba TX a porovnat si celkové provedení ovladačů a zapojení a posoudit, jestli je možné použít tyto snímače místo stávajících potenciometrů v TGY9. Protože si myslím, že to není možné, zkusím příspěvek ponechat jako reakci na HW vybavení TGY9)


Naposledy upravil JMalik dne čtv 27.01.2011 1:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 9:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2010
Příspěvky: 146
JMalik píše:
hotovsone,
viděl jsi ten TX (FX30) uvnitř?



(hotovson komentoval použité snímače polohy v FX30 a nabízel možnost instalace těchto snímačů do TGY9.
Tak jsem mu doporučil otevřít oba TX a porovnat si celkové provedení ovladačů a zapojení a posoudit, jestli je možné použít tyto snímače místo stávajících potenciometrů v TGY9. Protože si myslím, že to není možné, zkusím příspěvek ponechat jako reakci na HW vybavení TGY9)


tak to je vyzva :)
co udelas, az ti ukazu T9X s temito snimaci?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
hotovson píše:
JMalik píše:
hotovsone,
viděl jsi ten TX (FX30) uvnitř?



(hotovson komentoval použité snímače polohy v FX30 a nabízel možnost instalace těchto snímačů do TGY9.
Tak jsem mu doporučil otevřít oba TX a porovnat si celkové provedení ovladačů a zapojení a posoudit, jestli je možné použít tyto snímače místo stávajících potenciometrů v TGY9. Protože si myslím, že to není možné, zkusím příspěvek ponechat jako reakci na HW vybavení TGY9)


tak to je vyzva :)
co udelas, az ti ukazu T9X s temito snimaci?


Nic,
pošlu Ti fotky mechaniky kniplů FX 30, aby jsi pochopil, že pokud tam má být přesný snímač polohy, je dobré mít mechaniku kniplů přesnou a v ložiskách.
Jinak je to zbytečné, budeš tuningovat Velorex na Mercedes :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 14:03 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrován: 23.10.2007
Příspěvky: 3514
Bydliště: Čadca, SK
Na čítanie tohto vlánka som si mohol doniesť v r. 1997 z VU8261 také zariadenie, volá sa M10-M :D :D :D :D :D :D :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 14:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
V Er9x je numerické znázornění hodnot lezoucích z potenciometrů, tak jsem to tak nějak průběžně sledoval a po kalibraci to "nulu" i v odstupu několikka dnů drží tak v rozmezí 0,1-0,6%, kdy výchylka na každou stranu je 100%, takže v absolutních číslech, kdy celý rozsah pohybu kniplu je 100%, jsou ty hodnoty poloviční. Jestli to je moc nebo málo, to nejsem schopen posoudit, nemám srovnání, takhle to prostě je. Ta odchylka v nule je v reálu taková, že stačí knipl opatrně chytit, a už tam ty desetiny % přidám nebo uberu. Pokud chci třeba 0,3% přetlačit na 0%, musím se opatrně bříškem prstu dotýkat kniplíku a velmi jemným tlakem tam tu nulu dostanu. Mě to přijde jako nepodstatné, ale třeba se mýlím. Jo, jde o T9x ještě v1, tedy nějaký rok a půl starou a používanou.Větší rozdíly jsou na "krajích", kolem 1% a je to dáno tím, že celá plastová mechanika není betonová a v krajích prostě "pruží". ne že by to bylo gumové, ale zkrátka pokud při kalibraci použiju hrubou sílu a při následných testech s tím zacházím s citem, tak to na těch 100% nedotlačím, ale jen na těch třeba 99%. Na 100% musím zabrat.
Mimochodem, úplně stejné je to na Dx6i.

Jak říkám, nevím jestli jsou to hodnoty dobré nebo špatné, jen konstatuji stav.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 14:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2010
Příspěvky: 146
JMalik píše:
Nic, pošlu Ti fotky mechaniky kniplů FX 30, aby jsi pochopil, že pokud tam má být přesný snímač polohy, je dobré mít mechaniku kniplů přesnou a v ložiskách.
Jinak je to zbytečné, budeš tuningovat Velorex na Mercedes :wink:


co znamena souslovi presna mechanika?
kulickova loziska? nekazi jim to nelinearita snimace ±2 %? a co teplotni stabilita? ha? nehledal bych potize, kde nejsou
fotky posli hned, at uz konecne uvidim ten zazrak, na netu jich moc neni k videni

cely zivot se sklada ze zbytecnych veci a cinnosti, tak proc se nepustit do tuningu velorexu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 14:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2010
Příspěvky: 146
robotmz píše:
Na čítanie tohto vlánka som si mohol doniesť v r. 1997 z VU8261 také zariadenie, volá sa M10-M :D :D :D :D :D :D :D


VU8261, to je mne povedome, ale z roku 1991...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10464
Bydliště: praha 5
RiMr píše:
V Er9x je numerické znázornění hodnot lezoucích z potenciometrů, tak jsem to tak nějak průběžně sledoval a po kalibraci to "nulu" i v odstupu několikka dnů drží tak v rozmezí 0,1-0,6%, kdy výchylka na každou stranu je 100%, takže v absolutních číslech, kdy celý rozsah pohybu kniplu je 100%, jsou ty hodnoty poloviční. Jestli to je moc nebo málo, to nejsem schopen posoudit, nemám srovnání, takhle to prostě je. Ta odchylka v nule je v reálu taková, že stačí knipl opatrně chytit, a už tam ty desetiny % přidám nebo uberu. Pokud chci třeba 0,3% přetlačit na 0%, musím se opatrně bříškem prstu dotýkat kniplíku a velmi jemným tlakem tam tu nulu dostanu. Mě to přijde jako nepodstatné, ale třeba se mýlím. Jo, jde o T9x ještě v1, tedy nějaký rok a půl starou a používanou.Větší rozdíly jsou na "krajích", kolem 1% a je to dáno tím, že celá plastová mechanika není betonová a v krajích prostě "pruží". ne že by to bylo gumové, ale zkrátka pokud při kalibraci použiju hrubou sílu a při následných testech s tím zacházím s citem, tak to na těch 100% nedotlačím, ale jen na těch třeba 99%. Na 100% musím zabrat.
Mimochodem, úplně stejné je to na Dx6i.

Jak říkám, nevím jestli jsou to hodnoty dobré nebo špatné, jen konstatuji stav.


Tak mě by určitě také zajímalo,kde se mi muže ta nepřesnost 1% na středu páky projevit v praxi,navíc jak to třeba bylo měřeno na vysílačích a kdo se tím a jak vypořádával před nástupem dyspleu kde je to jasně vidět .Duležitost přesnosti v žádném případě nezpochybnuji,jen mi není opravdu jasné jaký to má zásadní vliv vuči přesnosti udaju meho mozku a opožděným povelum na ruce.Určitě by mě vadilo,pokud by se knipl nějak vaklal,to bych citem poznal a znervoznovalo by mě to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:15 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7941
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Takle nepřesnost je naprosto klíčová u akrobatů při přepínání dvojích výchylek.

Pokud nejsi v nule, tak přecvaknutí dvojích výchylek pohne servem. Klasický to problém na Futabě FC16, kde se trimem hejbal celý potenciometr páky.

Mě to začala dělat na VOP Graupner MC 22 a musela na kalibraci do německa.

Ohledně plastových dorazů, tak to bylo podobné. Na halovce mám nastaven volnoběh při zcela staženém plynu, ale pokud jsem zabral, tak se dal motor zastavit. Plasty se pohnuly. Mechanika na T14 toto nedělá. Protože jsem o tom věděl, tak jsem si to zkusil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10464
Bydliště: praha 5
Díky,tak to já na svého Graupnerka taky kouknu,nevím už sice co jsem kde přepnul-snad jen letový režim,ale pohla se mi i směrovka a at jsem hledal kde jsem hledan,nikde nic zapomenutého-přednastaveného jsem nikde nenašel-stejný problém u malých výchylek klapek-křidélek-jedno víc,druhé mín-odjel jsem to v letovém režimu trimem,ale prvotní duvod rozdílu jsem moc nechápal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Mám na celnici (už mi berou všechny balíky... :( ) ten vybavený servotester, co jste mi tu poradili, co měří i to co leze z přijímače, tak pak přeměřím "reálný" výstup.
Jinak jsem zkoušel ty půlprocentní hodnoty nasimulovat co to udělá se servem (jejich změna) a neudělá to nic viditelného, aLe je pravda že nejdražší servo co mám je servo za pětistovku :wink:
Když si to selsky spočtu, tak jestliže je rozsah pohybu serva 90° a "vůle" 0,5%, tak tato výchylka odpovídá 27′ (minutám), tedy necelého půl stupně pohybu páky serva, což udělá na 10mm dlouhé páce serva posun na konci této páky cca 8 setin mm...

Tak přesná serva ani modely já nemám.

EDIT: přepočítal jsem to... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Naposledy upravil RiMr dne čtv 27.01.2011 15:51, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:47 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7941
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Zjišťování je snadné. Nastavíš na všechny funkce dvojité výchylky 5% a 150% (nebo co to dá). Pak cvakat vypínačem a serva se nesmí pohnout. Vlastně je správné, pokud se nepohnou "teploměry" v servomonitoru.

Tento test platí pro všechny vysílačky. Jak je na tom T9X??


Naposledy upravil TomasC dne čtv 27.01.2011 15:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 15:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
TomasC píše:
Zjišťování je snadné. Nastavíš na všechny funkce dvojité výchylky 5% a 150% (nebo co to dá). Pak cvakat vypínačem a serva se nesmí pohnout. Vlastně je správné, pokud se nepohnou "teploměry" v servomonitoru.

Tento test platí pro všechny vysílačky. Jak je na tom T9X??


Netuším, vyzkouším doma.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10464
Bydliště: praha 5
Tak jsem to zkoušel,at nastavím procenta i velikost jakkoli bud se číselný udaj vubec nezmění a třeba se pohne nepatrně měřák,nebo se číslo o jednu změní ale zase se nepohne měřák,pokud zapojím servo a přepnu,nepatrně někdy poskočí a najde střed tak jako vrzne ---s ohledem na kvalitu serva-pokud do něj na středu strkám-přetlačuji se s jeho pákou,jsem schopný dokázat,že nedrží ve vakuu přesný střed :lol: pokud páku pustím,končí na stejném číselném udaji,případně stačí slabě fouknout do kniplu-musím ale opatrně,abych to nepřefouk,asi skončím s létáním na svahu ve větru,jasně jsem se přesvědčil jaký to má vliv :lol: Né,ted vážně,ke svým modelum to považuji za více nežli dostačující.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz